Babišovo pivo v lepší sazbě: každá dětská výživa je přece daněna 10%!

 

 

No tak to tu ještě nebylo. Vláda oznámila: "Koaliční strany se shodly, že léky, knihy, dětské pleny a nenahraditelná dětská výživa budou zdaněny ve výši 10 procent"!

Parlament dlouze hledal, co je ještě nepostradatelné pro děti.

 

A Babiš to našel!

 

 Ministr financí si od těchto opatření slibuje zlepšení výběru daní. Stát podle Babiše ročně přichází na podvodech s DPH o 80 miliard korun....

 

Přejděme od Babišovy frašky k vážnému

Proč jsou na jedné straně příliš bohatí a na druhé příliš chudí? A kde se berou největší daňové úniky? Proč to Babišovo divadlo?

Devadesátá léta jsou známa velkými daňovými úniky. A na tom si oponenti Václava Klause a té dobré ODS přihřívají polívčičku. Přitom to Babišovo sudové pivo přesně dokumentuje, kde je zásadní problém v únicích. I kdyby si "strašní hostinští" příhráli miliardu, bratru tisícovka měsíčně na jednoho + legální "dýška", vážně je to tak dramatické pro státní rozpočet? Za prvé je to marginální částka a za druhé tyto peníze se stejně utratí zde a opět se zdaní, protože tito lidé si nebudou ukládat peníze v daňových rájích!

A nyní porovnejte: pouze v jedné z mnoha kauz, skutečně v jedné z mnoha byl daňový únik LTO 1,5 miliardy. Proč ten bezúhonný Babiš neřekne, že první státy, kde se to stalo, byly cnostné státy s kvalitní administrativou Rakousko a Německo kvůli zelené naftě? A našinec to hned napodobil? A že důvodem bylo stejně jako to pivo, kdy jeden druh LTO byl zdaněn kvůli Luxovi a zemědělcům malou daní a ostatní měly vysokou. Koho už dnes zajímá, že právě ti z ODS - ti prokletí Babišovi zloději byli proti a na toto upozorňovali?

Že stačí zaměnit cedule a zisk je obrovský? Takže když Babiš lže, jako když Agrofert krade, kdo mu to dokáže?


Kde jsou hlavní úniky peněz?

1) Nadnárodní společnosti, které přeléváním přes různé státy unikají  daňovým kontrolám: například Google ve Velké Británii.

2) Velké společnosti, které mají svá sídla v daňových rájích (dnes USA pochopily, že složitost systému je ideál a nabídly to grázlům, takže ti si peníze přesouvají ze záhadných ostrovů do USA)

3) Největší úniky jsou v krásném sousloví" daňová optimalizace". Zastavme se u ní, ty první veřejnost hodně zná.


Babiš je lotr a neuvěřitelně lže!

Daleko největší úniky jsou prostřednictvím výjimek, daňových úlev, kdy přeléváním mezi těmito sazbami lze u nejbohatší vrstvy dosáhnout hodnoty daní ve výši chudého. Dokonce to v USA někteří nedávno přiznali a rozdíly kajícně dávali na charitu. Samozřejmě nikoliv v miliardách, ale v drobných jako mafiáni v Itálii, co celý život zabíjeli a kradli, aby před smrtí se otočili k Bohu a postavili kapličku či kostelíček...

Obrovská složitost daňových přiznání otevírá stejně tak obrovské množství šedých zón, které jsou samozřejmě výhodné k přesouvání peněz. A přesně dle tohoto principu dnes funguje guru mnohých: USA, které stále máme ve vzpomínkách jako zář a kde se lidé třesou hrůzou, když nezaplatí daně.

Namátkou:

Google doplatí v Británii na daních přes čtyři miliardy ...

    Sídlo, Mountain View, USA  www.novinky.cz › Ekonomika

před 7 dny - Americký internetový gigant Google doplatí v Británii na daních 130 miliónů liber (4,6 miliardy Kč).

Taliani vyšetrovali Apple pre daňové podvody. Musí doplatiť ...

 Cupertino, Kalifornie, USA www.etrend.sk/.../taliani-vysetrovali-apple-pre-dano...

3. 1. 2016 - Taliansky daňový úrad priznal, že vyšetroval spoločnosť Apple kvôli podvodom s daňou. S technologickou firmu sa úrad napokon dohodol...

Sebeudání. Němci přiznali daňové úniky za 1,3 miliardy eur ...

 

Prostě všichni bohatí na světě se snaží "optimalizovat", zatímco ti chudí to mají jasné, předem dané. A zatímco Babiš hřímá, jak všichni kradňů a svět z tých Čehůnů žasne, na internetu jsou reklamy na tuto činnost, která je legální. Natolik legální, že USA dokonce nyní odebírají zákazníky z daňových rajů a optimalizaci dělají v lůně trhu a svobody - v USA. Fraška? Ano, ale pravdivá!!

Firmy v daňových rájích‎

Reklama www.danovyraj.cz/

Podnikejte tam, kde si Vás váží - UK, Kypr, Marshallovy ostrovy, USA

 

 A tak pán Babiš, tóto stě naozaj nečítal?

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Proč se neodvádějí daně v zemi, kde firma podniká?:
Autor: J. Matuška Datum: 30.1.2016 11:19 /Z diskuse pod Astonovým Úvodníkem./

Na Internetu lze nalézt firmu, která má doménu daňový ráj... Nebylo by logické nejdříve se "globálně" vyrovnat SNAD s tímto nešvarem, kde se točí obrovské peníze a teprve potom ždímat ty živnostníčky?
========
Za tu "ždímačku" považuji EET.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...