Nesmí zapadnout! Kdo zpracovává v Londýně zprávy pro BBC a Bloomberg o Rusku?

 

 Ladislav Kolačkovský kolackovsky.blog.idnes.cz (rss)
Ladislav Kolačkovský
kolackovsky.blog.idnes.cz (rss)

Otřesné, co odhalil bloger a advokát se zájmem o svět, historii a politikuna iDNESu o záhadných zprávách dehonestujících Putina a Rusko! Asi jedině proto jsou ty zprávy tak fantasmagorické.

 

Ale každý bychom si měli položit otázku: jak je možné, že se k tomuto propůjčily? Kam až došla západní demokracie a svoboda, že neporáží Rusko morální převahou, ale podlostí a špínou? To jsme vážně chtěli? Pozorně čtěte, je to šílené!

Tato zpráva je tak závažná, že Pařát dnes ji výjimečně zveřejňuje bez souhlasu autora. (ale dodatečně zasíláme o zveřejnění informaci)

 

Syrská organizace lidských práv na úrovni Aeronetu

Ruské letectvo údajně rozstřílelo nemocnici, Rusové údajně zabili tolik a tolik civilistů. Zpráva za zprávou, jsou jich plné noviny. Odkazují vždy na jediný zdroj: Syrská organizace lidských práv, vždy monitoruje situaci z Londýna

Sleduji pozorně zprávy ze syrského bojiště, samozřejmě také angažmá Ruské federace. Skoro každý týden se objevuje jedna či dvě zprávy o civilních obětech ruských náletů či civilních cílech. Předtím o zločinech alavitské armády Asada. Spojuje je jediné. Zdroj informace. Syrská organizace lidských práv. Podíval jsem se podrobněji, o co se vlastně jedná. Kdo jí řídí, odkud je a kdo jí financuje. Syrská organizace lidských práv, která monitoruje situaci z Londýna, je dosti vágní pojem a je zajímavé, že jejich zprávy media přejímají jedno od druhé. Česká media od zahraničních.

Syrian Observatory For Human Rights sídlí v soukromém bytě v Coventry ve Velké Britanii a jedná se vlastně o one man show pana Rami Abdul Rahmana, jedná se o sunnitského muslima, který dlouhodobě pobývá v Británii, konkrétně od roku 2000 a zároveň provozuje prodejnu s oděvy. Ona organizace je tedy sám Rami Abdul Rahman. Dle jeho vlastních slov informace ze Syrie získává od svých informátorů v terénu, kteří se s ním spojují mobily a internetem. O financování, organizační struktuře se nedozvíte z veřejných zdrojů nic.

Přesto od něj získávají téměř výlučně informace o situaci v Syrii agentury Reuters, CNN, BBC, Voice of America. Nevíte- li, co se děje v Syrii, tak volejte pana Ramiho do jeho prodejny oděvů v Coventry. Je to poněkud znepokojivé, a to vzhledem k tomu, že jeho informace jsou naprosto neověřitelné, mohou být pravdivé, ale i zcela smyšlené. Ovšem Reuters či BBC jim dá vždy punc pravdivosti. Česká media mají informace jen od nich (potažmo SOHR/Rahmana).

Závažnější je kritika, která zaznívá, že pan Rahman zamlčuje zločiny tzv syrské opozice, nejvážnější byla kritika ze strany AsiaNews (http://www.asianews.it/news-en/Massacres-by-Islamic-extremists-bolster-Bashar-al-Assad-28219.html) tisk řimsko-katolické pontifikální instituce pro zahraniční misie. Zde je dokonce obviněn z obrany islamistů.

Syrská organizace lidských práv je ze stejného kadlubu jako Sputnik či Aeronet. Neověřitelná, neuchopitelná, vždy uvedena obligátním „údajně“. Při uvedení zdroje zprávy Aeronet, publikum zpozorní, při uvedení zdroje informace od pana Rahmana, většinou nikdo nic nezpochybňuje. Vždyť to říkali na BBC. Že mají informace z kabinky obchodu v Coventry, již asi není tak podstatné.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

kadlub
před rokem

Pane Parate, to myslite vazne, ze Aeronet necituje zdroje? To si snad delate srandu? Naprosta vetsina clanku ma zdroju nekolik, nektere klidne 5 a vice. Zato o vasich clancich se to same rici neda. Namatkou jsem se podival na vasich poslednich 7 clanku a z toho u 4 nemate vubec ZADNY ZDROJ.
Takze, prosim Vas, zamette si nejdrive pred vlastnim prahem nez zacnete kritizovat jine projekty.
P.S. Ve srovnani a Aeronetem, RT nebo Sputnikem jste o nekolik trid nize.
P.S2. Podrobnosti o SOHR psalo RT jiz pred tydny (https://www.rt.com/news/317813-sohr-visi...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...