Kouření nezpůsobuje rakovinu. Zákaz kouření v hospodách je zločin proti svobodě!

 

Kouření neškodí zdraví víc než vrcholový sport!

 

Že kouření je strůjcem rakoviny do nás hustí celé spektrum lobistů, aniž jsou udělány seriozní výzkumy. A je jasné, že okamžitě každý bojovník předloží desítky výzkumů z mezinárodní lobistické lékařské party, která vynese tvrdý argument:

Kouření je základem rakoviny

 

Jenomže já osobně tvrdím, že je to lež. Stejně tak tvrdím, že nebyl udělán výzkum, který by to potvrdil či vyvrátil. Minimálně nejde dohledat, pokud takový pokus byl. Protože nasměrovat na kouření se nás snaží na celém světě potravinářská loby!

 

Zde předkládám důvody

Přímo na hřišti zemřel 29letý hráč Kamil Piták. Srdce nevydrželo, aorta praskla. Trénovaný a lékařsky kontrolovaný. A smrt nastala při malé námaze bez zátěže - při lehkém fotbálku. Proč? Nebo kluk při hodině tělocviku najednou padl a už se k vědomí neprobral. Máme tudíž sedět u počítače a raději se nehýbat? Totální nesmysl, prostě tyto dva případy ukazují, že výjimka potvrzuje pravidlo. Že potápění nevadí, ale vynoření náhle z velké hloubky může zavinit smrt.

 

A jak to souvisí s kouřením a průzkumem?

Neexistuje totiž studie, která by mohla tomuto sporu výrazně dát punc pravděpodobnosti, přestože je možná, je uskutečnitelná a je proveditelná. A tou je:

 

Způsobuje hrozivý nárůst rakoviny „zdravá výživa", která se k nám implantovala ze západu, nebo kouření?

 

Československo mělo až do devadesátých let nejtvrdší normy na potraviny. Nikoliv na vzhled, nikoliv na dostupnost, to socialismus neumožňoval, ale o to více se dbalo na to, z čeho se potraviny skládají. Zda jsou v nich různé chemické doplňky, separáty a hnůj, různé „bakelity“ apod.. Neuvěřitelný tlak a vydírání západních států v devadesátých létech donutilo naší vládu, aby normy změnila. Prostě se nikdo ze západu do našich norem nevešel a nemohli k nám nic vyvážet. A docela drze, dnes zpětně jednoznačně drze nám tvrdili, že nižší dožití v socialismu je důkazem, co jíme. Teprve později se zjistilo, co za sajrajt a separáty nám začali cpát, aby se toho hnoje zbavili. A vyšší věk? Kvalitní a dostupná lékařská péče, operace i po sedmdesátce, léky všem dostupné. Nic víc! Dokonce obezita stoupá, tak ať nám nelžou!

A nyní k oné studii

 

Proč se křivky tolik liší?
Proč se křivky tolik liší?

Na západě byl vzestup rakoviny neměnný, zvedající se. Ale u nás má raketový nástup kolem roku 2000 do dneška. A to přesto, že jsme začali žít údajně zdravěji, přešli jsme na méně kalorickou stravu a dokonce na zdravou, americkou, „fastvudovou“….

 

vesnická hospůdka
vesnická hospůdka

V mládí si nepamatuji, že by se někde nekouřilo. Herec, herečka či politik – bez cigarety ani ránu. Rodičové nás nevyháněli z hospody, kam jsme s nimi jako děti chodili, kvůli zdraví, ale abychom „nesmrděli tím kouřem“…

Proč tedy rakovina neměla strmý vzestup už u předešlé generace v socialistickém Československu, když každý nejen dělník znal pouze pivo a cigaretu a hospody byly narvané, notabene narozdíl od dneška nevětrané? Proč neměli rakovinu horníci typu „starého Magdona“, kteří nejedli, celý den byli pod zemí a kouřili jednu za druhou? V prachu a možnosti výbuchu?

Proč není předložena studie Československo versus západní svět, která by rozdílnou křivku vyvrátila, či potvrdila?

 

Kde berou lékaři drzost vykládat, že náhlé příhody srdeční jsou od kouření, když dnes vidíme nepohyblivost mladé generace a ta již (dříve skoro nemožné) má všechny předpoklady pro rakovinu, infart a vše podobné již dokonce od dětských let? A mnohokrát dítě nekuřáků?

Ale uvádět příklad, kdy neduživý, hladovějící školák kouří jednu za druhou a je potencionálním adeptem na brzký odchod ze života je už za hranou etiky!

A jak to řeší majitelé restaurací ve městech?

Přitáhnou si tam dětské zákazníky, kterým podnapilí rodičové nic neodmítnou. Maminky popíjejí celé dny, avšak stát musí nahradit výpadek cigaret jiným zdrojem a navíc stejně jako dětské vkladní knížky

A pak je zde stejně silný argument - svoboda 

Kde bere právo nějaký zločinec z Bruselu nebo naší vlády hýbat se mnou jako s maňáskem, dělat ze mě trestance ve vlastní zemi, ve vlastním městě, obci, či domečku? Bude jako Hitler snad určovat, s kým a jak často máme kopulovat (souložit už západní gender feministky odmítají jako něco neřestného), či dokonce určovat délku a šířku exkrementu a porušení se bude trestat?  Jakým právem mi někdo nařizuje chodit do mlékárny místo do vesnické hospody, kdo a jakým právem mi nařizuje určovat cenu cigarety a dokonce kam si pro ni mám chodit? Není na čase, abychom znovu pozvali gestapo, které všechna nařízení dovádělo do dokonalosti? Ale jak potom nazvat ty, kteří tyto metody zavádějí?

Jak je možné, že evidentně zločiny proti životu, které nás nutí jíst různé "bakelity", separáty a další hnůj lékařům v čele s Němečkem - ministrem  nevadí, či tak aktivní činnost nevyvíjejí a zde se tak angažují?

On je to totiž báječný kšeft se strachem. Nejdříve u nás přistály velrybí chřupavky. Naprosto k ničemu, za velké peníze. A pak už to jelo. Nabídky stíhaly nabídky. A peníze se točily. A prevence před rakovinou? Rakovinu už dostávají čtyřleté děti - děti nekuřáků. A ptáte li se, jak to, že se zvedá věk dožití? Před rokem 1989 byl limit padesát let u těžkých operací, šedesát  u lehčích. Samozřejmě výjimky byly, hlavně když byly náhrady, které však nebyly.Nebyly devizy, operovalo se, na co byly peníze. .. A dnes? Paní Jarmila (manželka Václava Neckáře) měla s ledvinami problémy už od začátku roku, chodila třikrát týdně na dialýzu. Dva roky měla bývalá slavná primabalerína udělaný na srdci bypass.(✝76) Stačí spočítat, kdy na operaci byla.

 

A to vše píši jako bývalý, odnaučený středně silný kuřák. Jsem přesvědčen, že je to za a) módní lež, nebo za b) propagace stylu amerických hospod, kde děti jsou významnou složkou zisku velkých zařízení. A malé budou na vymření. Předložte mě, odnaučenému kuřákovi studii, že západní "zdravé" potraviny separátů a hnoje způsobují méně rakoviny, než cigarety. A proč čtyřleté děti rodičů nekuřáků už dostávají rakovinu, když aplikují "západní zdravou výživu"! Pokud nepředložíte, jste hrobaři svobody za jakousi prapodivnou úlitbu dalšího teroristického nátlaku bojovníků za antisvobodu!

Petr Pokorný 

 
 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 11 měsíci

Pavel Srníček bojuje o život. Sedmačtyřicetiletý současný trenér gólmanů Sparty zkolaboval a leží v ostravské fakultní nemocnici v kritickém stavu. Zřejmě ho postihla srdeční zástava. Bývalý reprezentační brankář, pod stálým lékařským dohledem, sedm let působil v Newcastle United.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...