Je skutečně Helsinský výbor pro lidská práva právně nepostihnutelný?

Mohou jejich členové lhát, podvádět, provokovat, falšovat výroky a zaměňovat příčiny a důsledky? Přece by mělo být postaveno právo a trest za prokazatelné činy, nikoliv za politická prohlášení. Nebo se doba změnila?

 

Jak je možné, že je potrestán ten, co je postižený, okradený,

kdo se spravedlivě brání a jeho emoce vybuchují,

zatímco viník se směje, protože úředně neexistuje?

 

A prosím nezaměňovat za rasismus, který většinové společnosti podstrkují, protože sami řešení neznají a stejně jako všichni si neví rady!

Ti skuteční rasisté, neboli lidské zrůdy jsou jedinci a u nás se odhadují v počtu kolem dvou set.

Bulharská vláda uvedla, že v loňském roce došlo ke 175 podobným útokům na zdravotníky, za kterými stáli místní Romové.

 

Bulharská lékařka Irena Marinovová přijela loni v listopadu se záchrankou do domu těhotné romské ženy, tvrdí, že ji zmlátili dva muži a obvinili ji z toho, že dorazila pozdě.(Proč by si to vymýšlela a určitě důkazy jsou)


Reakce byla vzápětí:

"Pracuji jako lékařka již 17 let, ale taková věc se mi nikdy předtím nestala," popsala Marinovová, která pracuje v nemocnici v Botevgradu asi 40 kilometrů od bulharské metropole. "Hodně věcí by se mělo změnit. Oni (Romové) si myslí, že jsou beztrestní, a proto to dělají," dodala.

Kdo ale za to může podle Krasimira Kaneva z Bulharského helsinského výboru pro lidská práva?

Přece vyjádření lidí, kteří, Romům říkají Romové, když Romové nejsou Romové, ale Bulhaři...!


Ne, to není vtip, alespoň podle EUROZPRÁVY.cz

Komentáře bulharského ministra zdravotnictví Petara Moskova, že "ten, kdo si vybral, že se bude chovat jako zvíře, si zaslouží i takové zacházení" tyto snahy ale podkopávají. "Moskovova prohlášení jsou odporným projevem nepochopení principu právního státu a rovněž podněcováním k rasové nenávisti," uvedl Krasimir Kanev z Bulharského helsinského výboru pro lidská práva.

Téměř 40 procent romské populace neplatí zdravotní pojištění a podle Světové zdravotnické organizace se dožívají průměrného věku 65 let, což je o deset let méně než průměrný Bulhar. Jak to ale vědí, když Romové neexistují?

Mnoho Bulharů ministra Moskova podpořilo. Zdravotníci uspořádali protestní akci a na sanitky vyvěsili transparenty vyjadřující svou solidaritu. Do parlamentu dokonce zaslali prohlášení, že v případě rezignace ministra, podá výpověď i mnoho z nich. "Nelhali jsme, stali jsme se terčem útoků a urážek," uvedli.

Moskov ze své funkce odstoupit odmítl a označil to za pokus o další destabilizaci teprve nedávno nové vlády. Jeho popularita přitom poslední dobou vzrostla, z 13 procent v prosinci na 27 procent v lednu. Za své komentáře se nicméně omluvil a setkal se se zástupci romské komunity.

Podle Romky Saši (20) žijící ve vesnici Vračeš v bulharských horách, reagovali záchranáři na tísňová volání vždy velmi rychle. "Ano, dochází k incidentům a není to správné, ale nerozumím tomu, proč je potřeba rozlišovat mezi Bulhary a cikány.

Proč takováto diskriminace?"


Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Země zruší privatizace

Země v pátek oznámila, že ruší plány na privatizaci plynárenské slupny DEPA, k níž se země zavázala, a ministr energií Panajotis Lafazanis zopakoval, že země zablokuje všechny privatizační plány.

Přitom podle názoru představitelů eurozóny se Řecko bez dalších zahraničních peněz neobejde.
http://www.novinky.cz/ekonomika/360311-r...
=================
Na řešení jsem moc zvědavý. Vystoupení státu z eurozóny není prakticky možné. Rovněž Řecko nikdo nemůže tento stát z tohoto šíleného podniku ani vyhodit.
Co říkal před lety Klaus? Euro neskončí, ale jeho udržení bude stát obrovské náklady...
Bunga bunga!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...