Saudští vědci rozhodli, že ženy jsou savci jako velbloudi

 

velbloud
velbloud


Kolegium vědců v Saúdské Arábii dospělo k závěru, že ženy jsou skutečně savci, což znamená, že musí mít stejná práva jako jiní živočichové této skupiny – velbloudi, jednohrbí velbloudi a dokonce kozy...


Qadınlar əslində məməlilərdirlər və onlara digər məməli heyvan növləri - dəvələr, birhürgüclü dəvə və hətta keçilər kimi eyni hüquqlar verilməlidir.

İslaminsesi-nin tr.shafaqna.com-a istinadən verdiyi məlumata görə, Səudiyyə Ərəbistanı alimlərinin kollegiyası görünməmiş qərarla belə bir qənaətə gəliblər ki, qadınlar əslində məməlilərdirlər və onlara digər məməli heyvan növləri - dəvələr, birhürgüclü dəvə və hətta keçilər kimi eyni hüquqlar verilməlidir.

Fransanın "Journal de Montreal" media saytı bu məsələyə ayırdığı xəbərində belə yazıb:

"Dünya üzrə olan qadın haqları müdafiəçisi dərnəkləri səudiyyəli alimlərin bu antropoloji kəşfini lağ mövzusu edərək belə tənqid ediblər:
Səudiyyə alimlərinin yeni kəşfi həqiqətən tarixi bir dönüş nöqtəsidir. Çünki dünənə qədər Ərəbistanda qadının dəyəri bir ev əşyası qədər idi. Amma artıq o dəyər qazanıb və bu gün heyvanların malik olduğu hüquqlara da malikdir. Daha əvvəl Ərəbistanda qadın cansız bir əşya kimi idi amma artıq elə deyil. Artıq o da ən azı dəvə və keçi qədər dəyərlidir. Ərəbistanlı qadınlar insan sayılmaq üçün bir qədər gözləyəcəklər. Olsun, Səudiyyə alimlərinin yeni kəşfləri onların bu istiqamətdəki yolunu açacaqdır."

Samir Həsənov

 


 

Francouzský zpravodajský zdroj Journal de Montreal ve spojení s tím píše, že centra ochraňující práva žen na celém světě při diskuzi o tomto „antropologickém" objevu saúdských vědců říkají, že se skutečně jedná o přelomový bod v historii.

 

„Ještě včera nebyla žena v této zemi ničím více, než předmětem domácí potřeby. Teď už ale má žena práva zvířat. Dříve byla žena v Arábii stvořením bez duše, teď už to tak není. Má cenu minimálně jako velbloud nebo koza," píše portál.

Ochránci práv říkají, že saúdské ženy musejí ještě chvíli počkat, aby je nakonec považovali za lidi. Je možné, že další objev saúdských vědců jim v tomto směru otevře cestu.

 

Dovětek: i když je tam odkaz na odkaz a v Saudské Arábii jsou z dřívějška tyto zajímavosti pravdivé, nelze u tohoto konkrétního dohledat, zda to je vzpomínka na minulou dobu, kdy u nás dámy nenosily spodní prádlo a na WC chodily, kde je napadlo (v dávných stoletích), nebo je to dnešní pravda. A protože se snažíme uvádět vše na pravou míru, berte tuto informaci prostě tak, jak proběhla světem. Pokud to je pouze pomluva a my to zjistíme, tak to zveřejníme. Děkujeme.

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Doga malor
před 8 měsíci

Určita skupina si už odřela frndu ale jak je vidět pořád zoufale málo.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...