Analýza: Řecko mimo eurozónu, nebo zrušit i euro?

Petr Pokorný

Přeložme si tuto zprávu "z češtiny do češtiny". Řecko už totiž v eurozóně v podstatě není. Systém financování je za hranicí skutečné vlády vlastní země a ministerstvo financí Řecka je v podstatě paralyzováno. Tak o co tady jde?

Není divné, že zatímco skuteční renomovaní ekonomové,Financial Times či seriozní politici upřímně radí Řecku, že jeho záchrana je okamžitý výstup z eurozóny a přechod na drachmu, Merkelová, nejvyšší bruselští úředníci a komisaři doporučovali Řecku, že má zůstat a že se ostatní státy obětují na řeckou záchranu. Jak to tedy skutečně je?

Pokud přejde Řecko na drachmy, nebude nejvíce postiženo, ale Francie a Německo

Proč? Napůjčovaly Řecku nejvíce peněz a za ně si Řekové na dluh kupovali francouzské a především německé zboží. (Francie půjčila  Řecku  42 miliard eur, Německo16,5 miliardy eur). Tím si nadhodnocovaly své rozpočty,  inkasovaly obrovské úroky (zatímco ostatní chřadly, Německo neuvěřitelně profitovalo)a Merkelová stále tvrdila, že se jedná o internacionální pomoc chudším. Opak je pravdou. Zachraňovaly mimo nás a Anglie Německo!!

Pokud totiž Řecko přejde na drachmy, tyto dluhy budou v podstatě nedobytné a odepíše je ten, kdo špatně investoval: francouzské a německé banky. Proto ta hrůza Merkelové, když by se ukázalo, že král (Německo) je nahý!! A protože samozřejmě to Merkelová i Sarkozy věděli a bylo jim jasné, že je otázkou času, kdy to bouchne, vytvořili nátlakem na ostatní státy vskutku ďábelský plán: za největší ztráty německých a francouzských bank se nezaručí Německo a Francie, ale všechny státy v eurozóně a vytvoří jakýsi val. Nazvali ho "euroval". (Skandální eurotunel. Dáme miliardy, zisk nikde) a každý den, kterým Německo a Francie odložily pád eura v Řecku do doby dokončení tohoto europodvodu, byl pro Merkelovou a Německo úžasným majstrštychem. Dnes už (mimo Anglie a České republiky) se všichni zaručily, Merkelová si oddychla a Německo zvítězilo. A sama Merkelová začala opatrně hlásat, že už nastal čas, aby Řecko eurozónu opustilo.

Kolosální evropský (německý) podvod dokončen

Německo si mne ruce a ostatní státy pláčí. Dnes Španělsko, Itálie, které se svými špičkami nátlakem v Bruselu od Německa také zaručily, zítra Slovensko, Portugalsko a další. Mimo Rakouska a Německa. I Francie už neví, co je lepší. Dotace, kterými si drží Německo přes zemědělství Francii v opratích a pod krkem by nedohodou s Německem tvrdě zatřáslo francouzskou ekonomikou a co by bylo v jejích ulicích se můžeme jenom dohadovat. Proto se "Paříž" tak třese a přistupuje na vydírání Merkelové.

Poctivé řešení pro včasný odchod Řecka se prošvihlo a trpět nebudou jenom německé a francouzské banky, ale všichni, kteří se ďáblu (Německu a Merkelové) upsali v Bruselu krví!

 Německo zvítězilo na plné čáře!

Přesto by bylo pro Řecko i dnes výhodné, aby euro opustilo. Česká republika na tom neprodělá a poděkujme vládě premiéra Nečase, že na tu špínu ani pod obrovským tlakem Merkelové, Sarkozyho, našeho knížete, ČSSD a bruselkých vyděračů nepřistoupila. Je čas se zbavit eur a celý ten podvodný spolek rozpustit. Není jiné cesty a Evropu opět začít budovat odspodu!

 

Předešlé:

Jasný důkaz, proč je na nás Sarkozy (Merkelová) tak rozzuřený

Prasečárna nebo výhoda: euro, přes nějž všichni získávají a bohatnou, pouze

My nezachraňujeme Řecko, ale Německo, aneb co naše (německé) deníky nesmějí tisnout!

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...