Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady! (II díl)


Čína: Dovoz ropy z Ruska byl v listopadu rekordní. A především o kolik!!!

 

 

Při nepřetržitých demagogiích, jak se Rusko hroutí, při demagogiích Václava Bartušky, zvláštního velvyslance ČR pro energetickou bezpečnost, že se opakuje situace z roku 1985, kdy se Saúdská Arábie dohodla s USA a snížila dramaticky cenu ropy, aby tak zasadila další dosti zásadní hřebíček do rakve Ruska se musí každý ptát, proč  to vlastně dnes řekl v pořadu Interview na ČT24.

Není nic snažšího, než se podívat

A najednou svítá:

 

Rubl zahájil nový týden růstem k euru i vůči americkému dolaru. Ruskou měnu podpořily zejména vyšší ceny ropy a také vládní opatření ke zklidnění situace na finančních trzích. Vzhůru zamířily i ruské akcie.

Rubl k dolaru od pondělního rána zpevnil o 5 procent na přibližně 54,7 rublu za dolar. Vůči euru posílil dokonce o 7 procent na 67 rublu za euro.

 

A pak najednou zjistíte, že:

Ropný dovoz Číny, která je druhým největším světovým spotřebitelem černého zlata, v listopadu z Ruska dosáhl rekordní úrovně 3,31 miliónu metrických tun, což představuje meziroční růst o 65%. Čína dovezla z Ruska 808 700 barelů ropy denně.

 

 

 

A pozor, kdo to ví?
Dovoz ropy ze Saúdské Arábie do Číny se snížil o 5,9%, dovoz z Íránu pak o 2,6%.

 

Už chápete ty dohody a proč Obama zuří?

 

Takže v okamžiku, kdy se nastartuje světová ekonomika, má Rusko připraven excelentní odběr!  Přeprava tankery z břidlic je bez šance. Nikdy nedosáhne ceny tlačené potrubím. Evropa si kope hrob a my s ní. 

 

Zítra závěr trilogie o ropě, Rusku, zoufalém útoku (runu) na rubl a kde je onen zakopaný pes. Pokud si dáte tyto tři díly dohromady, je jasné, co za tím stálo a stojí. A proč je tolik zabitých občanů všude kolem ropy a plynu!


Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Po více než rok pracují SSA podle scénáře,:
Autor: J. Matuška Datum: 23.12.2014 12:22 NP

jehož cílem je /1/ opětovně potvrdit americkou kontrolu nad Evropou skrze zablokování obchodních vztahů EU s Ruskem, /2/ bankrot Ruska a /3/ zbavit se Vladimíra Puitna a nahradit ho nějakou americkou loutkou, jako byl třeba opilec Boris Jelcin. http://www.novarepublika.cz/2014/12/wash...

Článek do counterpunch, "America's Best Political Newsletter", napsala Diana Johnstoneová... Pozor, je to kláda, ale zajímavé čtení, takže žádná nuda... Překladatel Karel Hyka pečlivě přeložil i "USA" do češtiny. Mně se ten překlad líbí. Na sítích lze nalézt SSa, ale to je hloupé a nechutné. Tu-ááá!

Ufff, neuvěřiteln
před 2 roky

jak sakra hledáte tyto informace? Ale s tou Čínou jsem to teď našel taky. Myslel jsem, že kecáte. To jsou dárky na vánoce. Ale díky, otevírají se nám oči!!!!! Tolik jsem Rusko nenáviděl, že jsem byl taky slepej!!!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...