Bednář (ODS): Odstraňme televizního molocha

Slovo moloch má několik významů, nejčastěji se však používá jako symbol krutosti či něčeho, vyžadujícího velké oběti, všeho co ničí člověka. Tak nějak se po dvaceti letech demokratické společnosti jeví Česká televize.

S Novým rokem prý přišla s mnoha změnami. No, nevím, program mi připadá stejně pitomý jako předtím. A podle toho, co slýchám ve svém okolí, nejsem zdaleka sám.

Na jedničce většinou samé reprízy (vyvrcholení na Silvestra), možná některé dokumenty na dvojce ujdou, TV 24 je v podstatě jakýsi dámský magazín, zabývajicí se herci, herečkami a filmovými premiérami, těch pár skutečných zpráv, uvozovaných vždy floskulí „Pepíku, už se ví, co je nového…“ či zdařilejších debatních relací (např. Historie atd.) se opakuje do úplného zblbnutí, až se člověku nakonec zprotiví. A sportovní 4? Povětšinou Ota Černý a jeho Na slovíčko (kdy už se TV tohoto dinosaura zbaví?).

Kam mizí ročně 7,5 miliard? Tunel Blanka je proti tomuhle molochovi jen kuličkový ďůlek.. Kdy konečně někdo řekne - jeden program veřejnoprávní televize stačí, ostatní jsou socialistickým přežitkem, kdy se vysílal jen jeden program, který logicky musel být tzv. pro všechny. I ten pětiminutový Večerníček se tam musel vejit.

Dnešní nesmyslnost této koncepce využila obratně TV Barrandov se svým dvouhodinovým Animáčkem, který většinu dětí od Večerníčku na ČT 1 spolehlivě odvedl. Přesvědčují o tom i další privátní stanice vysílající pořady pro děti celý den jako je Jim Jam, Minimax, Disney Channel apod. Pokus převést Večerníček na dvojku, ke kterému se odhodlal nový generální ředitel Petr Dvořák, je jen pokus o záchranu potápějící se lodi.

Proč by měla mít veřejnoprávní (rozuměj státní) televize sportovní kanál, když se milovníci sportu stejně dívají na Eurosport (Nova sport atd.), kde jsou ke spatření naši úspěšní sportovci? Na to, aby se to také vysílalo na ČT 4 údajně nejsou peníze.

Proč by měla mít veřejnoprávní (rozuměj státní) televize zpravodajskou Čtyřiadvacítku, když všechny ostatní zpravodajské kanály jsou soukromé (CNN, Euronews, a další včetně slovenské T 3)?

Proč by měla mít veřejnoprávní (rozuměj státní) televize „jiný prostor“, řečený Dvojka, když všechny ostatní kanály, vysílající zajímavé dokumenty jsou privátní (Viasat History, Viasat Explorer, National Geographic apod.)?   

Privátních filmových kanálů je také až až.

Atd. Nemá cenu pokračovat.

Kdo pamatuje soutěženi Mathého a Železného o co největší koláč divácké pozornosti ví, že tehdy ČT nepřišla o panenský vínek, ale pravě o tu veřejnoprávnost. Od té doby se potácí mezi Skyllou (divácká přízeň) a Charybdou (veřejnoprávnost). A ročně polyká 7,5 miliardy, z větší části z peněz daňových poplatníků (co jiného je televizní poplatek než jedna forma nepřímé daně).

Televizní kapři si ale rybník nevypustí, tady musí konat parlament. Co nejdřív! Než Mathé, Fénič či jiná slepičí prdelka navrhne přejmenovat ji na TV Václava Havla.

Nejde o tu stovku měsíčně, docela rád bych ji ale dal třeba na podporu školství, vědy, výzkumu. Tam všude se peněz nedostává. Ale televizní moloch se spokojeně cpe dál.

Ivan Bednář

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...