Máme skutečně tak úžasně výjimečnou vládu ČSSD v čele se Sobotkou a ministrem Babišem?

 

Blíží se volby, peníze přehazujeme uhlířskou lopatou a rozhazujeme vidlemi, a papírová váha "Bóža Sobotka" se bije v papírová prsa, jaká je světová třída a že ti před ním...


Bóža...
Bóža...

 

To, že "dav" této rétorice věří, či na ni naskočí, snad není nenormální. Mě osobně však drtí, že na tento gejzír s prominutím stupidit navazují "experti", či neprotestuje inteligentní lid! Zatím!!

O co jde? Fakta:

Česká republika má za poslední léta rekordně malou nezaměstnanost a rekordně prý vyvádí Českou republiku ze západní bankovní děsivé krize. Statisticky vzato je to pravda. Ministerstvo předloží metadata, na nichž Sobotka s ústy od ucha k uchu několikrát denně defiluje před televizními obrazovkami, že on a jeho poddaní září víc, než Rudá záře nad Kladnem.

A já osobně zuřím. Ta drzost je neuvěřitelná a hloupost či slepota makroekonomů je nekonečná. To vážně nevidí, to vážně nejsou schopni říci Sobotkovi, ať se zklidní? Že je naopak nejhorší premiér po Špidlovi, a pouze shoda okolností a konstelace hvězd vynesla tuto vládu na piedestal kvality?

A nyní k meritu věci:

Už jsem psal, že díku rekordním dluhům občanů a rozhazování peněz Marksové je HDP zdánlivě dobré. Že i uvolnění peněz ze státní pokladny po Kalouskovi pomáhá, stejně tak jako bezstarostnost v utrácení po strachu v období minulých let. O nepřetržité devalvaci ČNB ani nemluvě. A přitom všichni víme, jak přes upozorňování, že naše banky jsou díky modernímu zákonu zdravé, lidé prostě díky aférám a pseudoaférám v Nečasově vládě budoucnosti nevěřili. Avšak přes jasné důkazy bych si nedovolil takto ostře napadat mlčenlivou pravici a skutečné experty, kdybych neviděl absurditu prokazatelnou a Sobotku s jeho vládou přistiženou při komických lžích. Volebních...

Vážně je Sobotka ten největší génius, nebo se veze na kvantitativním uvolňování celý východní region?

 

 

I Fico se bije v prsa: já jsem nejlepší!

 

?????
?????

 

 

Polsko: i polská vláda je excelentní!

S ekonomickými reformami v roce 1989 se polský zahraniční dluh zvýšil z 42,2 miliard USD v roce 1989 na 365,2 miliard v roce 2015.

HDP meziročně vzrostlo v roce 2016 ve 2. čtvrtletí o 3,1 %. Míra nezaměstnanosti v Polsku v červenci klesla na 8,6 procenta z červnových 8,8 procenta. Dostala se tak na nejnižší úroveň za čtvrt století. Úžasná vláda v Polsku, snad ještě lepší než Sobotkova?

 

 

Pro úplnost Maďarsko. (Všimli jste si, že Orbán na populistickou strunu nehraje?)

Přitom míra nezaměstnanosti v Maďarsku klesla na 5,5 %!!!

Během jednoho roku se v Maďarsku snížil počet nezaměstnaných o 69 tisíc (což znamená pokles o 1,6 procentových bodů), čímž míra nezaměstnanosti se ve měsících březen-květen snížila na 5,5 %.

 

Už svítá?

Kampaň je v plném proudu a superlativy střídají superlativy. Že je vše na vodě, centrální banky devalvují a devalvují, FED a ECB žádá práci na rotačkách tisku měn 48 hodin denně pro slávu kvantitativního uvolňování, a slovutní ekonomové aby získali granty excelentních poradců svých zemí, chválí do nekonečna své chlebodárce. A obyčejný človíček žádá: nedělejte z nás pitomce. Zadržte, to vše se děje díky nakupování dluhopisů za peníze podvodně vytištěných měn. A zatímco pračka špinavých peněz v soukromém sektoru je tvrdě trestána, stejná pračka (státní) díky slovutným ekonomům - nositelům Nobelových cen je legalizována a uváděna v činnost!

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží západ nad vodou.

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží Sobotka nad vodou!

A tak na závěr otázka musí znít:

Jak je možné, že praní špinavých peněz v soukromém sektoru se tvrdě trestá (oprávněně), zatímco za praní špinavých peněz díky odkupu nedobytných úvěrů nikdo do kriminálu nejde?

A to je ten paradox, který obyčejní lidé nechápou, bohatí mlčí a většina ekonomů, která přes třísku v oku nevidí les, mlčí a mlčí!

 

 

A já žádám: nedělejte z nás Sobotko se svojí bandou pitomce. Lžete a podvádíte, aniž na budoucnost hledíte. Vzestup je pouze díky výkupu toxických úvěrů ECB, které vydatně pomáhají centrální národní banky a díky dramatickému vzestupu úvěrů na bydlení. Jinak je to pouhá kamufláž, protože nikdo mimo války neví, jak z toho ven! A budoucnost je černá, pokud toxické úvěry nezaplatí ten, který je udělal a na nich zbohatl!

Takže jediné doporučení zní: populisti typu Sobotky nechť jdou k čertu! Nebo vážně všechnu socialistickou špínu přenecháme na děti a vnoučata? A dnes se nadýmáme pýchou, po nás však potopa?

Petr Pokorný

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
n
před 2 měsíci

Nový předseda lihového domu....další člověk co nepracoval....http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

n
před 2 měsíci

A eura přestanou rozvážet vrtulníky....http://e-republika.cz/article3726-Deutsc...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Článek nemá nic společného s vrtulníky. :))

Zaujalo mne, že tu zlodějnu s bankroty nazývají pravým jménem jako neoliberální pravicovou zlodějnu.

Dále, proč by ECB zařizovala "bail-in", když naopak rovněž ECB provozuje kvantitativní uvolňování a vykupuje toxické úvěry, právě proto, aby bankám dodala likviditu a nedostaly se pod kuratelu USA.

Zde se krásně ukazuje, jak názory PP, které kdyby se uplatnily v praxi, by rychle vedly k velkým škodám v bankovním systému. PP totiž vykup toxických dluhopisů kritizuje, ale vůbec nedohlíží katastrofické následky, pokud by to ECB přestala dělat. Naplno je odhaleno, kam vede neoliberální pravicová politika, že je to jen plánovaná zlodějna, přesně ve sytlu toho, co tady 7 let předváděl Kalousek.

Ještě zajímavá je věta: "To, co Němci sebrali doma lidem na platech a celé společnosti díky systému extrémně nízkého zdanění podnikatelů, to bylo vyvezeno do USA a zde prošustrováno."

Ano, přesně toto chce Fiala a Kalousek, extrémně sížit daně podnikatelům. Jenže správně říká Sobotka a Středula za odbory, že ve skutečnosti podnikatelé platy nezvýší, jen si zvýší zisky a ty někde prošustrují.

To je přesně ten zlodějský pravicový neoliberální systém, který tady PP tolik propaguje.

*antibuzna*
před 2 měsíci

"Řada podnikatelů má obavy z toho, že na sebe po zavedení EET upozorní finanční správu tím, že vykáže oproti předchozím rokům nápadně vyšší tržby."

https://www.novinky.cz/kariera/415893-pr...

Tak oni to na sebe sami práskají, že jsou to zloději. :))

n
před 2 měsíci

Dobytok máš zaplacené daně....http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=17180...

*antibuzna*
před 2 měsíci

„V ODS na to jdeme jinak. Poctivé podnikatele necháme pracovat. Pojďme se cíleně zaměřit na nepoctivé, aniž bychom museli plošně postihnout i ty poctivé!“ uzavírá strana bílého ptáka na modrém pozadí.

-----------------------------------

Pokud bychom uměli hned oddělit ty nepoctivé, tak už nemusíme dělat žádná opatření. Stačilo by ty nepoctivé nějak vyloučit ze systému.

Jenže je oddělit neumíme, a proto musí být kontrola všech a tak je možné ve větší míře donutit ty, co chtějí podnikat, aby poodnikali poctivě a pokud ne, tak potom budou odstranění ze systému.

Fiala předvádí jen pustou demagogii.

n
před 2 měsíci

Uder do zad jyrkovy dynsbyrovy...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... a socan opus řádí u pana VK...

Lomcovák
před 2 měsíci

Sobotka - the Joker of our Gotham republic.

Vostok
před 2 měsíci

Sobotka The Prajm Minister of Banány Republiguere

*antibuzna*
před 2 měsíci

Velký úspěch Bohuslava Sobotky, chlouba Kunovic zůstane v ČR.

http://byznys.lidovky.cz/chlouba-kunovic...

gogo
před 2 měsíci

Ozubená pleš uz zase veřejne lže za bilého dne. Prý "Čechy a Slováky nesmí brexit znevýhodnit", vzkazují Sobotka s Ficem.

Tomu může věrit už jenom zdejši vitač uprchliků opus111/antibuzna.

http://zpravy.idnes.cz/cesi-v-britanii-b...

*antibuzna*
před 2 měsíci

A tobě se zdá normální, aby si GB po odchodu z EU zachovala všechny výhody jako by neustále byla členem EU a současně aby ty výhody Češi a Slovácu neměli? To už jsi určitě upadl na hlavu.

Vostok
před 2 měsíci

Tak u Plešky nepřekvapí. U Fica
už vlastně taky ne, ale jak toho chtej naši milí pánové dosáhnout? Chtej vyhrožovat /již brzy/nezávislému státu, hm a čím pak čím pak...?

*antibuzna*
před 2 měsíci

Zase děláš ze sebe hlupáčka?

Za dva roky bude v GB referendum, aby z EU neodcházeli.

vostok
před 2 měsíci

Sobotka The Prajm Minister of Banány Republiguere

*antibuzna*
před 2 měsíci

Ty už máš hlupáčku zase upito, co? :))

Vostok
před 2 měsíci

Trolle Trolle

Vostok
před 2 měsíci

1) nemám
2) i kdybych měl tak se z toho - narozdíl od tebe a tvého "myšlení" - do zítřka vyspím
3) fakt neotravuj Trolle

n
před 2 měsíci

Ceny piva od 1.12.2016 po zavedení koaliční buzerace...plzeň 12 42kč po eet 48kč, staropramen 10 25kč po eet 31kč..., gambáč nepaster...27kč po eet 33kč...,,menu 79kč po eet 91kč...už teď vím v práglu o min. o 20 restauracích co končí mezi 1.11 až 1.12...

n
před 2 měsíci

Jedna z prvních obětí socanů a bureše...apropo ods chce v senátu prosadit nejpřísnější zákon o tabáku..zákaz výroby,dovozu, pěstování atd..včetně kouření doma na veřejnosti prostě nikde..http://pravyprostor.cz/hospudky-na-malyc... to se marxova a sociálky prohnou..

*antibuzna*
před 2 měsíci

1) Výraz toxický neznamená, že ten úvěr je také špinavý ve smyslu nelegální, předpokládám, že to myslíte obrazeně. Nesplácený úvěr není nelegální, jen není splácen.

Vysvětlení: Úvěr nebo balíček úvěrů označí ECB jako toxický tehdy, pokud nedošlo ke splátce úvěru déle než 90 dní.

Pokud ECB takový úvěr vykoupí za peníze vytvořené kvantitativním uvolňováním, není to žádná kriminální operace, jen ECB přenese na sebe to riziko, že ty úvěry nebudou splaceny ECB. Pokud je v Eurozóně hrozba deflace, může to být ECB jedno, jelikož ani nemá zájem tyto peníze stáhnout z trhu k likvidaci.

Nic z toho není kriminální jednání.

2) Obrat "praní špinavých toxických úvěrů" je absolutně nesmyslný. Úvěr může být toxický, ale nemůže být současně špinavý, to nedává smysl.

Banka nemůže vyrobit nelegální úvěr a to už samo o sobě vylučuje, že by takový úvěr dále nějak legalizovala tedy vyprala. To je prostě nesmysl po všech stránkách. Tak banky nepracují. Banka může být lehkomyslná, ale nemůže být nelegální, to by rychle přišla o licenci. Zvláště ČNB je na to velmi háklivá.

Smyslem výkupu těchto toxických, ale zcela legálních úvěrů, je posílit likviditu bank, u kterých se nakupily toxické úvěry.

Toto není v žádném případě situace českých bank.

Nic z toho co jsem doposud popsal není činnost ani kriminální ani praní špinavých peněz, to jsem už vysvětlil výše.

Prostě vy si vymýšlíte nesmysly.

Pokud domyslíme, tak držením takového balíku nesplácených úvěrů dává centrálním bankéřům mocný nástroj, jak v případě potřeby zastavit příliš se rozjíždějící inflaci. Ale to je námět na zcela jinou diskusi a já tu nejsem od toho, abych vyučoval centrální bankovnictví.

Ekonomika ČR se v žádném případě neveze na vlně výkupu rizikových úvěrů. České banky jsou zdravé a tyto peníze nepotřebují.

Ještě jednou to zopakuji a můžete si to sám dohledat.

rok 2015

1) extrémní čerpání fondů EU, přes 190 miliard
2) 65 miliard nárust domácí spotřeba
3) 20 milird nárust salda díky devalvaci.

HDP
rok
2014..........2015
4 313 789...4 554 615

Vidíte zcela jasně, že ČR má vynikající výsledky růstu HDP především díky financím z fondů EU, které šly přímo do investic, dále díky zvyšujícím se mzdám a vyšší zaměstnanosti má obyvatelstvo ČR vyšší kupní sílu a domácí spotřeba narostla o 65 miliard za rok 2015.

Vidíte, že já nemám potřebu nějakého fantazírování a hned vše dokládám čísly z ekonomické statistiky.

Přestaňte lidem blbnout hlavy. Ty vaše úvahy o nějakém "praní toxických úvěrů" jsou absolutní nesmysl.

Evidentně jste si přečetl nějaký článek na toto téma a neporozuměl jste problematice. Nebo ty nesmysly vyrábíte úmyslně, ani to se nedá vyloučit.

n
před 2 měsíci

Kudy chodil neplnil pravomocná rozhodnutí sociální demokrat...http://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentar...

n
před 2 měsíci

Jak to dopadne ..zaplatí socani Altnerovi dluh nebo ne....každý rosudek je pro ně špatný....dostane vánoční dárek kdo...http://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentar...

Vostok
před 2 měsíci

Kudy chodil tudy krad sociální demokrat... A sralbotka v nasobcich

n
před 2 měsíci

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8824-... ..u nás by jej jyrka dynsbyr nechal z marxovou zavřít...

vostok
před 2 měsíci

A co teprve kdyby ty lupiči byli cikáni, teda pardon Romové.
To by Jirka s Marxovkou i Sralbotkou teprve řádili. Alebrž oni místo aby chránili nedotknutelnost obydlí před zlodejskou luzou, budou naopak posílat do soukromejch domu inspektory zda někdo netrpí neschvalenym palivem.
Todle by fakt ani bolševik nevymyslil.

n
před 2 měsíci

A sobota to vyřešil...sankce proti rusákovi přitvrdíme a ten stěhuje výrobu do ruska..http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Opět píšeš absolutní blbosti.

Nikde v článku není nic o tom, že by Sobotka chtěl přitvrzovat sankce.

Finanční situace v Aircraftu vůbec nesouvisí se sankcemi, ale s propadem rublu, který je stále svázán s cenou ropy v USD.

Stoprocentním majitelem Aircraft Industries, která navazuje na téměř osmdesátiletou tradici závodu na leteckou výrobu v Kunovicích, je od srpna 2013 ruský průmyslový holding UGMK.

Takže ani z toho prodeje Airsraftu nemůžeš obviňovat Sobotku ač bys jistě velmi rád.

Vostok
před 2 měsíci

Holt Šikula Sobotka mu co sáhne to se mu daří
A ještě na fotce v růžovoučké košilce...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Zase děláš ze sebe hlupáka? :))

Vostok
před 2 měsíci

Hlupáku odpal

*antibuzna*
před 2 měsíci

Odkup pohledávek, i těžko vymahatelných, je zcela běžný i v soukromém sektoru a nechápu, jak přišel PP na to, že prý je to trestné?

Sobotka žádné nedobytné úvěry neodkupuje ani neprodává, tedy nerozumím, proč jej PP uráží, že je Sobotka lhář a podvodník?

Doložte pane PP, kdy Sobotka koupil nebo prodal nedobytný toxický úvěr!

Pokud centrální banky vykupují nedobytné úvěry, také nečiní nic trestného. Dokonce to ani nepůsobí inflaci, jelikož Eurozóna je stále na hraně deflace.

Jestliže se zvyšují úvěry na bydlení, tak je to vzhledem k HDP neutrální, jelikož dluh je neutrální. Teď si rodina sice koupí byt, ale v dalším období musí splácet a nekoupí si něco jiného. Dluh je neutrální.

O praní špinavých peněz vůbec nemůže být řeči. Praní peněz je proces, kdy původ peněz je nelegální a je zapotřebí jej zlegalizovat.

Ovšem kvantitativní uvolňování je zcela legální proces vzniku peněz. Takže ty peníze nejsou ani nelegální ani špinavé a procesem primárního trhu obligací se dostávají do ekonomiky naprosto transparentně.

Kvantitativní uvolňování má jistě stimulující vliv na růst ekonomiky, ale to není tak, že by ECB ty peníze lidem jen tak rozdala a ani je nevytváří nelegálně. Vše probíhá za přesně daných a evidovaných procesů. Nyní je ta situace zvláštní v tom, že ECB emituje peníze za nulový nebo dokonce záporný úrok, jenže vždy se ty peníze musí dostat do ekonomiky přes projekty. A Evropa je lenivá, protože je na hraně deflace.

V tomto prostředí je Sobotkova snaha o aktivní čerpání fondů EU hodnocena velmi pozitivně a vláda má být na co hrdá, že vyprodukovala dostatečné množství projektů.

Ne jako Kalousek, který si půjčil 90 miliard a strčil je nečinně pod polštář a platil ještě úroky a odtahoval peníze z ekonomiky pryč.

PP má naprosto zkreslené představy o světě vzniku a fungování peněz. Působí to už hodně tragikomicky, když chce PP za každou cenu vyfabrikovat příběh finančních zločinců, jenže z tohy vždy vypadne jen těžká fantasy.

Tímto bych celý článek označil za "heavy duty" demagogii a navíc rozsáhlou fantasy.

Ježek
před 2 měsíci

Tak na toto,už nemá cenu nijak reagovat,ten člověk by se měl léčit...........

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Pane Ježku, mohu Vás o něco poprosit? Že byste přeložil z češtiny do češtiny to, co jsem napsal. Pointa článku je včetně důkazů v tom, že není ani jeden z výše popsaných tajtrlíků geniální, ale celý východní blok se zvedá, takže tam žádné přičinění jednotlivce není, natož Sobotky či Babiše. A druhá - ani ten pomatený socialismus a komunisti nebyl trestný, protože jsme to stále volili. Ale pointa je v tom, že měl být trestný ode dne, kdy se uzákonil jednou navždy jako vedoucí úloha stejně tak, jako nejsou trestné manipulace s bankami, kdy ztráty neplatí vlastník, ale daňový poplatník. Dokonce mnozí, což je paradox, jsou po krizi ještě bohatší, zatímco mnoho obyčejných lidí přišlo v USA o vše. A platy, ač krize není pryč, mají na Wall Street vyšší než před krizí. To vše zakrylo kvantitativní uvolňování, stejně jako u nás ECB. Takže trestné není, ale mělo by být. A centrální banky nemají pomáhat vývozcům a poškozovat domácí výrobce - pouze výjimečně v totální krizi. Ten pán je nejspíš Hotentot, jinak tomu nerozumím a třeba Vy byste vysvětlování zvládl lépe. Já ne. Děkuji.

Ježek
před 2 měsíci

Pane Pokorný,nezvládl,já jsem chtěl příspěvkem shora naznačit určitou rezignaci.
Diskuse s oním pánem je v podstatě již o ničem,to už ani snad nemá s ekonomikou jako takovou nic společného,jenom by mě zajímalo,jak se tento člověk bude vyjadřovat v době až dojde k finančnímu kolapsu a věřte že dojde,je to jen otazka času.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Tímto svým výrokem jenom dále zdůrazňujete vaše nepochopení komplexnosti situace.

Já na rozdíl od vás vím, že Svět spěje k bezpeněžní ekonomice, možná jakýmsi přechodem bude něco jako "základní nepodmíněný příjem", který bude nahrazen bezpeněžní ekonomikou.

Vy se snažíte konzerovovat něco, co stejně nemá budoucnost. V minulosti docházelo k restartům v podobě válek, dnes se o to také USA snaží, zatím naštěstí bez výsledku. Takže socio-bilogické tlaky nás dotlačí k bezpeněžní ekonomice.

Státní dluhy nikdo nikdy neplatil, to je naprosto zcestná úvaha. Pokusy neoliberálů typu Kalouska vždy skončily ekomomickým zpomalením až krachem. Tudy cesta nevede.

Částečně tuto neúnosnou situaci zalakovaly na nějakou dobu Fondy EU, teď se pumpují do ekonomiky peníze z kvantitativního uvolńování, také systém výkupu toxických úvěrů je jen dočasný, ale nezatěžuje poplatníky, to je jeho výhoda.

Sobotka je schopný myslet globálně a toto vše si on uvědomuje. Pracuje v rámci daných podmínek a parametrů, jak nejlépe umí ve prospěch ČR. A úspěch růstu v ČR je dán z 80% dobrou sociální politikou ČSSD.

Celý západní svět je vystaven na dluhu už minimálně 200 let. Pokud se nezmění zásadně systém, nemá vůbec smysl uvažovat o nějaké ekonomice bez dluhu.

A Sobotka jako premiér ČR je rozhodně moc malý pán na to, aby se celý finanční svět před ním posadil na zadek, pokud by například navrhnul zcela jiný systém nebo bezpeněžní systém.

To je práce pro úplně jiné lidi a tisíce lidí už na tom nyní pracují.

PP jen kritizuje, ale nikdy tady nebyl žádný článek, který by informoval o jiných možných cestách, jako je třeba "nepodmíněný základní příjem" nebo "bezpeněžní ekonomika".

PP jen předvádí patologickou nenávist vůči Sobotkovi, ale to je vše co asi umí.

cloud
před 2 měsíci

Až to přijde,už se vyjadřovat nebude.Proto nemá cenu na něho reagovat.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Vaše nepochopení situace je v tom, že systém, které vy podporujete, jak vám jej tady vtlouká do hlavy PP, tak tyto úvahy by vedly jen ke zrychlení příchodu finančního kolapsu.

Kalouske byl zářný příklad, kdy skončilo na ÚP 630 000 lidí a Kalousek nevěděl co s tím. Vždyť on to myslel dobře, chtěl šetřit, tak všechno šktril, až se proškrtil do prodloužení krize, která jinde skončila již v roce 2010 a všechny okolní země od roku 2010 už byly v růstu, jen v ČR se snižoval ekonomický výkon až do roku 2013.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Je legrační sledovat váš myšlenkový postup. V minulých článcích jste zpochybňoval úlohu vlády a tvrdil jste, že za růstem HDP stojí devalvace české koruny a tedy tím úspěšným je ČNB.

To jsem vám vyvrátil, tak jste začal zpochybňovat statistiku a tvrdil jste něco o kuřeti a když jeden sní kuře a druhý nic, tak mají oba půl. To jsem vám vyvrátil, tak jste přišel s novou vizí, tentokráte, že za veškerým úspěchem Eurozóny jsou "toxické úvěry".

Nemohu také pominout ten slovník který používáte, že se hanlivě vyjadřujete o panu Sobotkovi, ač k tomu nemáte důvod. Bohuslav Sobotka je v médiích minimálně a když, tak vždy mluví k věci a nikdy jem neviděl, že by se bil v prsa. :))

Pokud jsou podle vás "toxické úvěry" vykupovány ECB z peněz kvantitativního uvolňování, tak to jste v zásadním omylu, kvantitativní uvolńování nejsou peníze daňových poplatníků!

Tento proces naopak právě zabraňuje tomu, aby se banka, která má ve vlastnictví nedobytné úvěry dostala do situace, že nemá likviditu a musí vyhlásit bankrot a pak by třeba musela být sanována penězi daňových poplatníků.

Opět opakuji, že absolutně nerozumíte finančním procesům a šíříte pohledy, které nemají nic společného s realitou.

Na jedné straně tvrdíte, že za vším stojí kvantitativní uvolńování a pak hned souběžně tvrdíte, že Marxová rozhazuje peníze vodlemi. Ale Marxová ty peníze nemá z kvantitativního uvolňování. Marxová může rozhazovat, protože Sobotka nastartoval hospdářský růst a jsou větší výběry do rozpočtu. V srpnu přebytek 85 miliard a to nejsou peníze za toxické úvěry. Vláda žádné toxické úvěry neprodává.

České banky jsou zdrabvé a ECB od nich žádné toxické úvěry neodkupuje.

Proto vám opět zdůrazňuji, česká ekonomika jede na zcela jiné finanční základně.

1) peníze z Fondů EU
2) devalvace
3) zaměstnanecká politika
4) sociální politika
5) domácí spotřeba

Okolní státy jsou v růstu už od roku 2010, bohužel v ČR byl geniální ministr financí Kalousek, který si půjčoval do foroty a strkal peníze pod polštář a platil jen úroky, současně šest let nezvedal minimální mzdu a společně s podnikatským sektorem držel dohodu co nejméně zvedat platy v soukromém sektoru. Současně omezoval růst platů ve státním sektoru.

Ve výsledku Kalousek uškrtil ekonomiku, ač mohl mít hospodářský růst už od roku 2010 jako okolní státy.

ČSSD přišla se zcela jinou koncepcí, vše co Kalousek brzdil, tak ČSSD začala podporovat a ve výsledku máme hospodářský růst. Tak tady nevykládejte lidem nesmysly, že za tím nestojí Sobotka. Sobotka za hospodářským růstem stojí minimálně z 80%.

Prostě pane PP vy jen točíte kolem a kolem a nikdy nenapíšete nic konkrétního. Vše co vy píšete kolem ekonomiky je pouhopouhá demagogie.

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Mistře, jestli jsou vaše statistické blbiny vyvrácením, tak to jó, jinak né. Vy píšete o Karkulce, já o Šemíkovi. A proč by měla být urážka, že Sobotka je podvodník, když je to holý fakt a chlubí se cizím peřím, vážně nechápu. Slušný člověk se cizím peřím nechlubí. Nebo napište, že všichni premiéři z východu jsou

*antibuzna*
před 2 měsíci

Žádný holý fakt to není, je to jen váš demagogický výmysl, kdy obviňujete Sobotku z nějakých nákupů nebo prodejů " toxických úvěrů a praní špinavých peněz.

Toto je samozřejmě holý nesmysl, tato vaše tvrzení jsou zcela z říše fantazie a nepředložil jste jediný důkaz pro svá tvrzení. Šířite jen nepodložené pomluvy premiéra ČR.

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Vy skutečně nejste normální. Ale asin úplně hloupý nejste. Už zase na dlouho s diskuzí končím. Proč? Takže kde je onen Sobotka:

Vzestup je pouze díky výkupu toxických úvěrů ECB...
A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží Sobotka nad vodou!

Vy vážně rozumíte rusky, ale česky vůbec, pane Lenine alias OPUS111 - antibuzna. Takže pane Lenine opusi, tyto dvě věty znamenají, že Sobotka nenakupuje toxické úvěry, ale že to nakupuje ECB a Sobotka se na této kriminální vlně veze.
Je mi jasné, že své pravé jméno neprozradíte, protože jste komunistický Rus nebo naturalizovaný Ukrajinec a jedině ten pozná spisovnou ruštinu a nerozumí česky.
V české republice se tomu říká, že schází funkční gramotnost. To je přesně váš případ a proto máte s texty strašné problémy. Vy to asi myslíte dobře, ale kdybyste byl dislektik, nerozumněl byste ruštině. Takže jsem si jist, že jste syn ruských rodičů, (či ukrajinských) nebo jste se sem nastěhoval v průběhu života.

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Přátelé, vážně jsou mé texty (s podpisem Petr Pokorný) tak nesrozumitelné? Začnu zeširoka, měli jsme na matematiku profesora Kubíčka (napsal několik učebnic matematiky) a ten vždy říkal: vy kluci pitomí, já vám nedám kouli, když příklad pochopíte a spletete se v čísle, ale nejraději bych sázel koule tomu, co precizně nabifluje zadání a výpočet a neví, která bije! Proč mi to připomíná "antibuznu"? Protože se s ním nikdo nebude přít, že statisticky většinu čísel opíše dobře. To plní zadání ČSSD velmi dobře. Bohužel je jak mimoběžka: já o koze a on o voze. Ještě, že alespoň nyní píše bez urážek. Všimli jste si: v textu je napsáno Statisticky vzato je to pravda. Tudíž jsem čísla Sobotky nezpochybnil. Přesto se "antibuzna alias Opus111" rozčílí, že má statisticky pravdu. Přitom pointa blbosti či podvodu Sobotky je jinde, poctivě jsem to na závěr popsal, dal jsem příklady či odkaz, takže není nic vycucáno z prstu a stejně to není nic platné. Myslíte si, že je pan "antibuzna" schopen se pohádat sám se sebou a vynadat svému druhému já proč to píše, když text nechápe?

*antibuzna*
před 2 měsíci

Problém je v tom, že žádná pointa podvodu či blnosti se nekoná pane PP.

Všechny vaše pointy jsou vymyšlené a vůbec nesouvisí s tím z čeho obviňujete pana Sobotku.

Dokazuje to fakt, že ani jeden z příspěvek, nebyl schopen vyvrátit to, co jseme napsal o skutečném růstu HDP v ČR nebo poklesu nezaměstnanosti v ČR.

Ekonomická statistika je velmi objektivní a přesná a vy sám to již začínáte chápat a alibisticky se vykrucujete, že jako ano, statisticky má ten Sobotka pravdu, skutečně ten výkon ekonomiky roste a skutečně je na ÚP méne lidí, ale musíte si rychle vymyslet nějaký nesmysl jak přesto Sobotku označit jako lháře nebo podvodníka.

Prostě píšete nesmyslné články a v dalším příspěvku dám další informace, že je tomu skutečně takto.

cloud
před 2 měsíci

Jsou lehce srozumitelné dokonce i pro tu ubohou postavu Opuse, antibuzny a kdovíjak si ještě říká.On ví že Sobotkova prodejná skupina lže úplně o všem, tam už není pravdy ani půl procenta toho co říkají.Zrovna tak ví Babiš jak díky"Předvolebním koblihám" přišel k dalším miliardám a k moci díky ministerské funkci.Dnes se nám tlemí a tlemí se i takovým různým opusům .

cloud
před 2 měsíci

Ještě dodám,šíří lži,pomluvy a čeká kdy se něco z toho ujme.Je hezké že se mu to zde nějak nedaří ,podle reakcí ostatních.

Jana
před 2 měsíci

Od pana Sobotky nic nečekejte jeho merit je jeho osobní koryto nikoliv práce pro národ a stát. Lže, všude se holedbá jak se nám dobře vede jak zabrání ilegální imigraci. Ale už nikde neřekne jak tiše a za našimi zády zdesetinásobil imigraci legální - Praha je plná černochů, kteří se tu pohybují naprosto suverénně, igelitky, baťůžky...... Jsou zaměstnaní pokud možno u potravin(zřejmě už neplatí žádné hygienické a zdravotní prověrky jako kdysi) stačí projít supermarkety(Bílá hora),KFC(Kaprova) . Dále jsou jako security u Marka A Spencera(Smíchov-jakou mají asi bezpečnostní průpravu a prověrku)....vychází mi z toho jedno: Dováží je sem cizí firmy jako "svoje" zaměstnance a Sobotka si mne ruce jak mu o za našimi zády(vždyť jsou to jen záda tupého stáda) jde...jak supermarkety, tak KFC a M and S jsou totiž ve vlastnictví zahraničních společností. Jedou v tom všichni ty společnosti, neziskovky a Sobotkova vláda.

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Paní Jano, je to ještě horší, byť v tomto výjimečně asi neziskovky ne. Na našem území operují agentury (ne) české. Polské, bulharské především a ty dodávají "zboží" z 50% legálně a z 50% nelegálně. Ty české jsou relativně (údajně) pod kontrolou, ale dodávky lidských zdrojů ze zahraničí je báječnej "kšeft". A především Poláci nezahálí, ti šmelinu a kšefty dělají exkluzivně. Takže ostatní si můžete domyslet.

Vostok
před 2 měsíci

A rotacky jedou a jedou a jedou a Plesatej sralbotka - po mne potopa - se nám směje a směje. A arabaci a muslimaci se valej a valej... A svetovládci planujou vypěstovat v Evropě novou smíšenou rasu s průměrným IQ 90, která bude schopná na ne pracovat v montovnach, ale už ne přemýšlet. A Sralbotka se nám směje a směje a rotacky jedou a jedou...
Voni ty svetovládci to nemaj blbě vymyšlený. Takže co s tím uděláme?

gogo
před 2 měsíci

Kdyby Sobotkova vláda na prvním místě nedodávala potají do Sýrie protitankové střely povstalcům za pomoci amerických zásobovacích kanálů, tak by ta migrační krize skončila o to dříve.

Jak toto vysvětlí pan premiér Sobotka?

gogo
před 2 měsíci

Sobotkovi zvoni hrana. Vede to cim dal hur. Za dva a pul roku se podle STEM snizily preference jeho strany o skoro 4%.

Cerven 2016
-----------
ANO ..... 22.5%
CSSD .... 15.1%
KSCM .... 11.4%
ODS ...... 5.7%
KDU-CSL .. 4.8%
TOP09 .... 4.4%

Leden 2014
----------
ANO ..... 19.9%
CSSD .... 18.6%
KSCM .... 14.0%
TOP09 .... 7.6%
KDU-CSL .. 5.3%
ODS ...... 5.7%

Vývoj stranických preferencí STEM – leden 2014 – cerven 2016 (%)
https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Jako separé jsem si nechal otázku, jak mohly jít peníze (90 miliard) z nadbytečných rezerv předchozí vlády do spotřeby?

Přeci stále platí známý účetní postulát "má dáti, dal".

Těch 90 miliard přebytečných rezerv nešlo do spotřeby, ale Sobotkova vláda s nimi umořila státní dluh, tedy šly do kapes těch, co nám za Kalouska půjčilli.

Kalousek, však tyto peníze neuměl zhodnotit, strčil je pod polštář a jenom platil úroky. Proto mu také dali tu cenu nejlepší ministr Galaxie. :))

A je to jako v tom Biblickém příběhu o hřivnách, kdy lenivý otrok hřivny zakopal a potom přišel Pán a lenivého otroka vyhnal.

*antibuzna*
před 2 měsíci

HDP není zdánlivě dobré, ale skutečné a dobré.

HDP nám ukazuje výkonnost ekonomiky a ta je nejvyšší za posledních 27 let.

Česká ekonomika rozhodně není tažena nějakým dlužným kvantitativním uvolńováním.

HDP má tři základní položky:

1) investice
2) domácí spotřeba
3) saldo.

Investive byly maximální jelikož Sobotkova vláda dotahovaly do konce projekty, které odložila předchozí vláda, ministr Bárta se tím dokonce chlubil, že zastavil všechny projekty na ministerstvu dopravy. A peníze z fondů nejsou dlužné peníze a dostali bychom je tak jako tak, to není odvislé od kvantitativního uvolňování.

Dále je tady domácí spotřeba, která je tažena poptávkou, která se nastartovala jednak zvyvšující se minimální mzdou, valorizacemi důchodů, zvyšují se platy státních zaměstnancí. Vláda rovněž hodně podporuje programy zaměstnanosti. V synergickém efektu začala stoupat domácí poptávka, což podpořilo další zaměstnanost. Nyní jsme ve stavu, že firmy by rády dále zaměstnávaly, ale není koho.

Saldo zahraničnho obchodu také nevyskočilo nějak závratně, spíše tam přidává na HDP asi 0,6% devalvace ČNB.

Shrnuto, ten zázrak Sobotkovy vlády je v investicích peněz z fondů, výšení příjmů státních zaměstnanců a zaměstnanecká politika, což zvyšuje platy také v soukromém sektoru.

Sobotka může mít úsmev na rtech, protže dodržel co voličům slíbil a ekonomiku nastartoval. Je to především jeho zásluha. Máme nejlepšího premiéra od roku 1989.

Závěrem ukázka domácí spotřeby od roku 2003 do roku 2015

VÝDAJE NA KONEČNOU SPOTŘEBU DOMÁCNOSTÍ!

2003 - 1 390 394
2004 - 1 481 541
2005 - 1 544 679
2006 - 1 631 011
2007 - 1 749 455
2008 - 1 887 029

2009 - 1 890 858
2010 - 1 919 942
2011 - 1 957 476
2012 - 1 970 568
2013 - 2 001 435

2014 - 2 041 514
2015 - 2 102 164

Vidíme jak vždy prudce stoupají výdaje domácností za vlády ČSSD, ať už je to rok 2003-2006 nebo 2014-2015

Pravicovým vládám extrémně stagnovaly výdaje domácnosti na konečnou spotřebu. Co navýšily pravicové vlády za 6 let, to navýšil Sobotka za 2 roky. A to je to tajemství úspěchu. Žádné cykly. Prostě dát lidem více do peněženky, aby mohli více nakupovat. To dá lidem práci, ti se přidají ke spotřebě a celá ekonomika letí jako šíp.

Podstatný rozdíl je ještě v tom, že nyní nemusí ČSSD splácet dluhy po Klausovi jako v letetch 1999 -2006 a proto se daří také významně tlačit dolů deficity rozpočtů.

Evidentně tyto Sobotkovy úspěchy nemůže PP rozdýchat a proto si vymýšlí pomlouvačné články, které absolutně nic nedokazují a jen účelově očerňují Bohuslava Sobotku. Přitom autor si ekonomicky nevidí ani na špičku vlastního nosu.

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Hele kokot, všude byl Klaus? Četl jsi, co je tam napsaný? Ty jsi dement. Takže Klaus zničil svět a proto tiskne peníze? Strč si statistiku někam. Nebo ukaž procentama, jak se lišíme od ostatních.

*antibuzna*
před 2 měsíci

To nevíš, že Klaus nechal po sobě v konsolidační agentuře dluhy za 700 miliard korun? To si dostuduj, ty Jelimane. :)) Máš na to týden. :))

Ježek
před 2 měsíci

Excelentne popsáno,a teď jsem zvědav,čím nás zase nakrmi ten buzerant antibuzna

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...