Jančura: Student Agency, Nadace proti korupci - zločinec nebo génius?

Předem upozorňuji, že účetní knihy jsem neviděl. Dokonce je možné, že daňový expert se pozastaví nad tím, že se nad tím nejenom pozastavuji, ale že vůbec pochybuji. V tom případě nechť mi experti prominou.

Já se na to dívám očima běžného občana, který, když nezaplatí 10000, má tvrdé sankce a když nezaplatí pokutu za tramvaj, příjde mu do bytu exekutor.


Kdo je vlastně padouch a kdo hrdina?




DEJTE LIDEM VÍC INFORMACÍ!   

Třetí díl

Takže snad mám plné právo jako prostý občan se ptát, jak to další člen Nadace proti korupci Radim Jančura vlastně provádí. A chtěl bych a nejenom já asi znát odpověď.

Na jednu stranu vidím tisíce drobných podnikatelů. Vidím Škodu auto. Vidím i Kelnera - finančníka. Nerozumím nuancím, ale v kolonkách má dáti dal to tak nějak vychází a ani kontroly v těchto institucích (včetně mezinárodních) nenacházejí žádná vážná pochybení.

A pak tu vidím lidi, dokonce i  z Nadace proti korupci: vexláka Karla Janečka, který to však provádí na expertním, sofistikovaném podkladě podle legálních not, (v jiném článku), Antonína Charouze, který dokonce sponzoroval v době největšího dluhu Engeho ve formuli 1, odepsal si 6 miliard dluhu za Zemana (zdůrazňuji 6 miliard a nikoliv 6 milionů), aniž je nucen splácet tento šílený dluh a kšeftuje ve Fordu dál, vidím zde z Nadace proti korupci Jana Krause, který úspěšně zbankrotoval svůj časopis a vidím zde dalšího z Nadace proti korupci Radima Jančuru.

Co může být záhadného na Radimovi Jančurovi, kterého antikorupční tisk a televizní zpravodajství vedou jako úspěšného podnikatele?

Za prvé jede úspěšně v dotacích stejně jako impérium oligarchy Andreje Babiše. (Babiše si necháme na příště) Ale zůstaňme nyní u Radima Jančury a Nadace proti korupci. V České republice je brán jako hvězda, dotace mu jenom tečou a v televizi je jako jeden z guru úspěšného podnikání a očisty českého podnikatelského prostředí.

Jeho aktivity jsou v poslední době právní. Tu podává trestní oznámení, tu zase tvrdí, že někdo korumpuje. Je expertem na výstavbu dálnic (kde ho zaplať pánbůh vyrazili), je expertem na MPSV, kde totálně ochromil s Janečkem a Nadací proti korupci výplaty dávek. Dělá do politiky a říká, kdo je volitelný, protože jeho a Janečkovou cenzurou neprochází. Provozuje autobusy, vlaky a pokračuje dál.

A najednou onen podnikatel, úspěšný a vysoce vážený, je vyřazen ze soutěže. Laik žasne, odborník se diví. Takto skvělý a úspěšný podnikatel a vyřazen? Ale když se dozví, že je vyřazen na německém vysoce konkurečním prostředí, mávne rukou. Prostě je to tvrdý boj. Jenomže v detailech a nic neříkajících zprávičkách je ukryt ďábel. Málokdo si totiž všimne, proč je tento velmi dotovaný podnikatel vyřazen z německého trhu.

Pan veleúspěšný podnikatel totiž nemá šanci vstoupit do německé železniční sítě. Pan podnikatel Jančura z Nadace proti korupci je totiž vyřazen, protože banky mu odmítají půjčit peníze. Důvod je prostý: pan podnikatel Jančura je totiž od roku 2011 přes tučné dotace v trvalé ztrátě a vzhledem k tvrdé konkurenci, která nastala vstupem dalšího soukromého podnikatele na českou železnici, nemá šanci se z ní dostat. Takže pan další velkoústý z Nadace proti korupci, který se nedostává ze ztráty ani po dotacích jako má Babiš, zase tak úspěšný není. Ale co je úplně nejzajímavější?

Pan veleúspěšný podnikatel Radim Jančura, majitel Studen Agency, z dluhů rozjel další byznys jako proslulý Charouz: byznys luxusních taxíků, kterých chce mít kolem pěti set.

Jistě, možná že daňový expert a znalci podnikání řeknou, že je to normální, ale "ouplně běžný občan", který nemůže zaplatit dluh deset tisíc a nešťastě hledá, kde by další korunu našel,  při těchto informacích zoufale lapá po dechu.

 

Předešlé

Za zločinem na sociální dávky stojí Drábek, nebo Jančura a Nadace proti korupci?

Rekonstrukce státu a Pozitivní Evoluce: Totální dezinformační zločin Fondu proti korupci?

 


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Venda
před 3 roky

Dík :-)

Zeolit
před 3 roky

R. Jančura si může dovolit prodělávat s RegioJet, pokud je nakonec v zisku Student Agency. I jako neekonom chápu, že ohodnotit firmu, jak na tom je není snadné. Rozhodující je mnoho faktorů. Výše úvěrů, investice do stávajících i budoucích projektů atd. atd. V kapitalismu úspěch dneska, nemusí být úspěchem zítra. Bohužel, systém dotací zkresluje ekonomickou situaci, může být berličkou vlastně i pro ty neúspěšné...

Zeolit
před 3 roky

RegioJet a. s. provozovatel osobní železniční dopravy v České republice, sídlící v Brně. Stoprocentním vlastníkem je Student Agency vlastněná Radimem Jančurou.

V roce 2011 měla společnost ztrátu 59 mil. Kč,[9] v roce 2012 ztrátu prohloubila na 76 mil. Kč při tržbách 267 mil. Kč a v roce 2013 očekává obdobnou. /WIKI/

Zeolit
před 3 roky

Vendo, měl jsem stejné problémy. Ta reklama je nepříjemně agresivní. Klikněte na PORADNU a potom si najděte Vadí vám tupé reklamy, které vám ve Firefoxu zahlcují stránky? Snadná pomoc!

venda
před 3 roky

Mám problém.
Když jdu na Vaše stránky, vždycky mi vyskočí nepříjemně blikající podvodná reklama, že jsem údajně nějakej "miliontej" návštěvník.. Je to pro oči docela hnusný a rači jdu brzo pryč. Škoda.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...