Včera nám byly předány "klíče" od nové redakční stránky.



A protože jsme už nadále nechtěli čekat, omluvte prosím některé "nedodělky", které budeme během příštích dnů vychytávat.


Je začátek měsíce a my se rozhodli, že už nebudeme nic odkládat a zde máte slíbenou novou redakční stránku, do které se transformuje Pařát dnes.

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*antibuzna*
před měsícem

Nový Pařát začal článkem, který bych označil jako "koncentrovaný blábol".

Osvědčené nesmysly, jak už to popsal opus "nepravdivá premisa" a z ní se pak dá dokázat cokoliv a blábolit o čemkoliv.

V ekonomické části, pak samozřejmě nesmyslné tvrzení o 6 francích za rozbité okno.

Kdyby měl autor jen trochu schopnost si pamatovat, tak už bylo v komentářích jasně vysvětleno, že HDP není totéž co hodnota majetku ať už rodiny nebo státu.

Prostě bláboly budou pokračovat, úvodní článek to jasně předznamenal.

A jestli bylo za komunistů lépe? Na podobné otázky nikdy nebudou jednoznačné odpovědi. Zralý člověk ani neočekává jednoznačné odpovědi na tento typ otázek.

Ono je nutné vždy upřesnit a zeptat se, jak komu. Současný nezaměstnaný s exekucí na krku bude asi hodnotit jinak, než úspěšný človek s dobře placenou prací. A celkem jinak bude hodnotit makroekonom, pokud například srovnává vývoj HDP. V podstatě, co profese a typ člověk, každý bude hodnotit jinak.

A co teprve kategorie jako je vlastenectví, národní uvědomění apod.? Určitě bude mít jiný názor miliardář Babiš nebo makačenko někde v soustružně, která už patří zahraničnímu kapitálu.

Je zbytečné to dále rozmělňovat, každý si musí zhodnotit poctivě sám za sebe.

Pro mne jako člověka, který se zajímal také o makroekonomii komunistického režimu před rokem 1989, mohu s jistotou prohásit, že komunistický režim byl ekonomicky úspěšnější, než období 27 let po roku 1989.

Od roku 1953 do roku 1989 rostlo HDP o 2-5% ročně, při průměrné inflaci 1% ročně. Deflátor tímto dosáhl hodnoty 1,36. Pro srovnání deflátor mezi lety 1990--2016 je 10. To hovoří za vše. Produkčně jsme na úrovni roku 1989, kdežto komunistický režim znásobil národní majetek 7x. Komunistický režim předával finance v přebytku, nyní je dluh 1,7 biliónu korun. Komunistický režim předával 107 tun měnového zlata, nyní je v ČNB sotva 20 tun, zbytek vyměněn za dluhopisy.

Takže ještě jednou zhodnocení článku, jsou to bláboly úplně o ničem od začátku až do konce.

Pařát jako server je informačně součást MATRIXu, který má za úkol odvést lidi od objektivní reality. Pokud toto lidem nedojde, tak budou dále žít ve sětě MATRIXu, dokonce i s pocitem, že jsou alternativní. :))

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...