Pokud Tereza Spencerová cituje fakta, je to skutečně bomba. Morální, hozená politikům USA!


Seymour Hersh
Seymour Hersh

Seymour Myron "Sy" Hersh (narozen 08.4.1937) je americký investigativní novinář židovských rodičů z Washingtonu. Píše do vojenského časopisu The New Yorker o bezpečnostních otázkách. Je pětinásobný  vítěz Polk a  v roce 2004 dostal cenu George Orwella Award.

Poprvé získal uznání v roce 1969 o odhalení masakru v My Lai  během vietnamské války, za kterou obdržel roku 1970 Pulitzerovu cenu pro vojenské zpravodajství. V roce 2004 oznámil na americkou armádu zvrácenosti se zadrženými ve  vězení Abu Ghraib .


A letos v únoru se na veřejnost dostaly autorizované záznamy o pokusech amerických generálů dojednat s Muammarem Kaddáfím podmínky jeho demise a zachránit tak Libyi před zhroucením, ale všechnu tuto snahu zmařila tehdejší ministryně zahraničí a nyní žhavá kandidátka na budoucího amerického prezidenta Hillary Clintonová, která bažila po válce a ve finále i destrukci celé země.

Libye se tak v důsledku „soukromé války“ Hillary Clintonové posléze proměnila v otevřené nástupiště pro migraci do Evropy a volně dostupnou zbrojnici pro džihádisty všech barev a směrů, kteří z libyjských arzenálů získávají i chemické zbraně.

Kultovní americký reportér Seymour Hersh nyní v rozsáhlé analýze na London Review of Books poodhaluje okolnosti podobných kontaktů mezi americkým generálním štábem a syrskou armádou.V kostce: američtí generálové byli přesvědčeni, že pokud bude Bašár Asad svržen, jak neustále požadoval Bílý dům, upadne Sýrie do chaosu podle libyjského vzoru, a tak je -- bez ohledu na názory Baracka Obamy a Bílého domu -- americkou prioritou zastavit Daeš. Hersh připomíná dva roky starý dokument armádní tajné služby DIA, který varoval, že „to, co začalo jako tajný program CIA k vyzbrojování a podpoře umírněných rebelů bojujících proti Asadovi, se dostalo do rukou Turecka a proměnilo se v přeshraniční technickou, vojenskou a logistickou podporu pro celou opozici včetně kajdistické Fronty al Nusrá a Islámského státu. Tak zvaní umírnění mezitím zmizeli a ze Svobodné syrské armády zbyla malá parta odložená na leteckou základnu v Turecku.“

 Hersh zdůrazňuje, že generál Dempsey a jeho kolegové ze sboru náčelníků štábů si nechávali své výhrady proti politice Bílého domu pro sebe, a díky tomu v úřadu přežili. Generál Flynn nemlčel a dostal padáka. „Flynn vyvolal hněv Bílého domu, když trval, aby se o Sýrii říkala pravda,“ cituje Hersh penzionovaného plukovníka Patricka Langa, který sloužil v blízkovýchodním odboru DIA. „Flynn si myslel, že pravda je nejlepší, a oni mu ukázali, zač je toho loket.

„Koneckonců, pokud jste velmoc, znamená to, že se nikdy za nic nemusíte omlouvat, protože nemusíte přiznávat zodpovědnost za hrůznou válku a chaos, do nichž byla ta či ona země vaší politikou uvržena.“říká politolog Gareth Porter.

Celé zde: Seymour Hersh: Disidenti z Pentagonu, Obama a válka v Sýrii

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ricky Ticky
před 11 měsíci

Generál ve výslužbě Michael Flynn po pařížském masakru 13. listopadu řekl (na Fox News):
“Number one, the president was 100% wrong. If you don’t clearly define the enemy that you’re going to face, you cannot figure out the way to defeat that enemy. We are facing radical Islamists. And frankly, this is a war on reality, and the president and his close advisers need to get real. They are obviously not under enough pressure, they are not JVs, they just demonstrated that again, and they will absolutely attack again in places like London, in places like Berlin, in places like New York, in places like Washington, DC. They’re very, very well organized. THIS IS THE PROBLEM OF LETTING THE WORLD GO TO HELL AND ASSUMING IT WON' T COME BACK TO BITE YOU IN THE REAR END. And our frankly — and I’m going to be very candid here, Sean — OUR AMATEURISH FOREIGN POLICY HAS ITS OWN PLACE OF RESPONSIBILITY IN THE MAYHEM THAT WE ARE SEEING RIGHT NOW. The president, to stand there and say that our strategy is working against this vicious, vile enemy, is absurd. It’s absolutely absurd. And I just — I’m stunned at his press conference today, and the way he characterized this brutal attack, this brutal 9/11-style attack in Paris as a ‘setback.'”

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...