Jančura Student Agency: padouch nebo hrdina z Nadace proti korupci

 

Kdeže jsme naposledy skončili o Nadaci proti korupci miliardáře Karla Janečka? Že pan podnikatel Jančura nemá šanci vstoupit do německé železniční sítě. A že je podnikatel Jančura z Nadace proti korupci vyřazen, protože banky mu odmítají půjčit peníze.

 

A že pan podnikatel Jančura je od roku 2011 přes tučné dotace v trvalé ztrátě a že vzhledem k tvrdé konkurenci, která nastala vstupem dalšího soukromého podnikatele na českou železnici, nemá šanci se z ní dostat. A že pan podnikatel Radim Jančura, majitel Student Agency, z dluhů rozjel další byznys jako proslulý Charouz: byznys luxusních taxíků, kterých chce mít kolem pěti set.

Mnozí se domnívají, že to asi bude v pořádku, protože má zase zisk ve žlutých autobusech.

Možná, ale v tom případě, proč to vadí na německém trhu a je ze soutěže vyhozen? Vždyť právě Jančurové, Janečkové, Krausové a všichni protikorupčníci se ohánějí protikorupčním prostředím na německém trhu. Tak proč banky a německý trh tu protikorupční poctivost Jančury neberou? A u nás klidně další byznys ze ztráty rozjede? Ale budiž, třeba je to u nás snazší.

Co je však daleko závažnější? Způsob, jak taxíky Tick Tack pan poctivý Jančura rozjíždí.

Jsou očividné podvody které vidět jsou a pak polopodvody, jakoby legální, které vidět nejsou. Jakoby podle Bastiata „Co je a co není vidět“. Ona se totiž konala schůzka společností, které relativně slušně na trhu pracují (nezaměňovat prosím s jednotlivými taxikáři – zloději)  a jejichž ceny se pohybují mezi 15 až 27 Kč. Maximální povolená cena je 28 Kč. A nyní se dostáváme k podstatě podnikání. Nebo divného podnikání. Jiří Kvasnička tvrdí, že se na trhu objevil subjekt, který jezdí pod cenou a dotuje jednu jízdu 50 Kč a o víkendu dokonce 100 Kč.

V živnostenském zákoně je podmínka, že se podniká za účelem zisku.

Podle „svatého ÚOHS ale nemá stížnost šanci na úspěch. Co doslovně řekl předseda úřadu Petr Rafaj pro Lidové noviny? „ Poskytování služeb za ceny, které jsou podnákladové, by mohlo být teoreticky problémem u soutěžitelů v dominantním postavení. Možnost každého podnikatele nastavit si svobodně cenu a s její pomocí soutěžit s konkurencí je jedním ze základních předpokladů hospodářské soutěže“! Stejný názor má prý i magistrát.

Tak a co je jádrem pudla a co to má společného s výhazovem z německého trhu?

Taková nenápadná maličkost. Skulina, kterou pan poctivý Jančura našel (dle veřejných zdrojů, pouze nikdo nedal dohromady) v našem systému. Zatímco německý trh a tím banky zakazují přelévání peněz z jednoho druhu do druhého, (to je právě ta falešná dominance) neboli z autobusů do železnice a tím byl Jančura vyřazen, zde sám přiznává, že jezdí pod náklady, avšak ÚOHS mu to umožňuje, takže Tick Tack 500 luxusních vozů bude dotovat z jiné činnosti tak dlouho, až zničí veškerou konkurenci závislou pouze na taxikářské koncesi a pak ...

Ano, zatímco „Co je vidět“ neboli strašný boj proti korupci Nadace proti korupci vidět je, „to, co vidět není“ je z lidského hlediska podpásové a špinavé podnikání, byť to možná česká legislativa umožňuje. Tato cenová válka není založena na tržním prostředí pro zákazníka výhodou, ale na podvodu dotací z jiné části podnikání až do pádu konkurence, s čímž se ani vesele Jančura – pan poctivý – netají.

Pokud by totiž pan poctivý Jančura mohl použít pouze peníze ze sektoru taxislužeb včetně nákupu vozů, měl by stejné problémy jako na německém trhu. A je to. Poctivost nade vše... Zda to u nás skutečně jde?

Třeba je vše legální, ale zvedá se z toho žaludek.

Do konce týdne se stejným způsobem podíváme na zoubek Boha největšího – Karla Janečka – hrdiny protikorupčníka! Zastavovat se u dalšího člena Nadace proti korupci Krause, který mimo urážek neumí nic, je bezpředmětné. Ukázkou stačila inteligence, když po osmi vydáních měsíčník Kraus zkrachoval a za vinu to dával řediteli Společnosti Sanoma Media Praha Josefu Havelkovi. Takže zbývá už jenom Karel Janeček, Evoluce  a jeho vexlparta.

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Dva milióny korun českých dá Nadační fond proti korupci tomu, kdo odhalí korupci významného ekonomického rozsahu nebo zvláště zavrženíhodné korupční jednání. Podmínkou je podat takové trestní oznámení, které povede k obžalobě nebo odsouzení korupčníka.
http://www.nfpk.cz/wanted
==============================
Ročně se rozkrádají ze státního miliardy /Babiš říká, že se to říká/. Pozor! Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Na všechny se totiž nedostane, odměnu dostanou pouze první tři. To bude nával oznamovatelů, soudy budou vydávat rozhodnutí ve zkráceném řízení.

Mám jednu jistotu, kde se jenom mihne Honza Kraus, tam se jedná o prachy. Vzpomínám na jeho výrok, kterým pomohl odstartovat tzv. televizní krizi: My vám tu televizi nedáme! A netrvalo dlouho, a už tam měl svůj pořad, lépe řečeno byl to rodinný podnik.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...