Tři Francouze potrestali za nevhodné políbení šrílanského Buddhy

Jako z kopíráku

 
Soud na Šrí Lance v úterý odsoudil tři francouzské turisty k šesti měsícům vězení s pětiletou podmínkou za urážku náboženského cítění buddhistů. Jedna ze dvou žen políbila sochu Buddhy, jejich průvodce pak božstvo napodoboval.
Trest za urážku Buddhy nejspíš vyřeší finanční pokuta a podmínka.  Podnět ke stíhání muže a dvou žen zavdala fotografie jedné z obviněných, na které podle všeho líbala sochu Buddhy na rty. Informovala o tom agentura AFP.  Muž, který obě Francouzky doprovázel, navíc napodobil pozici Buddhovy sochy, což buddhističtí věřící považují za urážlivé gesto. Úřady na podezřelé snímky upozornilo fotografické studio, kde si turisté nechali fotky vytisknout.Trojice obviněných před soudem přiznala vinu. Soud každému obviněnému uložil pokutu 1 500 rupií (asi 220 korun). Vězení se však turisté vyhnou, dostali šestiměsíční tresty s pětiletou podmínkou.

Většinu obyvatel Šrí Lanky tvoří buddhisté, kteří citlivě reagují na chování cizinců nerespektujících jejich víru. V roce 2010 šrílanské buddhisty urazil senegalsko-americký raper Akon videoklipem, na němž spoře oděná žena tančila před sochou Buddhy. Kolombo poté odmítlo raperovi udělit vízum.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/sest-let-za-polibeni-buddhy-dfg-/zahranicni.aspx?c=A120822_073107_zahranicni_ts

Předešlé

Strašné drama v Izraeli, tajné služby FBI v USA v pohotovosti

Pussy Riot, porno akce a židovsko-křesťanská kultura západního střihu

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...