Probouzí se snad ODS a fanatický příklon k USA končí?

 

Jedna vlaštovička jaro sice nedělá, ale několik už jaro signalizuje. A totéž lze najít v některých výstupech ODS. Co se děje? 

 

Jana Černochová ODS
Jana Černochová ODS

 

Pravdou je, že na ODS lidé skutečně spojeni s původní filosofií této strany vyslovovali, když ne nadávky, tak silnou kritiku určitě. A nejen řadoví členové, nejen bývalí voliči, ale napříč celým spektrem až po bývalé členy typu Haas či dokonce bývalý předseda Václav Klaus. 

A bylo to úděsné: celé vedení jako jeden hlas pěli ódu na USA, zatímco východ byl zločinná černá díra. Že se nepíše rok 1945 nebo 1968, jakoby nevzali na vědomí a kalendář měli v rukách naposledy v roce 1989, nejpozději však při smrti Václava Havla. 

 

Až tento týden

se objevují záblesky, že se doba mění a šípková Růženka se probouzí. Zda se probudí úplně, či opět usne, se uvidí, ale i za to málo lze potichu poděkovat. Naposledy Jana Černochová: „Já nechápu, proč Spojené státy, které dnes tak razantně vystupují, nevystupovaly před dvěma nebo třemi lety,“ upozorňovala Černochová. "Nebyly využity všechny diplomatické kanály. Kdyby se do toho Spojené státy vložily dříve, dnes už bychom to možná nemuseli řešit."

Černochová je také přesvědčena, že USA nedokázaly to, k čemu se zavázaly, nejsou schopné dovést k jednacímu stolu umírněnou opozici. "Spojené státy nejsou dokonce schopné ani přesně určit, kdo patří do umírněné opozice a kdo ne!" vypálila na zírajícího předsedu KSČ Filipa. Ten chudák lapal po dechu a asi měl také šok z náhlého obratu. 

I později pokračovala: „Na druhou stranu, můj názor je ten, že rozhodně nebylo v úmyslu Ruska sestřelovat civilní letadlo. Já si počkám ještě na další informace, které se možná dozvíme až v průběhu roku 2018, proč někdo sestřelil civilní letadlo,“ zapochybovala opět Černochová. 

Ještě před pár týdny mělo vedení ODS ve všem jasno. Zlaté USA, nekritizovatelné, božské, zatímco Rusko je banda vrahů pod totalitní vládou prezidenta Putina. Něco se však děje i v ČT, když kritika zabíjení na Blízkém východě bombardéry USA byla ještě před pár dny nemyslitená a najednou se tam mnozí kriticky vyjadřují. Nastává další "Pražské jaro"?

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Lomcovák
před měsícem

Jak židozloděj, premiér a předseda ODS Doc. Ing. Václav Klaus, CSc. privatizoval - 3/4 státního majetku byly prodány formou přímého prodeje majetku podniků předem určeným nabyvatelům za účetní hodnotu, jen 1/4 akcií bývalých státních podniků šla do kupónové privatizace.

Například:

https://kormoran.vlada.cz/usneseni/usnes...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...