Prima nadační fond a Prima – to je legrace.

 

Jaroslav Fišer
Jaroslav Fišer

 

Rozpoutané mediální „peklo“ k Nadačnímu fondu GENERACE 21 je podivné.  Ne ze strany TV Prima ale ze strany fondu, který organizoval příjezd iráckých křesťanů do ČR. Něco tam zapáchá, ale nejsou to uprchlíci.

 

Zpravidla nechávám bez reakcí některé ohnivé blogy, ale poslední blog s názvem „Je třeba zničit Nadační fond Generace 21 a z České republiky vyhnat křesťany“ (podepsaný Lukášem Lhoťanem), si zaslouží trochu slov. Především k Nadačnímu fondu Generace 21.

Internet je mrcha s pamětí. Když se podívám, za jak důvěryhodný subjekt se pisatel bere, tak narazím na neúplná fakta o nadačním fondu – a na nich lze demonstrovat bídu nadačních fondů a ostatních neziskovek. Domníval jsem se, že se jedná o nějaký zavedený fond, který je tak dobrý, že mu Vláda ČR dala důvěru k akci, která se snad měla stát výkladní skříní ČR, že nejsme žádní rasisti a uprchlíky milujeme. Bohužel, opak je pravdou (s tou důvěrou) – alespoň podle dostupných informací.

Uvedený fond byl založen jako Křesťanský nadační fond v roce 2000 a zasedáním rady v roce 2011 byl přejmenován na Nadační fond Generace 21. Sídlí Formanka 34, Kudlov, 760 01 Zlín. Jeho nadační jmění je ve výši celých 1000,-Kč. Ostatně na jména a vývoj se můžete podívat na www.justice. cz, kde je vše přehledně uvedeno. Z výpisu můžeme zjistit, jaká byla činnost fondu – bohužel nic konkrétního nevyčtete. Poslední Výroční zpráva je z roku 2001!!! Přehled jejich oznamovacích povinností do OR je velmi chudý. Posuďte sami: Zápis ze zasedání správní rady - 4.12.2014, nic neříkající 2 listy, snad jen, že se navrátili do vedení původní křešťanští misionáři z USA a Velké Británie (!) - zřejmě dále šířit divochům v Evropě slovo boží (nebo snad bylo potřeba oživit spící buňku?). Pak do minulosti dlouho nic, jen podpisové vzory  a statut z roku 2011. Pak zase dlouho, dlouho nic až do roku 2004 - ale zas jen sterilní zápis ze správní rady, a nakonec první a poslední známá výroční zpráva za rok 2001.

Čili, jako když kuře zobe zrní – občas tu, občas tam. Z jediné, 15 let staré výroční zprávy, můžete vyčíst, že jedinou známou aktivitou je to, že v roce 2000 fond získal ze sbírek od lidí 120086,50 Kč, a od soukromého podnikatele  9600,- Kč. Z této sumy fond přidělil celých 7415,-Kč (!!!) na podporu biblického centra "Vítězství" v Bruntále, které patří do skupiny "Reach out For Christl" (náboženské Ryderovo mezinárodní organizacie zabývající se převýchovou v křesťanském duchu podporována věřícími a fondy z USA a GB– lze dohledat vše na internetu). Zbytek ve výši 122221,50-Kč odklonili na provoz Křesťanského společenství  Nové začátky v Kroměříži (též známé jako Jihomoravské křesťanské společenství). Ve vedení a zakladatelích tohoto bohulibého Jihomoravského Kristova společenství fungují stejné osoby jako v GENERACI 21, včetně zahraničních poradců. Vlastně fungovali. Když se podíváte blíže, kdo že to vlastně obdržel tuto částku, tak zapláčete – subjekt je Jihomoravské křesťanské společenství - nadace - nyní v likvidaci, IČO 2552142, sídlo třída Tomáše Bati 44, Zlín, 76001. A nejlepší na tom je, že tu likvidaci si také dělají osoby z Generace 21 sami. A tak se uzavírá cesta peněz, to je ten správný odklon. Křesťanských společenství  v ČR funguje více, a kontroluje je jen Bůh, bohužel to dělá v tomto případě pěkně nekřesťansky. Záměrně neuvádím jména aktérů, ale jsou lehce dohledatelná ve veřejném obchodním rejstříku.

Nadační fond GENERACE 21 musí být zřejmě velmi důvěryhodný, protože mediálně vystupuje tak uraženě, jako by je sponzoroval sám Rotschild. Ve skutečnosti je sponzorujeme my všichni. Stát s nimi dokonce „spolupracuje“ na přesunu uprchlíků. Kolik takových institucí se podílí na současné kampani v ČR? To má stát tolik peněz, aby je rozhazoval tímto způsobem? Jaká je kontrola neziskovek, co která dosáhla, a komu pomohla?

Nechci se zastávat TV Prima ale otázkou je, kdo více dehonestuje dotyčný fond a další křesťanská sdružení. Jsou to spíše takové skupiny, které se vrhly na dělání „profesionálního dobra“ ve svatém přesvědčení, že to stát (tedy občan) zaplatí. Jak může stát spolupracovat s fondy, které mají neprůhlednou a neúplnou minulost. Je to snad proto, že ji řídí "poradci" z té správné ciziny? Pláč nad jejich krutým mediálním osudem je v tuto chvíli irelevantní. Jejich důvěryhodnost v kauze s TV PRIMA je tak přinejmenším problematická.

Podle všeho to vypadá, že iráckým křesťanům slíbili zemi úrodnou, mlékem a strdím hojnou. Prostě posmrtný ráj už nyní na Zemi. No, nekupte to za takovou cenu - a bez čekání na konec světa.

 

Zveřejněno se souhlasem autora

fiserjaroslav.blog.idnes.cz

Vojenský veterán z Iráku a chemik,dříve pedagog,právník,nyní pracující důchodce,který se snaží pochopit filosofii lidstva, proč si lidé chtějí budovat cestu ke svému zničení.

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...