Už i ty, Brute? Tak to je s cenzurou v mainstreamu a ČT vážné!

 

Pokud Drtinová, symbol zastánců spacáků Rumlů a budoucích „Evropských pornohodnot“ v boji o svobodu vysílání v ČT 2000, dnes vysloví větu: „Vyděsila mě míra cenzury, která zřejmě je zakořeněná v českých novinářích a některých historicích,“ je to podobné, jako když se k nám v protikomunistických demonstracích přidal dirigent Václav Neumann a do USA utekl Waldemar Matuška.


Gaius Julius Caesar
Gaius Julius Caesar

 

(Pozor, ale ti neobrátili, pouze jejich osobnost dala naším protestům velkou váhu!)


Paní Drtinová byla symbol cenzury a spacáků Rumlů v roce 2000 na Kavčích horách, takže musí pochopit mnohé reakce, které se na ni valí.

 

Mnozí lidé si neudělají čas či prostě je to nezajímá až na tolik, aby poznali proměny a procitnutí lidí, kteří tehdy zastávali názor jim nabulíkovaný, až je realita strhla na naší stranu. A tenkrát relativně mladá hlasatelka s Komersem pochodovala před Českou televizí jako soudružky ženy v roce 1948.

A slepá víra je unášela vpřed!

 

Mainstream se svíjí v závanech odlišnosti, slyšíte ze záznamu! Najednou, paní Drtinová? Ještě před dvěma lety jste tvrdila opak!

 A pokračuje:

Kdo má právo říct, která z osobností a který z vědců, profesorů a lékařů má právo vystoupit ve veřejném prostoru?“ říká Daniela Drtinová. „Celá anabáze byla zvláštně nesmyslná. Zarazila mě. Pokud vytvoříte seznam hostů, kteří se navíc všichni vztahují k určitým alternativním tématům, tak vytvoříte novodobý seznam stigmatizovaných heretiků, kteří se zabývají nějakou alternativou. Podle mě se to týká středověkého paradigmatu. Pokud něco neznám, tak to neznamená, že to musím vymýtit, upálit, to je středověké myšlení,“ dodává. 

Takže znovu:

"Kdo má právo říct, kdo má mluvit ve veřejném prostoru a kdo ne?", ptá se paní Drtinová.

A toto vše jsme říkali za komunistů, toto vše jsme žádali při údajné krizi v ČT pouze s tím rozdílem, že paní Drtinová byla přesvědčena, že my děláme nátlak, zatímco ona pracuje ve svobodném médiu. Nyní teprve prohlédla a zděšeně nechápe, jak se to mohlo stát.

Přece ona zastávala pravdolásku - viz rozhovor s F. R. Čechem, byť už mimo ČT, a pak najednou ze stejných míst - prozřela!

 

Máme ji kamenovat? Ne! Je dobře, že přes šílenou mediální masáž je nás stále víc, co umíme ukázat prstem, kdo nám ničí svobodu a demokracii, a je nás stále víc, co opět chceme svobodně žít. Nezlobme se na paní Drtinovou za minulost, ale naopak poděkujme, že veřejně dokáže říct, jak se změnilo její vidění a že pochopila, co je skutečně mainstream v dnešní podobě!

Tenkrát, před vstupem do Evropské unie by kakofonie v mainstreamu nebyla vhodná. Bohužel jste to pochopila až dnes. Přesto Vám děkujeme. Lepší pozdě, než nikdy!

 Petr Pokorný

 

Krize v České televizi.

 A pro připomenutí

 
 

Rubriky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Anti Venca
před 4 měsíci

Drtinová je typický pravicový zaprodanec. Ta nosí i spodní prádlo s modrým ptákem ODS.

Drtinovou vyhnali z ČT, protože její ultra pravicové názory už byly nesnesitelné pro i tak dost pravicové vedení ČT. Ale co je moc, to je moc.

Proto se s Drtinovou ultrapravicový Pokorný ztotožńuje a dělá Drtinové PR.

Pokorného mozek vypláchnutý ultrapravicovou neoliberální ideologiií toto nebude schopen nikdy pochopit, že slouží ZLU, které je namířeno proti občanům ČR.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...