Setkání čínského MZ Wanga Yi v Šanghaji s předsedou Rozvojové banky BRICS K. V. Kamathem.

 

Indický ekonom K.V. Kamath
Indický ekonom K.V. Kamath

 

Přípravy této banky jsou už v plných obrátkách a finišuje se na jejím ostrém zahájení.

 

 

Wang Yi uvedl, že si Čína přeje, aby se Rozvojová banka BRICS NDB BRICS stala profesionální, efektivní, transparentní, zelenou, mnohostrannou rozvojovou bankou na 21. století s cílem podporovat zlepšení a reformu celosvětové hospodářské správy.

K.V. Kamath poděkoval za podporu a pomoc čínské a Šanghajské vlády při přípravě a založení hlavního sídla Rozvojové banky BRICS. Bude se snažit, aby už co nejdříve zahájila  provoz a mohla uplatňovat aktivní roli při podpoře rozvoje a prosperity států BRICS, případně i rozvojových zemí.

 

 Podle mainstreamu BRICS snad málem zkolaboval: v médiích se totálně mlčí

 

Čína a Rusko zahájily 26. února ve městě Fengdong (Feng-tung) v čínské provincii Shanxi (Šan-si) výstavbu prvního parku tvořivosti na Hedvábné stezce - vědeckotechnického parku Zhongxing Shenlan (Čung-sing Šen-lan). Celkové investice do tohoto programu dosáhnou 2 miliardy yuanů. Stavba skončí do dvou let. Roční produkce přesáhne 10 miliard yuanů. Park přijme 10 tisíc špičkových technických talentů a několik tisíc dalších zaměstnanců.  

Park tvořivosti na Hedvábné stezce bude mít rozlohu 245 hektarů a bude se zabývat úsporami energetických zdrojů, ochranou životního prostředí a automobilovým průmyslem. Současně se stane největší vědeckotechnickou výzkumnou platformou společnosti ZTE (Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) v Číně.

Tento park už v Číně přilákal pozornost některých důležitých čínsko-ruských programů včetně ruské letecké společnosti Suchoj a navigačního satelitního systému BeiDou. Současně začne v druhé polovině letošního roku výstavba ruského parku, který se bude nacházet v ruském Skolkovu.

 

Poznámka: je velice těžké sehnat přesné termíny o Rozvojové bance. Západní tiskové agentury dělají, jakoby se sešlo pár hokynářů v hospodě, tudíž ignorace faktů a čínská média bohužel kontaktovat neumíme. Jedině je jisté, že pokud by zahájila na jaře, byl by to obrovský kus práce.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 8 měsíci

Na Neviditelném psu v diskuzi pod Astonovým úvodníkem, občas provokuji, že 21. století bude stoletím čínským. Události, které i díky Pařátu se dovídám, mě o tom přesvědčují.
Oceňuji roli prezidenta Zemana, který napomáhá prohloubení styků na všech úrovních s ČLR. Role TOP 09 /Kalousek, Schwarzenberg/ v protičínské propagandě je ostudná, ČR škodí. Že je mimo mísu, stačí si připomenout návštěvu čínské prezidenta v Anglii a jeho jízdu ve Zlatém kočáře s britskou královnou...
Kavárenští "intelektuálové" žijí stále ještě v dřívější studené válce. Budíček pánové, je jiná doba...

roumen
před 8 měsíci

Novo Cina na sibiri? Otázka času

niky
před 8 měsíci

Spíše Nová Čína v Los Angeles a vzáleném okolí :-)

medverd
před 8 měsíci

Když letíte letadlem z činy do eu tak najednou zhasnou svetla, co máte pod sebou...pak poznate, že ta tma je sibir...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...