Pro kterou zemi není americké přátelství smrtící? Turecko...

 

Stále více se ukazuje, že spojit své přátelství s USA je jako se přátelit s jedovatým hadem. Nyní začíná stejně jako v Sýrii ministr zahraničí Kerry čelit obviněním z tureckého masakru a stejně jako v Sýrii zoufale ukazuje na jiné!

 Fethullah Gülen
Fethullah Gülen

Za normálních (dle našich poměrů) okolností je Erdogan stejně jako Saddám Husajn či další diktátoři tragédií pro občany své země.

V systému arabského (východního) myšlení je stát bez diktátora katastrofou a rozvratem země se statisíci mrtvých!

A tuto šablonu lze vložit do kteréhokoliv blízkovýchodního státu! A důkazy jsou jednoznačné!

A zatímco lidé jako je Václav Klaus to vědí velmi dobře, šílenci kolem vlády USA jakoby to nechtěli slyšet. Otázkou je, zda to naopak naprosto přesně neví také (přece nejsou na hlavu padlí) a zda právě těchto likvidací nezneužívají k totálnímu rozvratu zemí, kde bylo bohatství a hlavně ropa, bez které USA zatím neuměly žít, a potřebovaly přejít na výrobu vlastní. A změna kurzu Turecka, Izraele v součinnosti i se Sýrií byla poslední týdny očividná! Mimochodem, vážně ani Rusko nemá potuchy, co se v Turecku děje? Navíc v den návštěvy ministra zahraničí USA v Moskvě? (doplnění - zde nejde o ropu, ale o změnu kurzu podpory)

Samozřejmě nemáme přesné informace!

Máme však výhodu, že můžeme (zatím) svobodně myslet. Můžeme porovnávat. Skutečně je náhoda, že duchovní Fethullah Gülen žije dlouhá léta v USA, který je ten podezřelý? Nevíme, zda je na tomto převratu jeho přímá účast, mohou to být pouze úskoky, ale už to, že skutečně duchovní Fethullah Gülen žije léta v USA a má velký vliv v Turecku, že je ve spolupráci s tajnými službami USA a USA by vůbec, ale vůbec netušily, co se v Turecku děje dle ministra zahraničí Kerryho, vypadá velice silně nevěrohodně.

Jistě, zabýváme se spekulacemi, ale hrozba války, turbulence a destrukce i východní Evropy nás musí připravovat na nejhorší. Proto my, kteří máme trochu více kontaktů, musíme být v pohotovosti 24 hodin denně. Jak je vidět, jugoslávský scénář může přijít přes Polsko a pobaltské státy k nám, než se stačíme nadechnout, a hrozby jsou stále silnější. Americké NATO už vyhrožuje každému vyjma samo sobě!

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Analýza
před 4 měsíci

Odpovede je treba hladať na matrix-2001.cz a na prvopodstate

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...