Premiére Nečasi, teď jste na tahu vy!

To, jak se nakonec rozhodli poslanci Tluchoř, Šnajdr a Fuksa – opustit poslanecký mandát,  není běžné ani na západě. A pokud má český premiér a předseda skutečně velké pravicové strany ukázat, že nelítostný politický boj nakonec může končit čestně, je na tahu on!

Ano, tento spor určitě poškodil i krajské volby a za to si určitě trest zasloužili. Na druhou stranu velkorysost je výsadou nejmocnějších, ale skutečných vládců a toto skutečné rozhodnutí (nikoliv gesto) opustit funkci poslance v zájmu strany by mělo být náležitě a veřejně oceněno poděkováním.

Ale nejenom poděkováním!

Nyní by měl vystoupit před voliče a dát jasný signál, dokonce vydat dokument, že za časově ohraničené zvýšení daní ručíte svým lidským slibem, nebo politickou přísahou, že v době krize prostě bohatší budou solidární s nejslabšími, ale v okamžiku nastartování ekonomiky to těm, kteří se podíleli na solidaritě, vrátíte!

To by teprve bylo gesto státníka, skutečného demokrata a pravicového, čestného politika. Je teď možnost během několika dnů sepsat jasný dokument a slib, že čest slušné, pravicové strany musí být chráněna za jakýkoliv situací a lidé musí mít jasno, kde je hranice.

Vážený pane premiére a předsedo ODS, žádám Vás, abyste nyní Vy ukázal, že politika není jenom špína, ale i velikost, velkorysost a slušnost. A nejenom vůči spolustraníkům. Především voliči pravice zvedli varovně a možná naposledy prst. Vaší povinností je zároveň určit den, kdy se vrátíte k pravicovým kořenům. Ten den D samozřejmě není myšlen přesným datem, ale okamžikem, v jaké výkonnosti ekonomiky opět snížíte daně a měl byste písemně vypsat, jaké kroky pro občana vytvoříte,  abychom to mohli zkontrolovat a jako voliči rozsoudit.  Nic menšího se od Vás neočekává!

Pouze doufáme, že to nemá nějaký háček...

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
honza
před 4 roky
Honza
před 4 roky

ŠIKOVNÍ ODÉSÁCI - ŠOUPLI MEZI POSLANCE KRIMINÁLNÍKA. PŘIZNALI BARVU - JEN TAK DÁL!

Petr Pokorný
před 4 roky

Kdo dělal ústavu, že nás Bárta a další zastupují? Nebyl to Cepl, Eliška Wagnerová jako poradkyně a další slušné politické hvězdy? Štve to každého, ale ti nepřemýšliví to hodí na toho, na koho mají vztek. Fakta jsou ale jiná! A Wagnerová teď je hvězda. Kdo ji volil?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...