Masakr v Bruselu? Nedělejte divadlo, pár mrtvolek a co má být. Orbán je grázl!

 

 

 Je čas vysvětlit maďarskému premiérovi, že je to nácek a xenofob, který do západního světa nepatří. A takto se nevyjadřuje jenom mladý, ambiciózní debílek z Evropských hodnot Jakub Janda, ale i daleko významnější "zdánlivě" osobnosti!

 

Je 1. března 2016

 Viktor Orbán: „Nemůžeme si nechat vnutit kyselé plody jejich pomýlené imigrační politiky. Nechceme do Maďarska importovat žádný zločin, terorismus, homofobii či antisemitismus," řekl a dodal, že systém kvót by mohl způsobit rozpad EU.

 

Šéf evropské frakce ALDE a belgický expremiér Guye Verhofstad

„Jsem unavený z toho, že od některých evropských lídrů neustále slyším, jak migranty a uprchlíky kriminalizují. Výroky, které pronesl Orbán o víkendu, jsou jen bulvární politikou. Kvóty navrhované Evropskou komisí, podle kterých každá země ukáže solidaritu a převezme spravedlivý podíl skutečných uprchlíků, nezpůsobí rozpad Evropy. Xenofobní výroky a krátkozraká řešení ano. Budování plotů a strkání hlavy do písku nepřinese udržitelné a dlouhodobé řešení této krize,!"

Znepokojení vyjádřila také regionální mluvčí uprchlické agentury OSN Kitty McKinseyová. „Možnost žádat o azyl je nezadatelným lidským právem. Obáváme se, že výstavba plotů a zdí může toto právo značně omezovat.“ Thomas Huddleston z bruselského think tanku zabývajícího se přistěhovaleckou politikou rovnou označil Orbána za xenofoba. „Migrace se stala Orbánovým nástrojem v boji proti EU. Jeho rétorika líčící každého uprchlíka jako teroristu je xenofobní.“


Ambiciozní blbec...
Ambiciozní blbec...

„Jedna z možností je maďarským ministrům sebrat hlasovací práva v Radě ministrů, to by ale Maďarsko ihned označilo za šikanu ze strany Unie,“ vysvětluje Janda. Další možností je vyloučení strany Fidezs z Evropské lidové strany (EPP), ovšem tím by si sama EPP snížila náskok v počtu křesel v Evropském parlamentu před Stranou evropských socialistů. „Vyloučení Fidezsu z této evropské strany by moc nepomohlo, a navíc takto je alespoň stále nějaký menší vliv od západních států možný,“ říká Janda.


Stejné stanovisko zastávají také evropští politici.  Srbský premiér Alexander Vučič při své návštěvě Norska. „Jsem skutečně šokován. Musíme o celé záležitosti dále diskutovat s našimi maďarskými partnery." K situaci se vyjádřili na společné tiskové konferenci ve Vídni také rakouský prezident Heinz Fischer a jeho chorvatský protějšek Kolinda Grabar-Kitarovič. „Toto rozhodnutí představuje krok špatným směrem. Pokud jsou ti lidé v ohrožení života, nesmíme je ponechat jejich osudu. Podobné zdi mohou opět rozdělovat kontinent,“ řekl Fischer. Chorvatský prezident ujistil, že jeho země nic podobného neplánuje a bude spolupracovat se svými sousedy na řešení problému.

Kritika zaznívá také ze všech evropských médií. Komentátoři britských, německých i francouzských deníků považují ve shodě výstavbu zdi mezi Maďarském a Srbskem za krok do minulosti.


Je 22. března 2016

 

Teroristé udeřili v Bruselu na letišti a v metru. Belgie je paralyzována.

Brusel – Nejméně 34 lidí dnes podle neoficiálních zdrojů přišlo o život při atentátech na bruselském letišti Zaventem a v bruselském metru.

Úterní teroristické útoky v Bruselu přiměly k horečné aktivitě i think-tank Evropské hodnoty, jehož představitelé okamžitě začali vysvětlovat, jak by se podle nich měl tento problém řešit. Zatímco předseda Radko Hokovský zamířil prezentovat postupy evropského myšlenkového centra do České televize, místopředseda Jakub Janda usedl k Facebooku a šířil evropské hodnoty internetem. Ne každému to pár minut po útocích přišlo vhodné, což však analytika v žádném případě neodradilo.

„Jakub Janda, se právě přiživuje na dění, rozdává na fb expertní rady a dává rozhovory, co dělat,“ psal na svém facebooku europoslanec ODS Jan Zahradil. On sám má prý pro analytika Evropských hodnot také radu: „Aspoň do zítra držet hubu. Zejména dneska mě to mimořádně sere,“ vysvětlil.

Jakuba Jandu tím k pokání a utišení nepřimněl, právě naopak. „Máme dlouhodobý program, který se islamismu věnuje." Kdyby mu pozůstalí rozmlátili palici, divil by se tomu některý slušný občan planety Země?

Prostě masakr v Bruselu? Nedělejte divadlo, pár mrtvolek a co má být. Orbán je grázl! Hlavně když zachováme Evropské hodnoty, domnívá se nejspíš Jakub Janda z Evropských hodnot!


Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/bruselskym-letistem-otrasly-dva-vybuchy-jsou-hlaseni-zraneni-20160322.html

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 8 měsíci

Viktor Orbán vyzývá k odporu cz titulky

https://www.youtube.com/watch?v=cQf9U4TQ...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...