Nord stream II: když jako krysy Ukrajina a Polsko vylézají z děr, Bulharsko pláče!

 

Krysy se rvou o kořist a už se tím ani netají!
Krysy se rvou o kořist a už se tím ani netají!

 

Ukrajina zvýšila tarifní sazbu na tranzit ruského plynu přes své území, oznámil ředitel pro rozvoj byznysu společnosti Naftogaz Ukrajiny Jurij Vytrenko na své stránce ve Facebooku. (Před Novým rokem)

 
 

Tranzitní poplatek přes území Ukrajiny činí v současné době 2,7 dolarů za tisíc krychlových metrů na 100 km, ukrajinská strana ho chce  zvednout na 5 dolarů. „Ukrajina konečně radikálně zvýšila pro Gazprom tarifní sazbu, tvrdí Vytrenko. Což je však lež, pro Gazprom ne, ale my bychom cálovali, grázlové z Ukrajiny!

(Nord Stream II přepraví 55 miliard krychlových metrů plynu ročně. Při ceně 5 dolarů na 100 kilometrů lze lehce dopočítat, kolik jim máme platit navíc!) 

 

A samozřejmě opět USA šílí! Počítaly, že Evropa bude dotovat Ukrajinu přes vydírání plynovodem. Za ty peníze Ukrajina a už i Polsko koupí zbraně z USA a zadotovali bychom to my a Němci poplatkem za tranzit přes Polsko nebo Ukrajinu! To je geniální!

 Washington Post obvinil německou kancléřku ze „zrady vysokých morálních principů své země a Západu". Německá kancléřka Angela Merkelová, po dohodě s Ruskem na vybudování plynovodu Severní proud -2 (Nord Stream-2), zrazuje vysokou morálku západního světa. Jestli to Německo nechápe a nechce projevit svoji solidaritu se svými spojenci, měly by ho Spojené státy k tomu dotlačit.

washingtonpost.com,

 

A už je tady i Polsko - neboli krysy vylézají z děr - chtějí se také přiživit na překupnictví a tím bychom měli i my vyšší cenu za polský tranzit - další měřící stanice a kilometry navíc!

Varšava si přeje, aby budoucí plynovody dopravující ruský plyn do Evropy vedly přes polské území, prohlásil v pondělním interview pro německý bulvár BILD šéf polského MZV Witold Waszczykowski.  Předtím polský prezident Andrzej Duda řekl v prosinci v interview časopisu Spiegel, že druhý plynovod Severní proud poškozuje polské zájmy.

„Přáli bychom si, například, aby budoucí plynovody z Ruska do Západní Evropy vedly polským územím. Bylo by to znamení solidarity a partnerství EU se zeměmi Střední a Východní Evropy," řekl Waszczykowski. Takto nám státy kupující plyn poplatky platit nebudou, jakoby nám vyhrožoval!

Účet bez hostinského. Už si porcovali kořist a najednou sklaplo!

Polsko navíc žádá na EU a Berlinu solidaritu v otázce rozmístění stálých základen NATO na svém území. „ Chceme, aby v Polsku byly základny NATO" ,řekl Waszczykowski.

Před tím Litva, Lotyšsko, Estonsko, Polsko, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko zaslaly do Bruselu společný dopis s kritikou stavby Severního proudu 2.

A co Bulharsko?  

Ministerský předseda Bulharska Bojko Borisov přiznal, že plynovod South Stream (Jižní proud),  třebaže byl výhodný pro jeho zemi, byl zastaven zásahem USA a EU. Uvedl to pro deník Trud. Američané a Evropané věděli, že je to pro Bulharsko výhodné,“ řekl Borisov. S prezidentem Vladimirem Putinem jsme se dohodli na cenách a na konstrukci: všechny soutěže proběhly podle evropských pravidel,“ uvedl Borisov. Premiér Borisov dodal, že „podá ruku Putinovi, vyjádří lítost nad tím, co se stalo s projektem South Stream, a vyzve hledět dopředu a stavět rozvod plynu".

 

A tak i poslední zprávy jsou z ranku "záhadné":
Rusko je údajně vytlačováno z Evropy, abychom v lednu dostali zprávu:

Norsko loni zůstalo největším dodavatelem zemního plynu do zemí západní Evropy. Jeho náskok před Ruskem, které je největším dodavatelem plynu do celé Evropské unie, se ale snížil. V pondělí to uvedla agentura Reuters.

Podle předběžných dat norského provozovatele plynovodů Gassco se vývoz do Evropy loni zvýšil na rekordních 108,6 miliardy metrů krychlových ze 101,1 miliardy v roce 2014. Ruský plynárenský gigant Gazprom podle údajů společnosti Thomson Reuters Point Carbon vyvezl do západní Evropy 104 miliard metrů krychlových plynu. Předloni to bylo 95 miliard. A teď babo raď.. Když navíc uvedl deník E55: Bulharsko závisí i devět let od vstupu do EU v roce 2007 na dodávkách plynu z Ruska přes Ukrajinu.Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/bulharsko-chce-byt-distribucnim-centrem-plynu-pro-stred-a-jih-eu-1259336#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Premiér Bojko Borisov v rozhovoru s televizní stanicí bTV uvedl, že díky budoucímu centru distribuce zemního plynu Balkan u města Varna na pobřeží Černého moře by se Bulharsko mohlo stát nadregionálním hlavním centrem tranzitu plynu. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/bulharsko-chce-byt-distribucnim-centrem-plynu-pro-stred-a-jih-eu-1259336#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Člověk by se z těch zpráv zbláznil...Člověk by se z těch zpráv zbláznil. Dát do kupy nitky pravdy je výkon hodný šifry mistra Leonarda. Každopádně vydírání Ukrajiny a Polska je naprosto jasné a my bychom se k ním měli chovat naprosto stejně - tvrdě a nekompromisně!

 
 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
.
před 10 měsíci

Německý RWE, největší distributor plynu v Česku, je taky jen pažravý překupník, od ruského GAZPROMU levně koupí a nám draze prodá!!!!!!!!!

A co si na kořalovi Zemanovi vezmeme, když prodal strategický energetický státní monopol Transgas v roce 2001 německé RWE za 100 miliard, kteroužto investici mělo RWE po pár letech v zisku zpátky.

V době privatizace byla generální ředitelkou společnosti Transgas dnešní předsedkyně Energetického regulačního úřadu hloupá husa Alena Vitásková. ERÚ v pondělí 28. prosince 2015 povolil vyplacení podpory pro solární elektrárny 42 miliard, ačkoli podporu neschválila Evropská komise.

zdenda
před 10 měsíci

Je směšné, jak si každý hrabe jen pod sebe, když osud Evropy visí na vlásku kvůli imigrantům- Právě ted bychom se měli sjednotit a držet pevně pospolu a udržet si odstup od šílených nápadů jedné potrhlé kancléřky, která zaprodala svůj národ a chce prodat i nás všechny. Je to jako šílený sen a místo řešení akutní situace se vlády hádají kudy povede plyn a kdo za to shrábně peníze a kolik. Hnus....

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...