Velice smutné, pane Grygare.

Jiří Grygar: Pokud EU opustíme, bude to státní i národní sebevražda... (Občas neškodí připomenout)

Pane Grygare, vy a vám podobní tvrdíte, že jedině vy máte argumenty, kdežto ta "lůza a plebs" nikoliv. Co kdyby ta "lůza a plebs" dal argumenty, jejichž horizont je nepřekročitelný, protože se dokáže, že lžete? (Pokud by se nenapsalo, že jste hloupí jako vědci, ale kdo to rozsoudí.) Lze s jistotou posoudit, kdo čestnými argumenty předloží nabídku lidem. Nic víc.

Hlasování o setrvání Británie v EU se blíží. Reflex v této souvislosti vyhlásil referendum nanečisto. Oslovili jsme několik osobností veřejného života, jaký je jejich postoj k členství České republiky v EU a zda máme i nadále zůstat členským státem. Podle astrofyzika Jiřího Grygara má ČR v Unii setrvat a naopak se snažit svůj vliv posilovat.

 

Podle mého názoru by Česko mělo energicky podporovat své členství v EU, bez ohledu na to, jak se rozhodnou v referendu Britové. Pokud Britové z EU vystoupí, tak na to v mnoha směrech doplatí, a přirozeně to bude ztráta i pro ostatní členské státy EU. Británie ovšem ty ztráty přežije, protože jde o evropskou mocnost a finanční pevnost, která má navíc výborné zázemí svých prvotřídních univerzit, na kterých mimochodem studuje více cizinců než Britů, a Británie na tom průběžně silně vydělává.

Jan Chvojka: Šest důvodů pro setrvání Česka v Evropské unii

Mrzí mne, že mnoho našich občanů vidí v EU jakéhosi poručníka a vůbec nechápe, že si svým brbláním a spíše kverulantstvím podřezávají větev, na které se nám ve skutečnosti tak dobře sedí. Kam se totiž podíváme, tak vidíme blahodárný vliv evropských dotací, pokud jsme je ovšem dovedně nezašantročili a nevyplýtvali vlastní nestydatostí.

Petr Mach: Šest důvodů pro vystoupení Česka z Evropské unie

I mnozí čeští politici dělají všechno proto, aby nás důležité státy EU považovaly za černého pasažéra, který se jen levně veze, a vůbec ho nenapadne něco pro EU iniciativně udělat. Nejsme přece ani protektorát ani kolonie EU; máme své zastoupení v orgánech a institucích EU, a naší ctižádostí by mělo být v této klíčově důležité instituci zazářit. Je to nesrovnatelně důležitější, než vyniknout ve fotbale či hokeji.

Euroskeptik Farage exkluzivně pro Reflex: Lidi už mají EU po krk

Česko má méně obyvatel než mnohá světová velkoměsta, a přesto si myslím, že máme dostatek osobností, které by nás mohly a uměly v orgánech EU pozitivně zastupovat. Naše geopolitické postavení na křižovatce Evropy má klíčový význam pro naši budoucnost, budeme-li působit jako svorník evropské stavby pro půl miliardu obyvatel. Má však také své riziko, že pokud EU vlastní nesvorností opustíme, bude to státní a posléze i národní sebevražda.


Nestálo by za to panu Grygarovi připomenout, že ne každý věděc rozumí všem vědním oborům? Je velice zvláštní, že především ti, kteří jsou ve vyšších patrech, nás poučují z pozice jakési elity, že když máme Brusel, dříve Moskvu, tak jedině to je zárukou kvality života. Pane Grygare, věřte, že není. A víte proč? Protože vy a vám podobní tvrdí, že znáte Evropu, tudíž občany. Neznáte! Vy se scházíte se svou partou odtrženi od života, protože máte peníze a "Bůh vám dal do vínku"! A pak jsou zde miliony, desítky milionů lidí, kterým dal do vínku málo. Přesto jsou slušní, pracovití, poctiví, ale skoro hladoví. A vězte, že tyto miliony lidí spolu mluví, mají podobné názory napříč Evropou včetně názoru, že každý zásah z centra jim (nám) ubližuje, místo aby pomáhal. A tam je zloba a odpor. A vás ani ve snu nenapadne, že je to i náš názor, protože vy vidíte názor pouze jakýchsi pseudoelit typu Jourová a kteří (které) mají brát za obtěžování lidí 500 000 měsíčně, zatímco ten poctivý neví, zda bude mít na nájem a na výchovu dětí. A to nejen 1,5 milionu lidí v České republice, ale v každé evropské zemi. To jste při svém věku vážně nepochopil? A takových jsou desítky milionů! Proto nechceme Evropskou unii, ale pouze Evropu obyčejných lidí, kteří spolu budou volně mluvit, obchodovat a něco vytvářet. Ale to je asi pro vás vzdálené jako daleké hvězdy.

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Fouňa
před 3 měsíci

Nestrašte, Švýcarsko stáhlo žádost a nechce do EU vstoupit, nyní vystoupila z EU i Anglie, další státy budou co nevidět následovat, tak na co čekáme, až nám doopravdy nařídí, že si musíme ubytovat " čmoudy " doma?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...