Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Middle East Apocalypse News
před 8 měsíci

Ve středu 2. března Gulf Cooperation Council GCC - Rada pro spolupráci arabských států v Zálivu (Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Katar, Kuvajt, Omán) prohlásila libanonské šíitské hnutí Hizballáh za teroristickou organizaci. Generální tajemník GCC Abdullatif al-Zayani (z Bahrajnu, inženýr logistiky v americké armádě) řekl, důvodem byly "nepřátelské aktivity" Hizballáhu v Sýrii a Jemenu, kde Hizballáh bojuje proti Islámskému státu, pomáhá Asadovi a šíitským Húthiům. Už v únoru Saúdská Arábie stáhla finanční pomoc 4 mld. USD libanonské armádě, omezila diplomatické styky a ruší povolení k pobytu Libanoncům. Čímž spojili příjemné s užitečným, protože saúdské finanční zdroje na pokračování vojenské intervence v Jemenu vysychají.

Třetí frontu v Libanonu tedy Saúdská Arábie z ekonomických důvodů otevírat nebude.

V pátek 4. března při státní návštěvě Paříže dostal saúdskoarabský korunní princ a ministr vnitra Muhammad bin Nayef bin Abdulaziz Al Saud Řád čestné legie za "úsilí v boji proti terorismu a extremismu" od francouzského prezidenta (židovského původu) Françoise Hollanda. "Je to jen formalita," odvětil francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault, když se strhla ostrá kritika francouzské vlády.

Generální tajemník Hizballáhu Nasrallah v neděli 6. března kontroval výsměchem, že Saúdská Arábie selhává v Jemenu, Sýrii, Libanonu a Bahrajnu a řekl: "Rozumím saúdskému vzteku. Když někdo selhává, tak se zlobí. To poslední, co může dělat, je vztekat se."

V obklíčeném syrském Rakká, hlavním městě Islámského státu, 6. března vypuklo povstání buď civilistů, nebo přeběhlíků z Islámského státu, to se přesně neví.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...