Adolf Hitler, George Bush a ti druzí

 

Každá přirovnání kulhá a v posledních dvou létech jsou fekventovaná slova nácek, fašista, nahnědlý. Vždy odmítám jednostranné vidění a k tomuto textu mi dohnaly odsudky některých, ale i zde. Podívejme se na to zrcadlem - jinýma očima.

 

Neznám Ortela, ale tyto dvě skladby  Když režim vraždí a zabíjí: Ortel, Petr Novák, Karel Kryl..... mi mluví z duše. Znal jsem osobně Petra Nováka i Kryla. Možná to nebudete chtít slyšet, ale Kryl byl totální idealista - jako třeba Václav Havel, když chtěl rozpustit po RVHP i NATO. Stačí se dnes podívat do map, kde je NATO a kolik zbývá z bývalého Sovětského svazu. A Petr Novák? Než totálně propadl alkoholu, uměl se ostře podívat i na USA. Ale svoboda projevu v USA byla přece jen něco jiného, než ta u nás. I když - zkuste v USA začít propagovat rozštěpení USA....

Ale pak je tady závažnější věc: všimli jste si, že Konvičové a další (byť je vážně nemusím) jsou kardinálním opakem dvou masových vrahů v nadpisu? Tam je totiž základní premisa: zatímco Hitler v zájmu bezpečí a jakéhosi krásného pofiderního všeobjímajícího společenství nachal zabít miliony lidí, zatímco George Bush (a další prezidenti) v zájmu bezpečí a jakéhosi krásného pofiderního všeobjímajícího společenství nachal zabít miliony lidí, Konvičkové a Ortelové nechtějí vpadnout do USA a rakety natočit na Washington, ale pouze a nic než pouze žádají (možná nevybíravě, to připouštím) abychom mohli ve svém domě žít podle svého a na klíče od domu neměl automatický nárok každý, kdo se rozhodne, i kdyby byl masový vrah. A že máme plné právo vědět, koho si do svého domu pouštíme.

Tvrdí se, že za exodus může Rusko. Mainstream to začal tvrdit. Takže vážně Rusko začalo vyvážet americkou svobodu do Libye, Iráku, Sýrie, Albánie, Jugoslávie, na africký kontinent..? Tomu snad nemůže věřit ani silně zaostalý občan.

 

Takže pokud Ortel bude (a opět, já jeho skladby neznám, nejsem fanoušek této hudby) žádat proniknutí do USA, Rakouska, Albánie, bude žádat stavět tam rakety a balistické střely namířené na Washington a bude žádat zabíjet co nejvíc lidí, aby si České republika zvětšila území, pak je to stejný zločinec, jako oni dva v nadpisu.

A pak tady máme NATO, které chtěl Václav Havel zrušit. A prý občané chtějí v NATO zůstat. Není nic snažšího, než jednou za deset let udělat referendum a pokud jsou USA skutečně tak demokratické, nechají nás svobodně odejít. A to je částečná odpověď na rok osmašedesátý. Celá léta jsem protestoval proti okupaci vojsk Varšavské smlouvy, stejně tak jako dnes žádám, aby byla ukončena okupace České republiky pod nátlakem amerických vojsk. Nebo snad někdo věří, že je můžeme svobodně odmítnout?

A důkazů je mraky: například SSSR a Rusko

A další důkaz, o kterém snad nelze pochybovat: Saudská Arábie, kde pronásledování a zabíjení nevadí, Turecko je dokonce součástí NATO a tyto dva státy jsou "kámošem" USA. Proč? Protože Saudové měli peníze na nákup zbraní a v regionu pomáhali vojskům USA. Takže toto zabíjení a tento terorismus, likvidovánín žen a opozice tam nevadí, ale v sousední Sýrii ano, přestože je "milion důkazů", že to byl sekulární stát?

sekulární stát
Webové definice
Sekulární stát je stát, který je založen na sekularismu, tedy na není vázán na žádnou náboženskou ideologii a současně zaručuje svým občanům svobodu vyznání. V sekulárním státě je církev od státu odloučena. ...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Sekulární_stát

Ale protože se Asad neplazil před USA a udržoval styky s Moskvou, stal se z něho úhlavní nepřítel. A kdo zavelel k "arabským jarům"? Jak se dá bránit ozbrojené opozici beze zbraní? Kdo vyzbrojil opozice v arabských státech a oblast destabilizoval? Totéž v Africe...

A to jsou dnes ti, co pochodují k nám. Vážně za to může Rusko?

Takže oklikou k původnímu: svět stále někdo destabilizuje. Kdo za tím stojí? Je to vláda USA? Divné, když občané v  USA se bouří proti stejnému, co my. Tak je to zbrojní průmysl USA? Ale v tom případě kdo za ním stojí, kdo jsou majitelé? Nemá právo svět vědět, kdo stojí za tím?

A jako poslední: Když Němec o sobě řekne, že je Němec, je to nácek? Tak proč ten, co říká, že je národovec a Čech, je nácek, dokonce fašista? Když se lidé z USA při hymně drží za prso a všude mají americké vlajky, jsou to náckové, blázni, fanatici? Proč se všem neměří stejně?

Co si přeložit text Karka Kryla do dnešní doby? Byl by vynášen do nebes, kdyby to napsal dnes?

Rakovina - Karel Kryl

 

Zní hlasy soudních znalců
a padlých andělů,
řvou ústa slavných starců
z reklamních panelů.
A jaro karty míchá,
pro záda shrbená
a přetěžko se dýchá
a svítí červená.
A jaro karty míchá,
pro záda shrbená
a přetěžko se dýchá
a svítí červená.

V tom jaru listy žloutnou
a sněží do květin
a hrůza chodí s loutnou
a s věncem kopretin.
Té loutně struny chybí
a stvůra bez tváře,
spár dravce, tlama rybí,
si hýká z oltáře.
Té loutně struny chybí
a stvůra bez tváře,
spár dravce, tlama rybí ­,
si hýká z oltáře.

Že blázni pošetilí
jsou na oprátce,
dnes vládce zavraždili,
ať žije vládce!
Tryznu mu vypravili
a jde se dál,
dnes krále popravili,
Ať' žije král!

Jak tóny kravských zvonců,
zní stránky pamfletů,
lze dobrati se konců,
být stádem Hamletů.
Být každý sobě drábem,
to mnohé přehluší,
však vápno neseškrábem
když vězí na duši.
Být každý sobě drábem,
to mnohé přehluší,
však vápno neseškrábem,
když vězí na duši.

Je večer v sálech hrají
pár dalších premiér,
jak loni třešně zrají
a štěká teriér.
A znovu ptáci vzlétnou,
výš k slunci, poslepu,
to léto chodí s flétnou
a sahá po tepu.
A znovu ptáci vzlétnou,
výš k slunci, poslepu,
to léto chodí s flétnou
a sahá po tepu.

Už blázni pošetilí
jsou na oprátce,
dnes vládce zavraždili,
ať žije vládce!
Tryznu mu vypravili
a jde se dál,
dnes krále popravili,
Ať žije král!

Je známo, čí je vina,
to hraní s kostrami
má jméno Rakovina
a voní astrami...
Kůň běží bez udidla,
kouř štípe do očí,
hrajem si na pravidla
a deska přeskočí
přeskočí
přeskočí ....

Petr Pokorný

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 11 měsíci

Vážený pane, nevím, co tím sledujete. V textu je jednoznačně napsáno, že Hitler je masový vrah. Ale pokud má být člověk férový, spravedlivý a demokratický, nesmí si idealizovat jednoho a druhého za stejné činy osočit. Tudíž jestliže Bush a další zabíjeli v Iráku či Jugoslávii civilisty, jsou steně masoví vrazi jako Hitler. Jestli vám ani toto vysvětlení nestačí a stále budete tvrdit o mém obdivu k Hitlerovi či co to má znamenat, nemohu si pomoci... Mimochodem, nevznesl jste jediný argument, co není v napsaném pravda. Není právě svobodná argumentace alfou a omegou dostat se k demokratické relativní pravdě?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...