Takhle že má vypadat izolace? To je snad vtip!

Pavel Kohout, Přiznám se, že mě otázka poněkud vyděsila. Ale internetové spojení se zbytkem světa funguje; telefony nám rovněž zatím neodpojili; bankovní spojení je v provozu a včera mi přišel z Anglie balíček s knihami, takže i pošta dosud pracuje. Ani ve zprávách jsem nenašel zmínku, že by Němci a Rakušané natahovali kolem našich hranic ostnaté dráhy jako trest za tu nehoráznou drzost, že si náš premiér troufl mít jiný názor. A kromě toho, lednová statistika zahraničního obchodu hovoří o rekordním přebytku téměř 30 miliard korun. Takhle že má vypadat izolace?!

Domnívám se, že by bylo korektní prohlásit “ano, velice si ceníme vaší snahy, a až Německo sníží své zadlužení pod 50 % HDP, pak začneme velice seriózně uvažovat o připojení k fiskálnímu kompaktu. A samozřejmě, pro Francii to platí rovněž. Pro Itálii, Belgii, Španělsko, Portugalsko také.“

Pokud bychom opravdu toužili po fiskální zodpovědnosti, lze to provést jednoduše. Stačí přijmout ústavní zákon, že návrh státního rozpočtu, který pracuje s vyšším objemem veřejných výdajů než 36 % HDP, je neplatný. Výjimky lze tolerovat pouze ve válečném stavu.

Celý článek: Takhle že má vypadat izolace? To je snad vtip!

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...