Úžas Sobotky a ekonomických expertů: ekonomika neroste do nebe…

Je fascinující, jak zmateně se vyjadřují „experti“ od ministerstva financí po experty bank. Stále poukazujeme na to, že ekonomika je hnána na podvodu tří pseudoimpulsů: dotací, kvantitativního uvolňování a vládních zakázek. A pokud jedna vypadne, tak se to okamžitě projeví.

 

A když lidé pravicového myšlení ukazovali že…

Boj proti korupci je podvod a zvrhává se na vydírání, socialistická vláda tvrdila, že kontrola kontroly, zda kontroluje kontrolory, je úžasná věc, a Janeček je guru poctivosti společně s Marksovou a dalšími hvězdami ČSSD, byli peskováni, že stejně jako Standa Gross to Dientsbier, Marksová, Sobotka či Šabatová myslí upřímně, a čím víc úředníků, zaměstnaných žen a kontrol je vítězstvím pracujícího lidu. A k nim se přidal i ekonomický superexpert Babiš se svojí EET. (Nebo ÍTÝ?)

Bohužel tento idiotismus má své meze!

Náklady na kontroly totiž nesmějí přesáhnout zdržení projektů a cenu výběru peněz!

„Ačkoliv ekonomika pokračuje v růstu, ve stavebnictví je to přesně obráceně. Chybí zakázky, a to jak od privátního, tak veřejného sektoru. Růst, který obor zažíval díky dočerpávání peněz z fondů EU, neměl dlouhého trvání,“ uvedl analytik ČSOB Petr Dufek.

V prvním pololetí letošního roku vyrobily tuzemské automobilky 719 495 osobních aut, což představuje meziroční nárůst o 11,9 procenta. Proti loňsku bylo tempo růstu téměř dvojnásobné. Rostla i výroba nákladních aut, autobusů a motocyklů.

Podíl nezaměstnaných  osob v červenci překvapivě vzrostl na 5,4 % z červnových 5,2 %.

Připomeňme, že jásot Sobotky a extrémně nízké úroky vyvolaly v lidech šílenství po půjčkách a zadlužení akceleruje po americkém dementním myšlení - půjčky se nesplácejí...


Fraška nadmutého Sobotky a Babiše je v rámci Charlese Chaplina

O co se vlastně zasadila ČSSD a ANO, že už bude navěky líp? Samozřejmě fraška se začíná projevovat a nikdo neví, co s tím. Pouze někteří naivní lidé skočili na úžasnou rétoriku Bóži Sobotky a podnikatele Babiše. My máme úžasnou recepturu a svět bude žasnout.

A nyní vážně: samozřejmě že ekonomika neroste do nebe. Pouze naivní věří. A drzost, se kterou se nám to snažili vnutit, je neuvěřitelná. Ale na druhou stranu: ČNB stále utrácí peníze na snižování kurzu (Česká národní banka v červnu pokračovala v intervencích proti posilující koruně. Na devizovém trhu vynaložila celkem 8,45 miliardy korun. Vyplývá to z údajů o devizových obchodech, které ČNB zveřejnila.), aby pomohla Sobotkově vládě, ECB a FED stále tiskne další peníze, takže totální pokles nehrozí. Na druhou stranu extrémní "kontrola kontrol" začne nést své dúsledky a je jasné, že začne-li klesat ekonomika, sama ČSSD i s Babišem ze zoufalství od sevření kontrol začne couvat, protože paranoia se vždy obrátí proto paranoikovi a sám začne strádat. Ale hlavně: na těchto výkyvech je přesně znát nestabilita kvality ekonomického vzestupu, protože ódy na radost musíme brát s rezervou. Bez podpory by nebylo líp!

 

Když minulá vláda zoufala, že není její vinou drastický pokles ekonomiky, ČSSD se smála:

Národní muzem se také neopraví. Boj s korupcí vítězí! A stavaři pláčí...

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 3 měsíci

To je zase neskutečný nesmysl.

Opět stejný postup, vytvoření "nepravdivé premisy".

Nikdo nikdy ze Sobotkovy vlády netvrdil, že ekonomika poroste až do nebe. To je prostě uměle vytvořená "nepravdivá premisa".

Autor článku vůbec nerozumí tvorbě HDP, pokud se ohání počtem růstu vyrobených automobilů. Podstatné totiž není kolik aut se vyrobí. Do HDP se to počítá až když se je podaří prodat. Toto dokazuje, že autor článku vůbec nerozumí ekonomice.

Dále je článek myšlenkově zmatený. Hlavním bodem je "nerůst ekonomiky" a přitom dále se probírá boj proti korupci, což je naprosto jiné téma. Navíc jsem nikde nečetl ani neslyšel, že by někdo z vlády vychvaloval, že kontrola kontrolorů je úžasná věc. To je prostě jen výmysl autora článku.

EET totiž vůbec není kontrole kontrolorů, ale je to systémové opatření, které zavede rovné podmínky v podnikání. Ne, že jeden kšeftuje a neplatí DPH a druhý je poctivý a proto se nemůže prosadit.

Žádné šílenství po půjčkách se nekoná. Právě proto jdou banky až na dřeň, aby vůbec někoho přilákaly. Zlepšení v počtu klientů nastalo proto, že se zvyšují příjmy obyvatel a více lidí má práci. To není o nízkém úroku.

Není žádná fraška (opět nepravdivá premisa) proto se ani nemůže nic projevovat.

Je logické, že tempo růstu může být nižší, protože i výrobní kapacity mají své limity. Ovšem při nulové inflaci je tempo růst kolem 3% stále vynikající výsledek. Rok 2015 by odpovídal tempu růstu 7,5% v roce 2006.

EET vždy přinese pozitivní výsledky, jelikož to jsou peníze do rozpočtu, které mají nasledně schopnost stimulovat ekonomiku.

Musím konstatovat, že extrémně špatný článek, myšlenkově nesourodý a nesrozumitelný, nelogický sestavený. Navíc jsou implementovány hned dvě nepravdivé premisy.

Prostě naprosto účelově vtyvořený článek s cílem pomluvit a pošpinit Sobotkovu vládu.

Realita je však zcela opačná, než jak nám chce autor článku manipulativně podsunout.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...