Brankář Petr Čech tvrdí, že britské ostrovy odplují do dáli! Kdo bude pádlovat?

Všimli jste si výroků velice inteligentního prezidenta Obamy, různých excelentních špiček z ekonomické sféry The Economist či hvězdných politiků z vedení Evropské unie? A dokonce brankáře Petra Čecha?

Petr Čech po úrazu hlavy.
Petr Čech po úrazu hlavy.

 

Prý Velká Británie po BREXITU už nebude ve Velké Británii poblíž Evropy, ale odpluje někam k Šalamounovým ostrovům... A proč taková hrůza?  "Nejméně 11 ostrovů na severu Šalamounových ostrovů v posledních dekádách buď úplně zmizelo nebo na nich postupuje silná eroze, další prý bude Velká Británie," přesvědčuje nás nyní i Petr Čech.



Petr Čech vyzval Brity, aby odmítli odchod z EU. Byla by to katastrofa, říká dopis, který podepsal

Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech se připojil ke zhruba třem desítkám českých osobností, které v otevřeném dopise vyzvaly Brity, aby v referendu hlasovali pro setrvání své země v Evropské unii. Gólman Arsenalu například spolu s dirigentem Jiřím Bělohlávkem, modelkou Evou Herzigovou nebo kardinálem Dominikem Dukou Brity přesvědčuje, že v EU zajišťují klíčovou rovnováhu a jejich odchod by byl katastrofální.

Čech je pro Brity pravděpodobně nejznámějším signatářem dokumentu. Váhu slov českého reprezentanta dokládá počet lidí, kteří ho sledují na sociálních sítích. Například Čechovy příspěvky na sociální síti Twitter si zobrazuje více než 1,5 milionu lidí.

V dopise se píše o úzkých historických vazbách mezi Velkou Británií a Českou republikou, společném kulturním dědictví nebo českých pilotech ve službách britského letectva během druhé světové války. Petice dále upozorňuje, že ostrovní velmoc zajišťuje evropské politice klíčovou rovnováhu a její odchod z Evropské unie by byl "katastrofální". (Když se tolik bojí, tak to znamená, že zbývající Evropská unie je katastrofální. A v ní máme zůstat, když to sami přiznávají?)

Výzvu, kterou signatáři adresovali britskému umělci s českými kořeny Tomu Stoppardovi, podepsali dále například šéfdirigent České filharmonie a někdejší umělecký šéf symfonického orchestru BBC Jiří Bělohlávek, kardinál Dominik Duka, modelka Eva Herzigová nebo nejslavnější česká olympionička Věra Čáslavská. Dopis odeslal diplomat Michael Žantovský s knihou o Izraeli, bývalý velvyslanec České republiky ve Velké Británii.

Přestože Čech a další osobnosti uznávají, že "Evropané na východě i západě jsou frustrovaní ze snižující se schopnosti Evropské unie zvládnout současné problémy", odchod země z evropských struktur by podle nich byl chybou, která by izolovala Británii "uprostřed Atlantiku".

Výzva přichází těsně před vrcholem kampaně k britskému referendu, které vypsal premiér David Cameron na 23. června. Podle průzkumů jsou šance obou táborů přibližně vyrovnané a očekává se těsný výsledek.

Jistě, plácat do balónu a mít miliardy či vyndavat prsa za milióny je sice náročné, ale přesto o mozku nevypovídající. Proč kardinál Duka je záhadou. Ale!

Případným Brexitem nic nekončí, ale naopak začíná! Samozřejmě by Velká Británie neskončila minutou po referendu, ale do doby vystoupení by se přijaly nové smlouvy. Jaké? Podobné současným, ale!!!

Všechny by měly společné: bez výpalného a podřízení podvodníkům z Bruselu. A naražená hlavo Petře Čechu: skutečně tak nadšeně platíte výpalné každé mafii? My ne, proto my Češi z České republiky chceme Velkou Británii, ale bez Evropské unie dnešníhio typu v čele s mafií z Bruselu. Podpořte tento systém přerozdělování a vložte své bohatství do tohoto systému, kterému tak důvěřujete. Pak uvěříme, že je to věrohodné, co jste podepsal. Jinak jste podvodník!

Není to náhodou tím, že soukromé peníze jsou zajištěny přes různé dotační porgramy, špinavé peníze a reklamy, které hradí nejchudší lidé z daní? Stejně jako Florida Panthers, aby zaplatila božského Jágra, žádala a dostala milióny na radnici Broward County, přestože místní děti nemají ani na školné, ani na lékaře. A stejně jak Jarda Jágr, tak Petr Čech je pro mladé idolem.

Dokud se tyto dotační prasárny z kapes chudých (a slušněji nazvat se nedá), nedozví. Takže je jasné, proč český patritot Petr Čech stejně jako úžasná modelka Eva Herzigová s nadací za NAŠE peníze je zásadně proti Brexitu. Ale obyčejní lidé se selským rozumem jsou pro! A pak ihned podepsat řádné a slušné smlouvy s Velkou Británií. Bez výpalného!

 

Rubriky: , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...