Má se ODS vrátit ke kořenům, nebo se mají změnit voliči?

 

Pan předseda Fiala by se konečně měl odhodlat ke kardinální otázce, zda je zde strana ODS pro lidi, nebo lidi pro ODS. Měla by ODS formovat lidi, nebo zastřešovat jeden hlavní proud (i když samozřejmě z různých pohledů) o skutečné svobodě člověka?

Už několik let je kolem 50% občanů národa zoufalých, kteří říkají, že nemají koho volit. A „experty“ ODS vůbec netrápí, že pravicový volič se svými nuancemi se buď potácí od urny k urně a volí nahodile, nebo k volbám vůbec nejde. Dokonce i za předsedy Topolánka strana, která byla údajně více rozkročena, měla jeden hlavní proud, na nějž navazovaly frakce s různými pohledy. Dnes je zmatenost tak obrovská, že hlavním proudem ODS jsou frakce, a jaksi mimo ústřední myšlenku je hlavní, pravicový proud. Absurdní? Samozřejmě, ale vedení ODS to příliš netrápí. ODS se potácí kolem 7 – 9% a vedení ODS jásá, jak úžasně stranu stabilizovalo. Jenomže!

 

Babiš se Sobotkou víc než číhošťský zázrak Josefa Toufara?

Velmi velké množství občanů ví, že dnešní vládě hraje do karet vše. Že se vláda o nic nepřičinila, ale neuvěřitelná souhra náhod staví tuto divnou „vládní slátaninu“ do úžasné pozice. Že dotace nikdo z Bruselu neblokuje, protože tato vláda je až na nějaké minivzpoury zlomená v pase před svátostí Evropská unie už na hranicích České republiky, tudíž HDP může vykazovat jako vládní zázrak, když dotace tečou proudem na každý nesmysl. Že byly a jsou vyhlašovány akce na podporu trhu jako v krizi, dříve šrotovné, dnes zase kotlíkové dotace“, a tím se navyšuje výroba a logistická centra mají žně. Vážně je krize? Že se navyšují peníze na dotace anonymní minoritě, která prý úžasně pomáhá majoritě, a proto si zaslouží nové byty, vyšší sociální dávky než je minimální mzda a další záhady, které se následně projeví ve výši HDP. A stará se o ně stále více lidí „agenturních českých“, tudíž nejsou lidé na skutečnou práci. Že výroba aut není ovlivněna vládou, ale souhra krize a výpadek podvodu uskupení Volkswagen vyšvihla část divize Škoda auto do čela tohoto koncernu, a společně s velmi podstřelenou cenou koruny zásluhou ČNB (ekonomický server Roklen vypočetl, že cena je 18,43 korun za euro a 11,51 korun za dolar), zlevňují cenu aut minimálně o jednu třetinu, a tím souběh cena – užití je neuvěřitelně na západě vstřícná. Tím vzniká i „úžasná zásluha“ snížení nezaměstnanosti, protože obrovské množství ekonomiky táhne výroba aut a přičleněná výroba. A i proto jsou velice rozpačitá vysvětlení, kdeže se ta úžasná akcelerace české ekonomiky roztáčí. Prý miliardy padají z nebe, tvrdí ČSSD se Sobotkou a Babišem. Fascinující na tom je, proč totéž neudělá Řecko, Francie, Itálie, Portugalsko. Vždyť je to tak snadné…

Skvělý příklad podpory a nepodpory prezidenta Zemana: obrovská pochvala ministru Babišovi za skvělou práci českých dělníků, kteří do rozpočtu přivedli hodně peněz. Například nejen USA, ale i Jižní Korea zastavila dovoz vozů VW a na jejich místo nastoupí Škoda. I další státy takto postupují. Dokonce i Bavoři budou dávat trestní oznámení na německou část koncernu! Pane prezidente, premiére Sobotko, ministře Babiši: jakou máte zásluhu na zločinu VW, že na jejich místo nastupuje naše Škoda – byť ze stejného koncernu? Montovali jste tam snad podvodné části motorů vy, a tím pomohli naší firmě? A v té samé chvíli pochválí prezident Zeman Babiše jako ministra skvělého strážce financí, zatímco Kalousek, který byl v době největší krize ministrem, prý snad mohl i za krachy západních bank… (A to je přesně ten politický podvod a špína, kde končí Zemanova podpora slušných lidí – Kalousek není dobrý člověk, ale jako ministr financí excelentní)

Pane předsedo Fialo, přece není možné, aby se ODS vyjadřovala ad hoc ke všem těmto „zázrakům“! Komediální parta TOP 09 nemá nic společného s Českou republikou, Starostové lavírují kolem záhadného systému, jakoby Evropskou unii vedly obce a jejich podřízený byl Brusel, a připočteme-li systém dotací, který by uvedl každého sedláka se selským rozumem v minulých staletích do pádu naznak, je ukázka naší dnešní pravicové opozice jak na dlani.

Ví vůbec ODS, co ji dělalo pravicovou a volitelnou vládní stranou?

Ví vůbec ODS, co je to pravicová strana?

Ví vůbec ODS, který člen ODS co mluví?

Pravicová strana má bojovat za sílu trhu, nikoliv za sílu v podvodných dotací. Pravicová strana má bojovat za svobodu a práci vzdělaného a hrdého občana, nikoliv za sílu koncernů, které odesílají své peníze do svých mateřských zemí, a pro pracujícího zůstávají oči pro pláč. Pravicová strana nemá poroučet občanům, jako to dělá dnešní Evropská unie, Sobotkovy a Babišovy party, které se za pomoci KDU-ČSL chovají k občanům a podnikatelům jako k dojným kravám a pak peníze rozhazují, jakoby byly jejich!

Mnozí lidé vidí za EET jenom báječný svět pořádku. Nechali se nachytat politickými podvodníky, kteří potřebují občana - malopodnikatele svléct z kůže a potom mu nazpátek hodit ohlodanou kost. Jistě, Babiš, Sobotka a další přijdou do malé hospůdky, aby tam natočili podvodný klip jako reklamu na výpalné, ale vědí vůbec, jak se hostinským či krámečkům na vsích žije? Kolik lidí tam chodí přes týden? A co je vesnice či městys bez hospody, kde se i dnes řeší vše? Že hostinský čelí kdejakým absurdním kontrolám, vydírání a poplatkům OSA, že příjmy z cigaret dostaly opět komunistickou podobu jednotné ceny a takto bychom mohli probírat jedno levicové výpalné“ za druhým. Důkazů na odírání lidí má ODS velmi mnoho, ale co dělá původně pravicová ODS? Místo toho, aby sjednotila názory, předložila veřejnosti ucelenou „ochranu svobodného člověka“ a usvědčila neschopnou partu dnešní vládní garnitury ze lži, svojí rozplizlou politikou čelí všemu ad hoc a dokonce fanatismus TOP 09 k zářné EU přechází bohorovým mlčením, čímž nechává každého slušného voliče bezprizorním.

Proč si ODS nepoloží otázku jak je možné, že v nejnižších profesích, či u lidí bez vzdělání, kterých je dnes na trhu velmi málo a poptávka je po pracovní síle (prý) strašně vysoká, musí socialistická vláda uměle zvedat nejnižší mzdu, a tím si dělat body zásluhovosti? Že je to nesmysl, protože trh by měl přetahovat zaměstnance na vyšší mzdu automaticky, pokud na trhu nejsou? Populistická vláda v čele se Sobotkou si to nepřipouští, protože ODS opět mlčí. Že je to vládní podraz a velkopodnikatelům to vyhovuje, dokonce si najímají zahraniční gastarbajtry, zatímco malý podnikatel úpí? Jistě, protože ta symbióza naoko hádajících se stran každé z oněch tří v populismu pomáhá. Babiš si najme zahraniční pracovníky, Sobotka jakoby zvedne minimální mzdu, KDU-ČSL to bohorově posvětí, vlk se nažral, koza zůstala celá.

Pak jsou na scéně nové výzvy, ke kterým opět ODS hlasitě... Mlčí!

Brexit je obrovská výzva, abychom se vyvlékli z opratí prapodivné společnosti, jež se údajně pro českého občana obětuje, ale tyjí z ní pouze lidé přilepení na penězovody viz Jourová či Babiš. Stále dokola slyšíme, kolik peněz k nám proudí z eurofondů, jenomže přes urgence od ministerstva financí k ministerstvu místního rozvoje nikdo nemá podklady, kolik vlastně stojí obsluha Evropských dotací. A i nejnižší odhady přesahují čísla, která drtí Českou republiku. Operační fond OP Technická pomoc pokrývá pouze náklady na oficiální akce, školení a základní provádění. Proč pravicová ODS nechce ukázat skutečné náklady, které Česká republika na úkor pracujících a měny platí? Proč pravicová ODS nepředloží té „bohaté západní Evropě“ účet, kolik vlastně celkově do České republiky proudí peněz a kolik z ní odchází? Proč nepředloží vláda České republiky, potažmo ODS skutečný účet západu, kdo koho živí?

(A výhrůžky, že nám západ zavře hranice jsou stejně stupidní, jakoby hostinský zavřel hospodu, že potrestá lidi a nic jim neprodá. )

Proč ODS nezahájí separátně jednání s Velkou Británií a Katalánskem, stejně tak jako se Švýcarskem a dalšími nechtějící zločinný Brusel a Lisabonskou smlouvu? Budeme čekat až „Evropská unie zhasne“ a my zaplatíme jako poslední penále? Může nám Brusel zakázat obchody, které si vyjednáme přímým kontaktem se státy, které jsou k nám vstřícné? A pokud nám začnou vyhrožovat, není nic snadnějšího, než vše zveřejňovat do všech zemí Evropy, jak se s námi zachází.

Proč ODS seděla v koutku, když se o Rusku a Ukrajině vytváří očividná demagogie, když mainstream převrací hodnoty a Porošenko předhazuje ubohosti, kterým snad věří jenom Němcová a několik demagogů to náležitě využívá? Vážně vedení ODS nevidělo celá léta, jaký rozvrat ve světě dělaly USA, a přitom se ukrývaly za mírové bomby, humanitární bombardování a podvody amerických velvyslanců od jaderných elektráren po soutěže cen léků, a zbaběle neukázali na americké velvyslanectví, jaká korupce se z něho šíří? Vážně ODS nevidí, jak se snaží USA vyšroubovat opět zbrojení obklíčením Ruska se slovy, že Rusko útočí? A tato totální demagogie na nás útočí z ČT24 dvacet čtyři hodin denně, včetně jednostranných hostů poplatných neomezeně USA. Proč nepodpoří prezidenta Zemana jasně v zahraniční politice, když se snaží diverzifikovat ekonomiku naší země? Alibismus, alibismus a alibismus. Proč se bojí říct do očí Němcové, že už je myšlenkově za zenitem a její extremistické názory nejsou podloženy skutečnými fakty?

 

Je strašné, proč to na všech rozích nehlásí údajná pravicová strana. Proč se nesjednotí a nevysílá signály o lotrovství vládní trojkoalice včetně úlitby prezidenta Zemana? To není o síle dnešního hlasu ODS, ale o důvěře občana ke straně. Kdybychom viděli, že ODS konečně pochopila, co je skutečná pravice a že opět táhne za pravicový provaz, i my bychom se přidali. Takto chodíme od urny k urně, krčíme rameny a ODS jásá, že je ještě v parlamentu. Ale k čemu taková strana je?

 

Může zastupovat zbabělá pseudopravicová strana svobodného, hrdého, pravicového občana? Odpovězte si sami.

.

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 3 měsíci

Proč vytváříte nepravdivou premisu, že "vláda řekla, že nedá ani korunu" ???

To vláda nikdy neřekla !!!

Naopak vláda vždy prohlašovala, že se o horníky postará a nenechá je bez prostředků někde na dlažbě.

Smlouva musí být dobře napsaná, aby nikdo nemohl zpochybňovat naprostou přednost zapůjčené prostředky vrátit. Protože z té společnosti vždy nějaké výnosy budoou. Mládek naopak jedná velmi zodpovědně, že chce pomoci horníkům, ale také chrání zájmy státu potažmo daňových poplatníků.

A Sobotka v privatizacoi OKD nehrál žadnou podivnou roli. Stát prodal menšinový podíl akcií za vyšší cenu, než byla v té době na burze.

Zde připomínám, že Sobotka OKD neprivatizoval. OKD bylo zprivatizováno již v roce 1990, včetně operace, kdy do OKD bylo nepochopitelně vloženo 44 tisíc tehdy státních bytů.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...