Sparta: pánové Hřebíku a Křetínský, děkujeme

Ne, není to náhlé hnutí mysli, samozřejmě je ve Spartě trenér Lavička. Jenomže se opakuje stále stejný scénář a jedině majitel Sparty Křetínský to pochopil: druhý rok po dosazení tvrdého teoretika Hřebíka se dostavují výsledky!

Není to poprvé, ani po druhé. Všude, kde mohl tento trenér působit déle, výsledky se dostavily. Ale až druhý rok. Slavie by mohla promluvit, druhý rok po jeho vyhození se stejnými hráči měla titul, Sparta druhý rok měla titul a jedině, když mu byl rozebrán tým, výsledky padly!. To bylo například ve Spartě po skvělém tažení Evropou a bývalí majitelé zničili mužstvo. Stejně tak zazářili mladí fotbalisté, když s nimi delší dobu pracoval.

Dnes vypadá, že Křetínský nepodlehl chvilkové nenávisti vrtkavých fandů, Hřebíka nechal ve funkci, které perfektně rozumí a systémově může pracovat a k mužstvu vzal Lavičku, který je dobrý trenér, ale nepouští hrůzu na hráče.

A dokonce je vidět důvěra: Křetínský nepodlehl nabídce prodat Kweukeho za 130 miliónů a vyžaduje skutečné výsledky jako správný majitel.

Nikdo nebere zásluhy i trenéra Lavičky, (trénuje více jak měsíc) ale každý musí uznat, že je to více jak roční práce trenéra a teoretika Hřebíka, který poskládal mladé hráče, dal jim důvěru a ti se dnes odměňují. (Těžko hodnotit Haška, který byl spíše druhý trenér) A nic by se neuskutečnilo, kdyby nad ním nedržel ochranou ruku majitel Křetínský. Vypadá to, že Sparta konečně nachází svou tvář a pro český fotbal je to dobře: prošlapat si cestu s vlastními odchovanci a pouze vhodně doplnit hotovými je cesta budoucnosti, kor v dnešní době předlužených států a sportovních klubů.

Díky za nastolenou cestu, i když  nebude snadná, pánové Hřebíku a Křetínský. Ale už i Lavičko.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 4 roky

Zajímavé, že stejně prve promluvil Lavička. Ale má můj obdiv, protože dokáže i ve fanatickém prostředí zachovat čest. A Hlinka byl u hokeje zbytečný? Proč ho oslavovali, když hráče nevychoval? Trenér přece poskládá hráče, založí systém a hráči musí najít společnou vůli po vítězství. To trvá tak půl roku. Stejné to měl Ježek, ale jemu hráče nechali. Do zahraničí se smělo po třicítce. A ještě... Dlouhodobá koncepce je třeba na Barceloně, a i Real padnul na zadek.

Petr Pokorný
před 4 roky

Hřebík je pruďas a hráči (mladí) se klepali. A starýho psa novým kouskům nenaučíš - Řepka, Poborský byli na jednorázovku. Pryč s nimi, byť Řepka byl ikona. Ale systém a směr plus výběr vede dál. A Lavička je dobrý psycholog. Kdo nechodí jenom do ochozů, ale i trénoval, ví, že za měsíc celý tým nepřebuduje nikdo. NIKDO! A ještě systém. Hráči na jaře byli dobří, ale neměli sebedůvěru. A zažité změny systému. A pár trucovalo. Nemá cenu se přít, čas ukáže. Hlavně, že Sparta a český fotbal s Plzní jede, ne?

Sparticka
před 4 roky

Co to je za blbost.Tak za prve,Hrebik prosral naskok 6 bodu.Dale jeho zmeny v sestave viz Kadlec na leve zaloze,nebo zarazeni Holka do sestavy,kdy tenhle hrac byl na urovni divize.Pokracujem co takhle Jarosik,hrac bez formy v lonske sezone a Hrebik ho dale stavel.Pokracujem-hra na 1 utocnika,nakopavani balonu.A ze ho Kretinsky podrzel,vzdyt ted ma stopku ke vsem dospelym tymum a ze vytahl mlade hrace-jo super.Ale ty on nevychoval.Chodim na Spartu pravidelne a jake tam bylo dusno,pochybuji ze vy take.Zustante radeji u politiky.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...