Falešný léčitel přivedl oběť na mizinu

Praha – Máte nádor, ale nebojte se. Jsem léčitel, který vám nejen pomůže ke zlepšení zdravotního stavu, ale dokáže vás zcela uzdravit. Tak několik měsíců klamal ženy 43letý muž, kterého nyní dopadli pražští policisté

Výzva k hledání:


Své oběti dotyčný podle zjištění kriminalistů hledal prostřednictvím internetu. V úterý to naznačila Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie. „Minimálně od poloviny loňského roku se seznamoval přes sociální sítě s různými ženami – většinou velmi vážně nemocnými. Posléze si s nimi domluvil schůzku, na které již od počátku poukázal na to, že je léčitel,“ konstatovala policistka.

Balamutit své oběti se dotyčnému dařilo velmi úspěšně. Dokázal je přesvědčit svým suverénním a věrohodným vystupováním, takže se ženy snadno nechaly přesvědčit k léčbě. Vlastně spíš k „léčbě“ – k léčení v uvozovkách. A hlavně k placení. Své služby totiž rozhodně neposkytoval zadarmo. Na každé schůzce si řekl o deseti tisíce, o nichž prohlašoval, že je věnuje na charitu.

Policisté z oddělení obecné kriminality Krajského ředitelství dopadli muže, který se vydával za léčitele.

Zůstalo ale jen u slibů

Svědectví o tom, jak „charitativní“ byla tato činnost pro něho samotného, podává částka dosahující bezmála čtvrt milionu korun, kterou během dvou měsíců podvodně vylákal z naprosto zdravé 29leté ženy. „Dokázal jí vsugerovat, že jí skrz oči vidí do hlavy, kde má nádor. Dívka přistoupila na léčbu sebe a členů své rodiny,“ přiblížila policistka Kropáčová pachatelovy praktiky.

Jejich repertoár byl ale podstatně pestřejší – a nechyběly ani daleko drsnější metody. Ve své oběti vyvolal takové obavy o vlastní zdraví, že ji uvedl do stavu psychické závislosti, ve kterém nebyla schopna odporu. Je ostatně těžké postavit se člověku holedbajícímu se svými mimořádnými schopnostmi, který prohlásí, že pokud nebudete plnit jeho pokyny, nádor ve vašem těle rozhýbá – a vy do druhého dne zemřete… Svou oběť tak pachatel dostal na samé dno nejen po stránce psychické, ale i finanční. I za této situace však nabízel řešení. „V důsledku bezradnosti dívku opakovaně donutil na různých hotelech k souloži, a to jako náhradu za údajnou léčbu, jelikož již neměla žádné peníze. Na předchozí léčbu si dokonce již peníze vypůjčila,“ konstatovala Kropáčová.

Kriminalisté prozatím zmapovali, že falešný léčitel vylákal od obelhaných žen více než šest set tisíc korun. Vyšetřovatelé nicméně předpokládají, že tato cifra ještě nemusí být konečná. Je totiž pravděpodobné, že se objeví i další případy. Obviněn byl nejen z podvodu, ale i z dalších trestných činů – ze znásilnění a z obchodování s lidmi. Na soud čeká ve vazební věznici. Pokud se mu podaří prokázat vinu, hrozí mu až deset let vězení.

Policie hledá další oběti

Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, hledají další podvedené oběti, případně lidi, které zadržený muž přesvědčoval o svých schopnostech. Uvítají, když se se svým svědectvím k řádění 43letého „léčitele“ přihlásí prostřednictvím linky 158. Na sociálních sítích dotyčný vystupoval pod různými přezdívkami – například robinson12345, atheny07, robertino99, ale i jinými. S ženami se v metropoli scházel většinou u stanic metra Hradčanská, Roztyly, Chodov, Černý Most ve velkých obchodních centrech, ale neváhal vyjet i mimo Prahu.


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...