Trestat doping? Ano, ale všem stejně! A nejen na Olympijských hrách 2016!

 

Vážně je na dopingu víc sportovců v Rusku, než v USA? Jaké jsou tresty za doping v USA? Kdy skončí špinavá hra, že dopující Rus je horší než dopující Američan?

 

Florence-Griffith
Florence-Griffith Joynerová

 

Pokud se dopingové orgie v Rusku opravdu odehrávají i s přihlížením tajných služeb a nejvyšších pater sportovních institucí, vůbec rozhodnutí nechápu, a to se dělo přímo na domácích OH v Soči," napsal na Facebooku kajakář Vavřinec Hradilek. Všimněte si, že tito lidé chtějí totální trest, ale zbaběle tvrdí pokud. Proč neobviní konkrétní lidi a nedají je k soudu?

 

 

"McLarenova zpráva odkryla státem řízený dopingový program v Rusku, což vážně narušuje principy čistého sportu v rámci mezinárodních antidopingových pravidel," reagoval šéf WADA Craig Reedie na postoj MOV, který v neděli odpoledne nesáhl k plošnému zákazu pro celou ruskou výpravu. Jenomže opět jsou dávány jakési indicie, ale nikdo chycen nebyl.

Olympijské hry 2016
Olympijské hry 2016

 

 

Není to nakonec zoufalá snaha, jak odrovnat Rusy a získat bez boje medaile?

Rusko tradičně patří k nejpočetnějším a nejúspěšnějším výpravám na hrách. V Londýně před čtyřmi lety obsadili jeho reprezentanti v tabulce zemí čtvrté místo s 22 zlatými medailemi. Do Ria se i po vyloučení atletů a vzpěračů chystá 321 sportovců, mezi nimi deset olympijských vítězů, dvacet dalších medailistů a celkem 32 mistrů světa.

Pak zde máme jeden americký precedent:i když to asi je spíše tím, že

bývalý cyklista Lance Armstrong se v televizním rozhovoru s Oprah Winfreyovou přiznal k dopingu. V pořadu uvedl, že podváděl i při všech sedmi svých triumfech v proslulém závodu Tour de France. Doping přitom dlouhá léta předtím popíral a nikdo nemohl zjistit jak, takže obelhal nás všechny. A ačkoliv dopoval kde kdo, Armstrong to dělal nejmazaněji.

 

A co další americké sportovní legendy?

Zakáží americký fotbal? No, není to tak horké: za první nález a porušení dopingových pravidel se trestá stopkou na 30 dnů. A to by přesně odpovídalo případu Arthura Jonese. Třicet dnů se totiž rovná čtyřem zápasům. Jeho bratr Jon Jones byl kvůli nálezu hydroxy-clomiphenu a letrozolu stažen z akce UFC 200 a jaký trest to bude? Tvrdí, že o ničem neví, jenže teď vyšlo najevo, že problémy s dopingem má i jeho bratr Arthur Jones, hráč týmu NFL Indianapolis Colts.
 
A co se podívat do minulostI?
Dnes si USA osobují právo každému z nás mluvit do života, kázat vodu, i když sami pijí víno. Proč jim to stále dovolujeme?

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Antibolševik
před 4 měsíci

Kolik jich u nás je? Sputnik a který další? RU.CZ? Protože Evropské hodnoty a jejich poskoci tak nálepkují každého, kdo není skloněný před svátostí Evropskou unií a Hate Free Culture se Schapirem v čele!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...