Je Roman Joch pravicový extrémista? Vše tomu nasvědčuje!

Pokud takovýto rozhovor udělá blogger, je brán jako extrémista a používají se i horší výrazy. Pro okamžité pochopení v autentické části rozhovoru změním pouze + na - . Jaká reakce by byla, kdybych měl celostátně známou tvář?

Nevolám po trestu. Svoboda slova musí být zachována, ale pravice by měla měřit stejně všem. Jinak to není pravice, ale zrůdná totalita s pravicovými prvky! A pokud je to pod diktátem Bruselu, je to o to horší! Pane Jochu, dostáváte se na roveň bolševiků z padesátých let minulého století!

A já protestuji, seč mohu!

 

Ve čtvrtek se uskuteční referendum za osamostatnění Skotska. Jak se na to jako představitel konzervativního proudu díváte?

Jsem pro skotskou samostatnost, pro rozpad Velké Británie.

Takže podporujete obecně princip práva národa na sebeurčení?

Odtržení Estonska, Lotyšska, Litvy od komunistického SSSR, nebo odtržení Slovinska, Chorvatska absolutně ne! Ten stát byl jednotný.

A jak to vidíte v těchto případech?

Jednoznačně: Postřílet separatisty.

To, co říkáte, působí od vás dost neuvěřitelně.

Ne, pouze jsem poučen historií.

Ale vždyť Československo či USA také vznikly osamostatněním, ne?

Ano, bohužel.  Separatističtí vůdci jako Tomáš Masaryk měli velké štěstí, že jsem tehdy nežil a nebyl v blízkosti císaře. Dělal bych totiž, co by mi síly stačily, abych ho přesvědčil o politice opačné: Se separatisty naložit přesně tak, jak s nimi bylo naloženo v letech 1848-49 – a mocnářství udržet i silou.

Nemyslíte, že takový přístup je neliberální?

Jestli je to liberální nebo neliberální přístup, mě zase až tak moc nezajímá, já jsem konzervativec. A jako konzervativec říkám: Zrádce pověsit!

Takže, u 50% je změněno znaménko plus na mínus. A ostatní dokonce skutečně řekl! Zde jsou ony věty z Reflexu!

 

Ve čtvrtek se uskuteční referendum za osamostatnění Skotska. Jak se na to jako představitel konzervativního proudu díváte?

 

Jsem proti skotské samostatnosti, proti rozpadu Velké Británie.

Takže nepodporujete obecně princip práva národa na sebeurčení?

Nepodporuji, jsem obecně proti. I když za určitých okolností výjimky toleruji – jak jsem říkal, pokud odtržení povede k větší svobodě, jako například při odtržení Estonska, Lotyšska, Litvy od komunistického SSSR, nebo odtržení Slovinska, Chorvatska od socialistické Jugoslávie, pak princip práva na sebeurčení podporuju.

Nemyslíte, že takový přístup je neliberální?

Jestli je to liberální nebo neliberální přístup, mě zase až tak moc nezajímá, já jsem konzervativec. A jako konzervativec říkám: Zrádce pověsit!

A jak to vidíte v jiných případech, jakými jsou například Katalánsko či východní Ukrajina?

Jednoznačně: Postřílet separatisty.

Neuvěřitelné! A důvod? Je čitelný. Prý se smí oddělit pouze za účelem větší svobody. Jenomže bude snad menší svoboda u Katalánců, Skotů, nebo je Slováků po odtržení? Nesmysl, proto se chtějí odtrhnout. Tak kde je příčina skutečná?

 

Zde autenticky z Reflexu:

V rámci EU dosud probíhal integrační proces, ale každá akce vyvolává reakci. Můžeme tedy čekat odchod nějakých států z EU?

Pokud se Velká Británie rozpadne, pak Anglie z EU vystoupí. A my, Česká republika, ztratíme v Unii možnost vyvažovat svoji pozici mezi Německem a Británií a dostaneme se do permanentní závislosti na Německu, jež získá v Evropské unii jednoznačnou hegemonii. Tudíž každý, kdo si přeje rozpad Velké Británie, je nepřítelem českých národních zájmů a naši svobody volby uvnitř EU.

Bum ho! Takže se bojíme být vazaly Německa, proto musíme být vazaly Evropské unie!

Ne, že bych nesouhlasil, ale pro mě je děsivá dvojakost majnstreamového proudu veřejnoprávních médií a politiků. A abychom se nemuseli bát Němců, postřílíme Slováky, T.G. Masaryka, Katalánce, Skoty, Rusy na Ukrajině. Ale veřejně EU bráníme....

Šílená demagogie!

Zde originál:

Konzervativec Joch šokuje: Vlády mají právo separatisty postřílet. Separatista byl i Masaryk

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...