Dražanová: Hle, nový Meresjev se zrodil, píše v Mf DNES

 

Konfrontace s minulou dobou. Co se změnilo?
Konfrontace s minulou dobou. Co se změnilo?

Přímo z Krymu píše tato hrdinná zahraniční redaktorka, neohrožená bojovnice Fronty nové, Fronty šéfredaktorky Slonkové. A tito noví bojovníci společně s Lubošem Palatou zaměřené na duši krásnou, duši Ukrajinskou…

 

Dokonce na dvě strany tato nezkažená duše pěje v Mf DNES. A jak nádherně píše, Adéla Dražanová, jakoby z oka Luboše Palaty vypadla. No, posuďte sami, tenkrát a dnes:

Sovětský letec Alexej Meresjev byl fašistickými letadly sestřelen nad nepřátelským územím. Osmnáct dní se plazil lesem, kde mu hrozilo nebezpečí od nepřátel a dravců. Byl dopraven do moskevské nemocnice, ve které mu amputovali obě nohy. A nevzdal to. Opět létal bez nohou, opět hrdinně porážel fašistické nepřátele. I opět rozpoutal se nerovný boj. Meresjev doletěl na letiště bez benzinu. Bez nohou. Zvítězil. Byl to sovětský, udatný voják. Prostě Meresjev byl vytrvalý, odvážný, měl pevnou vůli a chtěl dosáhnout svého cíle.

Takový generál Laudon, co mu utrhly koule obě ruce a on pořád kanón ládoval…

 

A Adélka Dražanová našla dalšího Meresjeva. Ukrajinec to je. Smělý a odvážný. I druhý. Jakýsi Dmitrij. Dostal nařezáno. Dostal hodně nařezáno. Otřes mozku z toho měl. Dolámaná a rozlámaná žebra. Zmasakrovaná těla. A tento hrdina s otřesem mozku, zpřeráženými žebry, utíká z nemocnice. Co utíká, vyskakuje z okna a prchá do dáli…

 

Až plakat by se chtělo Adéle Dražanové, nové krvi v Mf DNES, spolupracovnici Luboše Palaty, který na sovětské hrdiny – Ukrajince pěje ódy na tři strany. To Adélka Dražanová neumí, pouze na dvě, ale její čas přichází…..

Tak nevím. Jestli jsou toto ta nová, novinářská esa Sabiny Slonkové….. Ale je to žena, mladá žena a Bůh buď milostiv. Polní kurát Otto Kattz hledal napraveného hříšníka a našel ho ve Švejkovi. Adélka Dražanová hledá hrdiny po bývalém Sovětském svazu společně s Palatou…

Pod čarou:

Ale že by v konkurenčních Lidovkách bylo méně humoru, tak to zas né. Také je tam naše milá Adélka, také je tam vtipný Palata, který na půl strany píše: tak jsem se vám náhodou podíval na mobil a náhodou kdo mi to volá? Pan Schwanzenberg mi volá, si spletl číslo a náhodou to bylo mé číslo. A tak milá náhoda tomu chtěla, že jsem měl milý rozhovor o Ukrajině,  píše ten Palata a tak nyní je štěstí, že Slováci volí prezidenta a charakter se pozná lehce: kdo půjde po proudu s Evropskou unií a zvolá, že je to agrese a Putin je okupant, tak je to evropský hrdina, ale kdo to nezvolá, je mnichovský zbabělec a politický oportunista. Prostě dle nového řádu EU je ten, co jde směr „protiproud“ zbabělec, ale po proudu kladný vítěz a hrdina.

 Švejku, na tyhle prostě nemáš, vzdej to!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Z Virtually:

Pokusím se nekopírovat. Na Protiproudu vyšel článek od Patricka Josepha Buchanana. Stojí za přečtení. Tezi, s kterou tento americký publicista přichází, lze nálézt už v titulku: Pokud vypukne americko-ruská válka, historie Američany odsoudí. Souhlasím s tímto úctyhodným Američanem. Vzdálenost mezi Jaltou a New Yorkem je 8201 km. A po druhé se na Virtually ptám, co Američany opravňuje tam strkat jejich frńáky?

Zeolit
před 3 roky

Pan Schröder řekl diskusnímu fóru uspořádanému německými novinami Die Zeit, že pan Putin jako někdo, kdo si je vědom historie, má dost ospravedlnitelné „obavy z obkličování“, a že od konce Studené války dochází na okrajích toho, co bývalo Sovětským svazem, k „nešťastnému vývoji“.

Rovněž tvrdil, že Evropská unie zjevně nemá „ani vzdáleně ponětí“ o tom, jak je Ukrajina „kulturně rozdělená“ a od počátku pokusů o dosažení asociační dohody s touto zemí vrší samé chyby.

Pan Schröder sice přijal, že ruská intervence byla porušením mezinárodního práva, ale kremelskou akci porovnal s vojenskou podporou jeho vlastní vlády pro NATO bombardování Srbska během Kosovské krize v roce 1999.

„I my jsme poslali svá letadla do Srbska a spolu se zbytkem NATO jsme bombardovali suverénní stát, aniž by to mělo podporu Rady bezpečnosti OSN,“ tvrdil pan Schöder s dodatkem, že od té doby je už opatrný s něčím obviňováním.

Paní Merkelová popsala tvrzení pana Schrödera jako „hanebné“. Německému parlamentu řekla, že Kosovskou krizi nelze „žádným způsobem“ srovnávat s ruskou intervencí na Krymu.

Ve čtvrtek byl těsně v hlasování Evropského parlamentu poražen návrh německé Strany zelených na zákaz veřejných projevů o Ukrajině pro pana Schrödera.
http://www.czechfreepress.cz/evropa/merk...
==================================
Ještě do nedávna, jsem cfp přelížel. Nyní abych navštěvoval "obskurní" servery, pokud se chci dozvědět informace, které hlavnímu proudu nevoní. Nepramení to z obavy, že ti užiteční idioti odmítnou hrát svou roli? "Pravda" se stává nepříjemnou?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...