Radičová: nejde o pomoc Řecku, ale hlavně o pomoc zemím a bankám, které Řecku půjčovaly

Tak jsme se dozvěděli z Novinek: Radičová v noci na dnešek poměrně ostře kritizovala odmítavý postoj České republiky .... A druhá: Radičová se v noci na pátek tvrdě pustila do podoby pomoci zadluženému Řecku. Podle ní nic nevyřeší. Navíc nejde o pomoc Řecku, ale hlavně o pomoc zemím a bankám, které Řecku půjčovaly. A teď babo raď....

To, že je to Německo-francouzská špína, víme:

My nezachraňujeme Řecko, ale Německo, aneb co naše (německé) deníky nesmějí tisnout!

Ale jak pochopit:

Slovenská premiérka Iveta Radičová v noci na dnešek poměrně ostře kritizovala odmítavý postoj České republiky k paktu rozpočtové kázně, který dnes ráno v Bruselu na summitu podepsali lídři 25 zemí Evropské unie. Jediní dva, kteří podpis nepřipojili, byli premiér Petr Nečas a jeho britský protějšek David Cameron.

Radičová k postoji Praha podotkla, že v minulosti se země předbíhaly, aby co nejdříve vstoupily do EU. Je tak podle ní teď, když vzniknou problémy, zase nefér křičet, že tam nepatří. "Tohle nedělá čestný a rovný chlap a ženy už vůbec ne," podotkla Radičová.

Ale v zápětí se dočteme:

Iveta Radičová se v noci na pátek tvrdě pustila do podoby pomoci zadluženému Řecku. Podle ní nic nevyřeší. Navíc nejde o pomoc Řecku, ale hlavně o pomoc zemím a bankám, které Řecku půjčovaly.

"Ty peníze jim nepomohly, absolutně jim nepomohly. Všichni to vědí. Ani ty (úvěry), které se nyní poskytují, nepomůžou. Řekněme si to přímo," řekla o prvním a druhém záchranném balíku Radičová.

K druhému uvedla: "Ty země se skládají samy na sebe." Řecko podle ní získá jen zlomek peněz, většinu obdrží banky, jimž země dluží. Peníze tak prý půjdou hlavně do zemí, které se rozhodly na Řecko přispět.

Tak udělal Nečas dobře, nebo špatně? Neoslavovalo se příliš přes míru....?

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...