Poslanec Václav Mencl: novela, která má omezit hlučnou reklamu v televizi.

Novela mění zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání. "Zakazuje použít vyšší zvukovou hladinu u reklamy, teleshoppingu či sponzoringu," řekl iDNES.cz Václav Mencl (ODS), který šéfuje sněmovnímu výboru, pod nějž  problematika médií spadá.

Reklama by tak měla být stejně hlasitá jako obsah, který televize vysílá před a po ní. Na diváky nesmí křičet ani znělka, jež odděluje reklamní blok od běžného vysílání. Pokud to provozovatel stanice nedodrží, hrozila by mu podle novely pokuta od deseti tisíc korun do pěti milionů. "Její výše by záležela na míře provinění a na tom, zda se opakuje a kolikrát," vysvětlil Mencl.

K novele vzniká vyhláška, jak bude možné její dodržování kontrolovat. Vypracuje ji Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rvouci-reklama-v-srpnu-zmizi-z-obrazovek-slibuje-poslanec-pn8-/domaci.aspx?c=A120118_194814_domaci_hv

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Marie
před 5 roky

Skutečně by se to urychleně mělo změnit.Můj pes vždycky zděšeně nadskočí a začne žalostně výt.Už kvůli němu vybírám tyto kanály málo a když už, tak po celou dobu držím ovladač, abych to mohla rychle stopnout.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...