Ruský plyn: z herce Reagana prezident, z Obamy komik?

 

 

Vtipnější vyhrává
Vtipnější vyhrává

 

Že afroameričan Obama se v ukrajinské kauze s Merkelovou, Barrosem a dalšími zaplétá do tragického komiksu, je podezření dávno a například "Protiproud" jim to dává spolehlivě "sežrat", což by se dalo brát trochu jako politický výsměch na českém poli.

Pokud se však závislost na ruském plynu začne objevovat na seriozním ekonomickém poli, začíná to být tristní. Ale dejme raději prostor na výtažek lidem nejpovolanějším - odborníkům:norský plyn k nám vůbec nejde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatek:

Před chvílí oficiálně přiznali na čt, že skutečně celá léta odebírala plyn nejdřív pro sebe, protože to tak má vymyšleno. Měřáky nejsou, protože za plyn Ukrajina platila tím, co přešlo do Evropy (transitem), takže to brala jako automatické odebírání, kdykoliv Ukrajina potřebovala. Rusko to tolerovalo "za Krym". Jenomže odebírání při větší zimě už bylo tak velké, že Rusko žádalo Ukrajinu o okamžité namontování měřáků. Ukrajina odmítla a to byla první krize. Nyní se připravuje posílení mimo Ukrajinu. Pravda sice z nich leze jak z chlupaté deky, ale přesto!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Jsem realista a pragmatik a posuzuji tak, co jednotlivá politická seskupení nabízejí. Souhlasím s předsedou ODS prof. Petrem Fialou, že pravicová politik se musí řídit zdravým rozumem. Jsem zásadně proti dotacím z Unie, ale všechny vlády, pravé, levé, úřednické, se mohou přetrhnout, aby pokud možno dotační eura čerpaly. I občané, kteří kritizují EU, by těžko souhlasili, abychom o tyto peníze přišli. Žádná poslanecká sněmovna by nepodpořila nečerpání těchto dotací. Právě politika ODS dlouhodobě kličkuje/lavíruje ve vztahu k Unii, ale je to politika realistická. V skoro půl miliardě obyvatel EU jsme, a musíme si to připustit, pouhou málo významnou částí. Každé závěrečné usnesení kongresu ODS připomíná, že existují české národní zájmy a ty je nutné, podle našich možností, hájit.

Názorný příklad je zřízení postu státního tajemníka pro EU za vlády Petra Nečase - kníže z Bilderbergu tomu hodně nepřál. Jmenován byl Vojtěch Belling, excelentní úředník. Zapomíná se, jakou politiku vůči Unii vedl Petr Nečas, samozřejmě v mezích možností. Stačí se podívat na politiku dnešní Sobotkovy vlády vůči Bruselu...

Proto nemám problém svůj hlas odevzdat kandidátce ODS. Za úspěch bych považoval, kdyby se do EP dostala i trojka, ing. Eva Zamrazilová. Už vzhledem k tomu, že se jedná o bývalou členku ČNB. Z ostatních kandidátů nikdo nemá takovou kompetenci ohledně ojra...

Každý, ať volí koho chce. Hlasy radikálů pro strany, které mají vystoupení z Unie v programu, jsou mi pořád milejší, než hlasy pro strany eurohujerské... Bunga bunga!

xx
před 2 roky

Jak je to s těmi dotačními penězi hezky ukazuje tento klip: https://www.youtube.com/watch?v=fJ4r7CKu...

Proto je chybou tvrdit, že bychom my o ty peníze přišli. Já nebo vy z těch peněz nic nemáme, naopak na ně někdy musíme přispět daněmi minimálně na povinné spolufinancování.

Nebo snad vy sám máte nějaký prospěch z dotací na soukromý ranč pana Babiše, nebo pana Polívky a pod. ? Patříte snad mezi takové „my“ ? Já tedy ne. A proto jsem pro abychom o ty peníze klidně přišli, ušetřili bychom totiž nemálo peněz za spolufinancování projektů, které vznikají jenom proto, aby se peníze vyčerpaly ( rozumněj vyplýtvaly ) !!!

Zkuste se někdy podívat do těch programů financovaných z EU, za co jsou ty peníze utrácené. Např. za školení manažerů soukromých firem a pod. Týdenní školení, 4 milióny z fondů utracené a lehkoživkové údajně trénující manažery v abstraktních dovednostech mají žně.

Takže ne my, ale někteří z nás a platíme to právě my všichni !

Brabec
před 3 roky

Líný Zahradil, volil Barossa, jenom hrabe - o nějakou ČR mu nešlo a nejde, pouze on a gejové...Už žádné profláklé ksichty

Zeolit
před 2 roky

Ad Brabec: můžete mi říct, které neprofláklé ksichty bude volit Vy? Třeba mě přesvědčíte.

Brabec
před 2 roky

Co Svobodní, Nová demokracie a mojí favoritkou byla Samková - škoda jí, určitě ne ODS - již se předvedli. Jsou to líné vši...

Zeolit
před 2 roky

Ad Brabec: www.novademokracie.cz - server nenalezen. Mohl byste jmenovat kandidáty?

Brabec
před 2 roky

národní demokracie - lídr Bartoš

Zeolit
před 2 roky

Aha, Ne Bruselu - Národní demokracie. Jsem o hodně starší, takže kompromis už není sprosté slovo. S postojem ODS k Unii jsem zatím spokojený. Bohuže, je nás jenom 10 mil. Přesto by bylo dobré, kdyby voličská účast v nadcházejících volbách byla co nejvyšší. Bartoš mě s jeho názory "neuráží"! :-)

Zeolit
před 3 roky

Petr Žantovský mluvil do rádia, písemný záznam je na NP. Závěr se mi moc líbil a tak ho nabízím k přečtení a k úvaze. Za pár dnů jdeme volit, je tedy aktuální. Volební lístky jsme obdrželi, syn mě potěšil, volit půjde také. Tři hlasy pro Zahradila a spol....

Prosím, zkuste přesvědčit své přátele, známé, sousedy, že se nejedná o druhořadé volby. Každé volby jsou nejlepší průzkumem veřejného mínění. Ať se ukáže, kolik občanů je pro změnu Evropské unie. I ti, kdo chtějí vystoupit, mají možnost si vybrat. Tyto hlasy se budou sčítat...

Eurohujeři nemají žádný zájem o vysoké procento voličů. A je to logické: většina občanů ČR má proti fungování Unie výhrady.
=======================
Projížděl jsem v těchto dnech také předvolebním Rakouskem. Také tam je hlavním tématem eurovoleb otázka: Jsi pro Evropu, nebo proti ní? Na jednom obřím silu u Salzburgu visel dvoumetrový nápis: Nebude-li euro, nebude ani Unie. Těžko říci, zda měl nabádat k posílení víry v mrtvou měnu, nebo k její likvidaci. Každopádně měl v jednom pravdu - až se sesype eurozóna, skončí své smutné dějiny celá Unie, jak ji dnes známe. A otevře snad i dveře NOVÉMU SPOLEČENSTVÍ TĚCH, KDO CHTĚJÍ SČÍTAT SVÉ VÝHODY, A NIKOLI NÁSOBIT A NIKOLI NÁSOBIT SVÉ NEVÝHODY.
/Petr Žantovský na NP/

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...