Senátor Dryml poslal na hejtmana ČSSD policii. Podezírá ho z korupce

Policie vyšetřuje trestní oznámení, které na hejtmana Pardubického kraje Radka Martínka z ČSSD podal jeho stranický kolega a senátor Vladimír Dryml. Má podezření, že Martínek se v souvislosti s rozdělováním peněz z EU dopustil korupčního jednání. Zároveň policii pobídl, aby prošetřila podle něj podivné hospodaření pardubické krajské nemocnice.

Opírá se o tajně pořízené nahrávky bývalého krajského místopředsedy strany Miroslava Petržílka, který o výměně dotace pro nádraží v Bohdanči za volitelné místo mluvil. Místostarosta Lázní Bohdaneč Zdeněk Gilar deníku potvrdil, že hejtman slíbil "přihrát" do města evropskou dotaci za to, že Gilar přenechá místo na kandidátce do sněmovny Václavu Neubauerovi. Pak svá slova zase odvolal. Martínek podobný obchod už v minulosti kategoricky popřel.

Dryml hejtmana podezírá, že ovlivnil rozdělování evropských dotací tak, aby sportovní letiště v Moravské Třebové dostalo 51 milionů korun. "Je to pomluva. Hodnocení projektů v evropských fondech má přesná pravidla, která se dodržují. Pokud projekt nedostane příslušný počet bodů, tak se nemůže o dotaci ucházet," uvedl Martínek. V trestním oznámení figuruje také dotace z EU pro společnost Sněžník v Dolní Moravě prozatím ve výši 148 milionů Kč, které podle Drymla předcházely "podivné výkupy pozemků". Senátor na způsob rozdělování dotací upozornil Brusel, který podle něj provede kontrolu.

Autor: ČTK

Celé zde:

 


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...