Nechceme poplatky, řekli Američané a banky ustoupily

ČTK


New York - Americké banky ustupují od plánů na zavádění nových poplatků za používaní debetních karet. Zatím poslední společností, která změnila svůj původní plán, je Bank of America.

Bank of America chtěla od příštího roku milionům svých zákazníků s debetními kartami účtovat poplatek pět dolarů (zhruba 92 českých korun) měsíčně.

Nakonec ale kvůli jejich negativním reakcím a krokům konkurence od svých plánů odstoupila. Podobně se již dříve rozhodly společnosti Wells Fargo, J.P. Morgan Chase nebo SunTrust Banks.

Americké banky, které se potýkají s novými regulacemi a nejistou situací na trzích, chtěly pomocí nových poplatků zlepšit svou finanční situaci.

 

Plánovaným zdražováním reagovaly finanční ústavy podle deníku Wall Street Journal zejména na nové federální limity pro poplatek, který účtují obchodníkům za platby debetní kartou a kvůli němuž banky přijdou asi o 6,6 miliardy dolarů (asi 121 miliard korun) ročně.

Plány bank ale narazily na tvrdý odpor u klientů. Například průzkum společnosti Research Intelligence Group ukázal, že 30 procent zákazníků amerických bank hodlá svůj finanční ústav opustit, pokud jim zavede poplatky za debetní karty.

Dalších 43 procent respondentů pak uvedlo, že v případě zavedení poplatků hodlají platit hotovostí anebo kreditní kartou.

Ochotu platit vyjádřilo 13 procent lidí, a to ještě jen v případě, pokud poplatek bude rozumný.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...