Má se ještě cenu k dění na Ukrajině vyjadřovat?

 

Nejkatastrofálnější je zjištění, že u nás totálně selhala demokracie a svoboda. Že absolutně nemůžeme věřit státním (pod názvem veřejnoprávním) médiím a úředním orgánům. 25 let po pádu totality je to strašné zjištění.

 

V roce 1989 by mě absolutně nenapadlo, že lidé v roce 2014 budou za svůj „svůj“ opačný názor „jednotné linie EU“ osočováni, pronásledováni a dokonce sprostě uráženi slovy náckové, fašisté a dalšími výrazy. A nikoliv za projevy k nabádání zla a násilné uchopení moci či vzpoury, ale stačí vyslovit větu, že nesouhlasíme s postojem vládní a „europeiské“ garnitury.

Že přece Evropská unie chtěla Ukrajinu i s Krymem připojit  k Unii včetně vojenské, ruské části a že to nebylo naopak.

Že Rusko dlouhodobě s Ukrajinou spolupracovalo a Evropská unie chtěla převzít celé území Ukrajiny a nikoliv že to bylo opačně.

Že přece Ukrajina a její obyvatelé nemají nic společného s Evropou, ale jednoznačně povahově i řečí patří do okruhu „azbuk a ruskojazyčných“ obyvatel.

 Že ještě před několika týdny jsme se obávali ukrajinských a albánských mafií, aby najednou tyto skupiny vláda nadšeně vítala a dávala jim kytice hodné úcty mírových poslů!

Že manipulace s veřejným míněním může být i v době internetu tak totální a místo diskuzí provokovaná nenávist!

Že jednoznačnost příbuznosti Ukrajiny a Ruska bude totálně zpochybňována

 

A nejšílenější pomyšlení je, že svobodu slova nám upírají ti, kteří by naopak měli jít největším příkladem: první americký prezident tmavé pleti Obama a představitelka národa, který vyprovokoval nejstrašnější válku lidstva (doposud), dal světu koncentrační tábory a plynové komory – kancléřka Angela Merkelová!

 

Proto hovoří za vše první zprávy.cz:

 

Redaktor ČT se snažil návodnými otázkami získat informace o nelegálnosti referenda, ovšem tvrdě narazil.   "Referendum proběhlo formálně v pořádku. Tam, kde jsme byli, jsem neviděl žádného vojáka. Lidé, kteří se referenda zúčastnili, zde bydlí a hlasováním vyjádřili názor, co si myslí," měl jasno český poslanec.

Redaktor ČT se snažil vyjmenováním dalších politiků  z jiných zemí, kteří na průběh referenda dohlíželi,  upozornit na jejich politickou příslušnost  ke stranám, jež jsou zvláštní svými názory, ale Milan Šarapatka se nedal.

"Nevím, kdo tu všechno byl, ale bylo zde 70 lidí z dvanácti zemí a i ti mohli dohlížet  na průběh referenda," dodal českých delegát.

Víte, že jde o poválečné první obsazení země jiným státem? zaznělo ze studia ČT.

"To si snad děláte srandu. Zapomněl jste na Kosovo? Neviděl jsem zde žádného vojáka a vše proběhlo demokraticky," prohlásil rezolutně Milan Šarapatka.

Připomeňme si, že Milan Šarapatka pracoval 12 let jako český velvyslanec v několika zemích světa a zahraniční politice se věnuje tedy dlouhodobě.

Ukrajinskou krizi Šarapatka  sleduje od samotného počátku a opakovaně se k situaci na Ukrajině veřejně vyjadřoval. Na rozdíl od jiných, kteří v médiích vyjadřují vehementně svoji podporu stávajícímu ukrajinskému vedení, které získalo moc nedemokraticky, pod nátlakem Majdanu, a označují za strůjce všeho zla Rusko, je Milan Šarapatka toho názoru, že se jedná o geostrategické soupeření mezi USA a Ruskem o vliv v eurasijském prostoru, při kterém je Ukrajina pouhým pěšcem a my, tj. členové Evropské Unie, jsme v pozici hlupáků, kteří tahají horké kaštany z ohně za jiné.

 

Co tedy říká zdravý selský rozum?  Je lhář ten, který nic neskrývá, nebo ten, kdo udělá totální embargo na informace a jakýkoliv protinázor? Odpovězte si sami.  

Díky Bohu za internet. Ale jak dlouho ještě?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Jirka Polet
před 3 roky

Jsem zvědavej, jak tento cirkus dopadne. Stejně nás český media masírujou podle sebe, takže se vlastně dozvíme jen to, co se někomu hodí do krámu.

Zeolit
před 3 roky

Takhle se ztrapnil Jefim Fištejn, jeden z mých oblíbených politických komentátorů.

http://www.blisty.cz/art/72625.html

Petr Pokorný
před 3 roky

Nebude, protože nesmí. Skrývá poctivý své myšlenky a činy?

Zeolit
před 3 roky

Pověřený ředitel ukrajinského veřejnoprávního televizního kanálu Pervij nacionalnyj zřejmě jen tak nezapomene na úterní večer. V jeho průběhu se vzdal své funkce, a to za poměrně dramatických okolností, které jej poznamenaly i zdravotně. Směrodatným faktorem byla především přítomnost poslanců z tábora nové kyjevské vlády.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
==========================
Bude ČT vysílat toto video v Událostech, komentářích? Koho USA a EU vlastně podporuje?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...