Nastal čas zvolit do čela ODS skutečného lídra: první kandidát je Zeman

 

Je to člověk, který má životní zkušenosti, ale velice bystrou mysl, je za ním kus práce a ač je excelentním kandidátem pro ODS, jeho názory s naprostou jistotou přijme i značná část nejen ČSSD. Bezvládí pod paní Němcovou a panem Fialou musí skončit! A poslankyně Černochová je příběh sám o sobě. Ostatní jsou pro změnu neviditelní, nebo ryzí úředníci jako poslanec Stanjura.

 

Jistě jste pochopili, že za kandidáta na lídra ODS nenavrhuji prezidenta Miloše Zemana, ale člověka nanejvýš povolaného a okolím milovaného. Je jím výrazný politik,

Jaroslav Zeman

Senátor PČR za Senátní obvod 35: Jablonec nad Nisou - Semily

Tato skutečná osobnost vhodná na funkci předsedy ODS prokázala již dost sebedůvěry svými činy a nikoliv žvaněním. A především názory tohoto senátora nejsou ve vleku populismu, co chce dav, ale naopak předkládá davu své myšlenky a ten, světe zboř se, stojí za ním v opakovaných volbách napříč politickým spektrem.   Komunální politik všemi vážený (důkaz, že je opakovaně volený tam, kde pracuje), že jeho myšlenky přesahují obec, dokázal v senátních volbách, kdy s přehledem porazil hejtmana Stanislava Eichlera. Co chcete víc?  


Senátor PČR, starosta obce Albrechtice v Jizerských horách (ODS). Absolvoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Jablonci nad Nisou. Po maturitě začal pracovat v TJ Bižuterie Jablonec a později ve státním TOFA Albrechtice. V letech 1991–1993 se podílel na privatizaci tohodo podniku,  od roku 1995 je ředitelem nástupnické společnosti DETOA Albrechtice s.r.o. Ve firmě působí rovněž jako jednatel a společník.  V roce 2002 úspěšně kandidoval do Zastupitelstva obce Albrechtice v Jizerských horách, o čtyři roky později byl zvolen starostou. Post obhájil i po komunálních volbách v roce 2010. Jaroslav Zeman je rozvedený a má dva syny. Roku 2012 byl zvolen za ODS do Senátu PČR ve volebním obvodě č. 35 - Jablonec nad Nisou.

A pak zde máme další výraznou osobnost, která by po boku senátora Zemana mohla opět vtisknout ODS skutečnou pravicovost, ale nikoliv fanatickou, zaslepenou. I on si musel prošlapat cestu a dokonce víc, než mnozí z nás. S handicapem, kterému mnozí podlehnou, on naopak zaťal zuby a dokázal, že nejen hezká tvář dokáže posunout člověka kupředu, pokud se svého okolí nezalekne. Pan Václav Klaus mladší dozrál ve velice výraznou osobnost, která může být našemu státu přínosem. A i on za publikované názory sklízí často potlesk na otevřené scéně nejen nás, pravicově smýšlejících, ale i u slušných, poctivých občanů z levého spektra. Domnívám se, že nastal čas minulému vedení poděkovat (někomu upřímně) a vyrazit na zteč do příštích voleb.

Ne za zájmy politků, ale za budoucí životy občanů země české.

 

Proč: malé zamyšlení a zhodnocení

Pan profesor Fiala je člověk, kterého si velmi vážím. Problém je v tom, že jeho rozhodnutí jsou jak ze školních škamen a vůbec občas neví, co se mezi lidmi děje. Kde je třeba šroub utáhnout a kde povolit. Výborný teoretik, ale i nejlepšího žáka musíte hnát kupředu, protože na špici neví, zda zrychluje či zpomaluje. A dnešní doba není o teoriích, ale o skutečné praxi. Je to vidět i na premiérovi Sobotkovi, že je občas zmatený jak štěně ve velkém prostoru.  A skutečný lídr musí hnát to své stádečko den co den dalšími nápady, pobídkami a nehajat.

A pak paní Němcová. Smutný příběh. Z té se stala směšná figurka, kolem které peláší svět. Škoda, že neodešla v pravý čas. Za bývalým předsedou ODS Václavem Klausem byla skvělá, protože byla ve vleku, ale dnes, kdy má sama rychle zhodnotit situaci, je naopak ve vleku TOP 09, boje Sancho Pancha s vládou jedné strany, která už zde čtvrt století není a její hloupoučké výroky jsou pro pobavení lidí v restauracích. A to přece žádná strana aspirující na velký vzestup nemůže  strpět. Z ní se postupně stalo to,  co je Dientsbier v ČSSD: totální přítěž politické strany!


A na závěr: za prvé nebyl problém, že Československo mělo ve vedení komunisty, ale že to bylo ukotveno v ústavě neodvolatelně a navždy, což mnozí mladí těžko rozeznávají, když to dodnes nechápe ani Kalousek či paní Němcová. A ta ještě horší: fanatická přimknutost na jakousi státostranu v Bruselu, jejíž fantasmagorie už dnes předčí mnoho komunistických výdobytků. A pokud toto vedení pravicové strany nechápe, nemá co ve vysokých funkcích dělat, paní poslankyně Němcová. Odejděte sama jako první a jděte příkladem!

Tento text dávám volně k diskuzi a zamyšlení všem občanům našeho  pravicového spektra: nastal čas se opět poprat o skutečnou svobodu a demokracii!  Jsou před námi úkoly jako referendum o vystoupení z Evropské unie, přípravy na rychlé smlouvy v případě Brexitu či úplného rozpadu EU, spravedlivé začlenění do NATO a nikoliv dělat poskoka USA, tvrdě opět bránit svobodu slova a jednotlivce a mnoho dalších úkolů, na které patolízalové nejen z ČSSD, ale především KDU-ČSL nestačí. A tuto osobnost navrhuji, ač jsem s ní nehovořil, ale reference a jeho názory si prosím vyhledejte sami. Pak se teprve rozhodněte, zda ano, či ne.

 

Možná stojí za připomenutí můj názor z roku 2010

Petr Pokorný: Kam kráčíš, drahá ODS?

Bývalý a snad časem opět budoucí  volič ODS, nestraník.

29. dubna 2016

 

P.S. Pokud zodpovědnost za náš stát nepřevezmou skuteční lídři, nastoupí anarchie a doba, která umožnila vznik skutečnémo fašismu, nástup Adolfa Hitlera a strašnou druhou světovou válku! A nebýt obyčejných ruských občanů, kteří i za nás bojovali a umírali, možná bychom nebyli, protože všichni naši ne-árijci - rodiče by možná byli také v koncentračních táborech. A tomu musíme zabránit!

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Senátor Zeman: Nejlepší lídr ODS?
před 6 měsíci
Petr Pokorný
před 6 měsíci

Pane opus111: už na kolovrátek odpovídat nebudu. Já napíši, že to horizontálně neumíte porovnat a to je základ a vy odpovíte, že to děláte... Vertikálně, což je k ničemu. Napíšete, že jsme byli bohatí, pouze nás západ ekonomicky porazil. My zde publikujeme narozdíl od mainstreamu východní data a dokazujeme, že nám o nich lžou a vy doporučuje, abychom studovali i východní data. Na tyto zhovadilosti nemám čas, protože to nikam nevede. Vy si polovinu vyvracíte sám sobě a já do vaší hádky, kdy se hádáte sám se sebou jako třetí zasahovat už nebudu. Ale je to umění, pohádat se sám se sebou a sám sobě vyvracet to, co napíšu. To já prostě neumím a proto váš talent přenechávám jiným. Hezký den přeji.

opus111
před 6 měsíci

Buď neumíte číst nebo úmyslně překrucujete.

Já jsem nepsal, že nás Západ ekonomicky porazil. Nic takového jsem nepsal.

Západ zvítězil ideologicky. Informační válka západu je vedna nečistými prostředky, kdy využívá například korupci k šíření ideologické nenávist, překrucuje se pravda a informačně se ovlivńuje mysl a zdarvý úsudek občanů. Věřte, že dnes by už nikdo nešel zvonit klíči na Letnou a nikdo by nevěřil Havlovým lžím: "budou vás strašit nezaměstnaností, ale není to pravda, budeme budovat spravedlivou společnost".

Ha, ha:)

Já jsem nepsal ať studujete Východní nebo Západní data. Já jsem psal ať studujete DATA. Co se týče ČR - Pravda je k dispozici na Českém Statistickém Úřadu.

O čem nám lže zaprodaná ČT1 to jsou "interpretace" = 3 priorita informační války.

Já se sám se sebou vůbec nehádám.Tento váš poslední příspěvek je důkazem, že překrucujete to co jsem napsal.

1) nepsal jsme nic o o tom, že nás západ porazil ekonomicky

2) nepsal jsem nic o tom, že jsou nějaká východní nebo západní data

3) nic jsem nepsal, že jsme byli bohatí - psal jsem, že jsme byli ekonomicy úspěšní, což zamená, že HDP rostlo 2-6% ročně, téměř nulová nezaměstnanost, nulové zadlužení státu a v Národní bance 106 tun měnové zlata, které pak zašantročil parvičák Tošovský.

Takže pane Pokorný buďte k sobě upřímný, tu rekaci na můj příspěvek jste NEZVLÁDNUL!

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Malé upozornění: lidsky Kalouska nesnáším, za zkreslování výhodnosti Evropské unie nenávidím. Přesto musím upozornit na to, že nemohu reágovat na nikoho. Lze totiž srovnat pouze srovnatelné. Ač čísla mohou sedět, bez přesné analýzy vyjádřené číselně, jak na tom jsou okolní státy, jsou suchá čísla nevypovídající. Alespoň jeden příklad: USA nám zakázaly vývoz do Ruska. Jak toto číselně vyjádřit? A ten Kalousek byl v největší západní ekonomické krizi ministrem. Měl snížit platy na desetinu? Pokud ne, tak mandatorní výdaje mu neumožnily menší dluh. Proto uvádět jeho dluh prostě mohu zneužít politicky, ale já politik nejsem, proto si mohu dovolit ten luxus srovnávat poctivě a psát poctivě. Kalouska dluh byl prostě zanedbatelný, dokonce opozice žádala navýšení. Vzpomeňte si prosím. Takže viděno tímto metrem byla transformace Klause excelentní, Kalouskova doba přijatelná a ostatní jsou katastrofické!

opus111
před 6 měsíci

Kalousek nemusel snižovat platy na desetinu!

Stačilo aby s Topolánkem nezaváděli takzvaný Topolánkův Batoh, kdy především podtrhli příjmy státu od korporací a také nezavádět zastropování odvodů na sociálním a zdravotním pojištění.

Ani to zrušení progresivního zdanění se mu neoplatilo, ještě v roce 2008 se vybralo více, jednak ty výběry mají dvouletý cyklus a ještě dojížděl dobrý kurs ekonomiky po ČSSD, ale v dalších letech se už dostal na pravou stranu Lafferovy křivky a to zlomilo financím státu vaz. Výběry daní žalostně nízké, jednou jsem to počítal a bylo to násobně (7) méně než za ČSSD.

Dále zcela nesmyslně zvednul paušály pro živnostníky.

Ještě dnes stát tratí přes 20 miliard nevýběru od živnostníků ročně.

Ve výsledku připravil v souhrnu státní kasu ročně o minimálně 100 miliard korun, které zůstaly v kapsách korporací a jeho kaamarádíčků.

Kalousek prostě bohatým dával a chudým bral, kdy pak musel zvýšit DPH, aby více vybral.

Kalousek to je Jánošík naruby.

Navíc nesmyslně zadlužoval ČR u zahraničních bank, navýšení až 300 miliard, a následně vytvářel nesmyslně vysoké rozpočtové rezervy.

Z chování Kalouska je zřejmé, že úmyslně poškozoval finance ČR.

Taže viděno tímto metrem, doba Klause zlodějna non plus ultra, Kalousek ekonomický zločinec a ČSSD to vždy po těch pravicových excesech dávala do kupy.

A ještě k té krizi, nedávno moderátorka na ČT1 přesvědčovala o krizi v roce 2009 a že prý důkazem bylo nejnižší zahraniční saldo.

Jenže když se podíváte do čísel ČSÚ, tak uvidíte, že rok předtím (2008) bylo zahraniční saldo o polovinu nižší a žádná krize nebyla?

Takže tak nějak! Pravice to jsou zloději a lháři jeden vedle druhého.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

S vámi je legrace. Tyto vtipy říkal zesnulý Havel - ekonom ČSSD. Už vím, kam na to chodíte. Nemohl jste nic počítat, protože nesmysly se počítat nedají. Dluh se nesníží půjčkou a zdroje nebyly. Byla to jenom fraška dluhové pasti. Svět údajně báječně šlapal a tehdejší ekonomický komik z FEDu, prý guru, nic nevěděl. Pak mu rozbili bábovičku tomu Greenspanovi. Špidliáda skončila. Takže čerpáte v kalných vodách. Věřte, zdroje nebyly a nejsou. A nebudou, pokud se neodřízneme od toho složitého, neprůhledného systému.

opus111
před 6 měsíci

Žádné nesmysly! Ty výběry daní se počítají a velmi přesně a každý rok je uvedeno přesné číslo kolik se vybralo.

A když to zprůměrujete za období, kdy hospodařil Sobotka a kdy hospodařil Kalousek, tak vám vyjde přesně to co jsem vám napsal.

O žádném snižování dluhu půjčkou jsem nepsal!

Právě naopak!

Kalousek úmyslně zvyšoval zadlužení a vytvářel zbytečné rozpočtové rezervy a přednostně se zadlužoval u zahraničních bank. Proto ho pánové z Emergency Report tak vychválili.

ODS a TOP 09 to je parta lupičů a podvodníků, jen člověk bez vědomostí nebo bez svědomí jim může dát hlas.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Nevíte, která bije, že? Fráze a poučky, když nevíte co s tím, jsou k ničemu. Nad Havlem - ekonomem - jsem také plakal. A já to napíši polopaticky i pro ostatní. Dám příklad: budete bydlet v jedenáctém patře. V pondělí bude teplota -10C a na dálnici se smí jezdit 130/hod. Já to opíši, což budou jako data naprosto přesná a nezpochybnitelná. A teď to zprůměrujte. Co z toho vyplývá? Že vámi popisovaná data jsou asi správná, ale zasazená do tohoto systému, co jsem popsal. Pokud totiž ekonomika funguje a la Keynes, tak bez sledování okolních států, cyklických změn a kurzů to prostě nemůžete vyhodnotit. Ano, můžete to popsat, to ano, ale nikoliv vyhodnotit. Proto to tak lehce politikové zneužívají. To, co píšete by platilo za jediné podmínky: naše ekonomika by nebyla provázaná systémově a ČNB by nezasahovala do kurzu. A jelikož to tak není, vaše opisování může být přesné, ale výsledek je na dvě věci... A pokud vám ani toto nestačí, tak už nevím, jak vysvětlit. A to je ten rozdíl mezi Klausem, oním Havlem, Mládkem a dalšími. Možná byste mohl poslouchat třeba profesora Zeleného, ten chápe, že nejdříve se vše musí pochopit a pak následně teprve zasadit čísla. Opačně to prostě nejde, i když mnozí ministři z leknutí si to myslí. Proto ten západní svět je na tom stejně bídně, jako byl komunistický a táhne ho pár procent pracovitých lidí a ostatní se vezou. Pravda, komunisty netáhli ani ti jedinci. Proto pád byl rychlejší. Ale západ není dnes trh a svoboda, ale polobolševismus. Ale skutečně děkuji, že se snažíte, hodně lidem toto právě hodně dá. Mnozí si myslí, že je pochopení nad jejich síly. Není. Ale nesmí se zahltit poučkama dřív, než použijí "selský rozum".

opus111
před 6 měsíci

Ještě mám potřebu se vyjádřit k této vaší nesmyslné interpretaci: "komunisty netáhli ani ti jedinci, proto pád byl rychlejší.".

Toto ukazuje na vaše absolutní nepochopení souvioslostí!

Komunistický režim, budu psát za ČSSR, byl ekonomicky velmi úspěšný a rozhodně nezanikl z ekonomických důvodů! Východní blok podlehl v hybridní válce Západu. Západuse podařilo v jednotlivých zemích východního bloku aktivizovat silnou pátou kolonu vlastizrádců, v Sovětském Svazu především agenta Gorbačova.

Následně v zemích východního bloku proběhly kontrarevoluce následované změnou nastavení ekonomických fundamentů podle amerických poradců. Jak jsem již psal, za vydatné podpory vlastizrádců, v ČSSR především Klause a Havla.

Hybridní válka západu nyní především proti RF probíhá velmi intezvivně, ale ani v ČR nespí USA na vavřínech a zpracovává českou veřejnost a elity přesně podle zadání prvních tří priorit informační války:

1) Světonázor - směrování na euroatlantickou alianci
2) Chronologie - pozměňování historických faktů
3) Faktologie -nejsou fakta (to je to vaše podsouvání, že čísla nejsou důležitá) jsou jen interpretace

Pravicové myšlení vás zcela vyosilo z reality a stal jste se obětí informační války, kdy jste přijak za své interpretace, které s vámi jen manipulují.

Není zde prostor, abych vám zcela otevřel oči a možná, že to ani při nejlepší snaze není možné, mnozí lidí jsou tak zaslepení, že jejich obrany ega je naprosto ochromují.

Proto, buďte samostatní, studujte fakta, čísla, data, chronologii a uvažujte zcela nezávisle. Nevěřte žádným zvučným jménům v jakékoliv oblasti. O všem se přesvědčujte, jen tak se můžete probudit a být skutečně svobodnou osobností.

opus111
před 6 měsíci

Váš příměr je demagogie. Já neprůměrují nesouvislá data. Proměruji data výběru daní v daném roce a za delší období. Ve vašem podobenství by to odpovídalo měření teploty v delším časovém horizontu a potom dělat průměry třeba po měsících, čtvrtletí, nebo i po létech.

Nejdříve pochopit a pak zasadit čísla je nesmysl. To vede jen k chybným interpretacím. Ke skutečnému pochopení vede právě jen studium těch čísel, protože ty jsou ušetřeny ideologických nátěrů.

Já si ověřuji jednotlivé komponety HDP a vede to k tomu, že hned vidím, jak Kalousek oblboval veřejnost. Napřiklad tvrzení, že zvýšení minimální mzdy vede ke zvyšení nezaměstnanosti. A jasně se ukázalo na číslech, že je Kalousek lhář.

Stejně tak Kalousek tvrdil, že ČR je v krizi importovanou ze západu, ale na číslech je vidět něco zcela jiného. Čísla jasně dokazují jeho nesystémové kroky, kdy si podřezává příjmy od korporací, podřezává si příjmy od bohatých podnikatelů, kdy jim stropuje odvody na pojištění, podřezává si příjmy od živnostníků nesmyslným zvyšováním paušálů. Současně Kalouseke zvyšoval rozpočtové rezervy, ale ne znějakého altruismu k rozpočtu, ale zločině si připravoval finace na tunel "ekologické zakázky", kde by se vytunelovalo přes 100 miliard.

Pane, právě na těch číslech jsou vidět Kalouskovy zločinnosti a nepochopení ekonomických souvislostí.

A když člověk ty čísla vstřebává, tak začíná chápat a vidí ty objektivní souvislosti.

Bez těch čísel vám na počátku někdo může vnutit jen nějakou teorii. Ale reálná ekonomika není jen teorie, to je především praxe neustále se měnících podmínek na které je třeba reagovat s rozlišovací schopností, kterou já mám. Na rozdíl od Klouska a dalších pravicových guru jako je třeba diagnóza Laudát nebo Kupka aspol.

Pravice v ČR to je omyl tisíciletí a bude obrovskou chybou, pokud lidé ještě někdy dopustí jejich řádění.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Ještě doplním z níže: Za dva roky stáhli deficit ze 120 na 60 miliard.Proč by to nemohlo být za další tři roky na nule?
No, nemohlo, pokud ČNB přestane devalvovat. Čína, aby se rozjela, tak měla strašně podhodnocený kurz. Tenkrát Bush starší šílel a nejraději by tam poslal pár bombardérů. Nebo uzavřel hranice, ale to nešlo, i když mají USA velké slovo. Nezapomenu, jak v Japonsku po hádce skolaboval (i když to nemělo prý přímou souvislost). Ale nyní už Čína nepotřebuje tolik plagiátů, navíc tam platy 20ti násobně stouply, takže přechází na jinou technickou úroveň a děsivě podhodnocený kurz si nemůže dovolit. A totéž se děje u nás. První rok jsem byl proti Klausovi, protože to je skutečně nesystémový krok, ale my to po krizi museli nakopnout. Dnes už tvrdím, že devalvace je zločin vůči národu. Nevypovídá nic o ekonomice a ničí ji. Pomáhá montovnám a brání nákupu technologií apod., protože jsou předražené. Jasně, Babiš a Sobotka jásají, mají přece čísla a lidé jako vy jim plácají po ramenou, ale pak převezme vládu další, nebo příjde i byť malá krize, devalvace se bude muset ukončit a padneme na zadek. A za dnešní zkreslení ekonomiky bych předsedu vlády, guvernéra a ministra financí pohnal před soud! Dělají z vás promiňte prosím, blbečky!

opus111
před 6 měsíci

Podhodnocená koruna prospívá zemím s vysokým podílem exportu.

Pokud Klaus 2,5 x podhodnotil korunu na začátku devadesátých let, tak to byl zločin, který právě vedl jen k vysoké inflaci a levnému výprodejí našeho průmyslu do zahraničí. Ale vy tvrdíte v naprosté neznalosti souvisltí, že nás to někam nakoplo? Ano nakoplo nás to k propadu HDP v roce 1993 o 30% oproti roku 1989.

Současná intervence ČNB je nyní velice prospěšná, protože jednak již patříme k zemím s vysokým podílem exportu a dále tím ČNB brání propadu do deflace.

ČNB přestane intervenovat až nebude hrozit propad do deflace, to jest předvším až vyskočí cena ropy. Už nyní se blíží 50USD za barel, kdy ještě nedávno lízla dno kolem 28USD. A půjde to ještě výše a přijde tolik očekávaná mírná inflace, která sama udrží i ten kurz kolem 28 za EUR a ČNB nebude muset intervenovat a nebudou kurzové ztráty.

Takže souvislosti nevidíte právě vy. Vidíte ekonomiku jen staticky a neumíte vyhodnotit aktuální podmínky pro aktuální ekonímické nastavení fiskální politiky. Jen vytváříte nejaké nesmyslné konspirace, abyste podpřil ty vaše splácané nesmysly.

Intervence ČNB byla velmi prospěšná a přišla v pravý čas. Zabránila propadu do deflace a současně přinesla blaho vyšších výnosů z exportu což současně podpořilo i zaměstnanost, jelikož vyšší zisky firem umožnily zvýšit platy a přijmout více lidí. V kontextu s tím, že vláda podpořila "domácí spotřebu" tak se vše propojilo ve vyšší růst HDP.

Evidentně vy sám nevidíte ekonomické souvislosti a zrcadlíte právě tu zjednodušenou statickou pravicovou rétoriku, která není schopna postihnout propojení jednotlivých ekonomických souvislostí a proto je pravicová politika vždy v ČR neúspěšná.

Proto řekl Sobotka správně Kalouskovi, že Kalosek vidí jen ten strukturální deficit, ale nebere v potaz také další komponenty jako je třeba zaměstnanost. A Kalosek stále jen mele kolem dokola to samé a je jasné, že kdyby by se dorval k veslu, tak by zase strhnul ČR do propadu, ale chlubil by se možná lepším strukturálním deficitem a na ÚP by měl zase 630 000 nezaměstnaných.

Prostě pravicová politika ODS a TOP09 je zlo, které by lidíé už nikdy neměli připustit.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

opus111 před 22 hod
A prosím promiňte, toto už jsou úplné plácaniny. Po válce se narodilo strašně dětí. A pak po generaci se to vždy opakovalo. Můžete si zjistit. Komunisti se to snažili regulovat, ale zjistili, že je to nesmysl. A tak se vždy po čase narvaly školy, pak zely prázdnotou, protože se zjistilo, že porodnost trochu stoupne, ale u těch, co žijí "jinak", ale většinová populace prostě na pětistovku porodem nereáguje a důchodci děti "zatím" běžně nemají. A sebevraždy? Kdybyste neopisoval a vzal "selský rozum" do hrsti, s překvapením byste zjistil, že totéž se děje ve Francii, USA, atd.. A že to nějaký vyplašený premiér neovlivní. Stejně tak nemohl za strašnoiu krizi na západě a šílené předlužení, kdy už dnes se řeší na nejvyšších úrovních včetně FEDu a to je novinka, že dolar už asi má životnost za sebou. Tudíž Kalousek a znovu opakuji, že za lži o EU ho nenávidím, se mohl přeskočit, ale krachy či sanace amerických bank ovlivnit nemohl.
Jak vidíte, pro mě je velice těžké oponovat, protože HDP se zvedne lehce. Půjčím si 20 miliard, proženu je ekonomikou přes dálnice a 1% HDP je politicky úžasné. Politicky ano, ale je to zločin. Vy ale raději vidíte půjčku a báječný svět, kdy se dluhy neplatí. Ano, Špidla a Škormach to říkali. Dnes ČSSD šílí, protože dělali z lidí hlupáky, že dluhy se neplatí a exekuce by neměla jít na stranu ČSSD, ale majetek Škromacha, Špidly či Sobotky...
A to je tak asi všechno, nenechávejte se opít rohlíkem. Víc poradit nemohu.

opus111
před 6 měsíci

Plácáte do sebe mnoho věco současně, takže váš výklad je nesrozumitelný.

Pokud se po válce zvedla porodnost, tak je to stejně zákonité, jako když po Klausově devastaci a vysoké inflaci přišla k veslu ČSSD a začaly lidem prostě lepší časy.

Žádný stát neplatí státní dluhy, to nemůžete zpochybnit, na tom je postaven západní kreditní systém. Vyrovnané rozpočty bez dluhu mají jen některé ropné státy, které ty dolary čerpají rovnou ze země, obrazně řečeno.

HDP má své komponenty, například si prostudujte "výdajovou metodu". Takže žádný ekonomo nesleduje jen to konečné číslo, ale vždy se dívá, kde se projevila změna. Takže podsouvat mi, že já nevidím strukturu HDP, to je prostě od vás manipulace a demagogie.

Vůbec jsem nerozebíral krizi na západě. Jen jsem podotknul, že v ČR neodpovídají ekonomická data tomu, že by ČR prošla krizí importovanou ze západu. Krizi v ČR vyrobil Kalousek a není to jen má vlastní úvaha, ke stejnému závěru došla také prof. Ilona Švihlíková. Nazvala to "home made" krize.

Pokračování :
před 6 měsíci

Prudký růst podílu mandatorních výdajů- v roce 1995 činil jejich podíl na příjmech státního rozpočtu 44 %, rozpočet na rok 2003 počítal už se 62,1 %. Rok 2010 – 82 % podílem mandatorních výdajů. Jenom 18 % rozpočtu bude v rozhodovací kompetenci vlády. Nejhorší bilance státního rozpočtu byla v roce 2006. Do rozpočtu bylo vybráno o +39mil.víc oproti předpokladu a utraceno o +62 mil víc. Dluh SR -97 mil. Oproti tomu v roce 2008 bylo vybráno víc o +28 mil oproti předpokladům a utraceno o 23 mil. méně.

Nejlepší Rok 2008- ODS- Příjem- plán 1036 mil. Kč, skutečnost 1064 mil. bilance + 28 mil. Výdaje- plán- 1107 mil, skutečnost – 1084 mil. Kč. V roce 2008 vybráno víc oproti plánu o 28 mil. Kč, výdej oproti plánu nižší o 23 mil. Kč. Plánovaný schodek SR 71 mil. Kč, skutečnost 19 mil. Kč.

Na konci roku 1998 činil státní dluh asi 200 miliard. Po ukončení první vlády ČSSD se dluh zvýšil asi na 400 miliard korun na konci roku 2002. V dalším volebním období za vlády ČSSD se státní dluh zvýšil o celých 100 procent.

opus111
před 6 měsíci

Evidentně a zcela vědomě jste vynechal fakt, že nastavení fiskální politiky za vlád ČSSD vždy produkovalo významný růst HDP.

Žádné ekonomické cykly nejsou! To je ohlupování občanů ze strany pravice, která si nechce přiznat, že hopodaří restriktivně a vždy tímto přivede ekonomiku do propadu a nulového růstu HDP. To stejné platí pro vlnu liberalismu v zemích na západ od nás.

V ČR se už dlouhodobě ty pomyslné cykly mění právě s přechodem vlády z rukou pravice do rukou ČSSD.

To, že má nyní Sobotkova vláda opět výrazný růst HDP není nějakým cyklem, nebo jak chce Kalousek podsunout, že se to jen tak přihodilo, ale je to tím, že podpořili položku "domácí spotřeba" a také důsledně umisťují vládní investice, peníze důsledně čerpané z EU fondů. Na růstu zahraničního salda se ve velké míže podílí kurzové rozdíly, tedy intervence ČNB a nikoliv nějaké vzedmutí ekonomiky v Německu apod., které se tam fakticky nekoná. Z té struktury HDP - výdajová metoda v ČR, je to více než patrné.

Jestli si myslíte, že státní dluhy někdo někde splatí, tak to jste na obrovském omylu. Všichni dělají jen takzvaný rolling a maximálně drží alespoń jakž takž poměr dluhu k HDP.

Všechny peníze vznikají jako DLUH a neznám v západním kreditně bankovním systému jiný způsob tvorby peněz.

Plky o státním dluhu tady nastínil provokatér gogo, který si spletl dluhy v konsolidační agetuře, o kterých jsem psal, se státním dluhem.

Doga Malor
před 6 měsíci

Slovaci po volbach včera rozpočet 2019 bude vyrovnaný takže kde jsme my?

opus111
před 6 měsíci

Do 2019 je ještě docela daleko a je možné, že i ČR už v té době může mít vyrovnaný rozpočet.

Tak co jste vlastně chtěl oznámit?

Jen tak si bezdůvodně kopnout do současné vlády?

Doga Malor
před 6 měsíci

Svatá ty prostoto.

gogo
před 6 měsíci

Staci jeden aktivni blbec a diskuze ma pres 30 komentaru. Pan Pokorny musi mit radost :-)

opus111
před 6 měsíci

Nerozumím proč přecházíš do osobní roviny? Evidentně už ti došy argumenty a zbývají jen provokace nebo urážky.

No jak jsem psal, ODS volí jen člověk nevědomý nebo bez svědomí.

opus111
před 6 měsíci

Jaká prostoto?

Za dva roky stáhli deficit ze 120 na 60 miliard.

Proč by to nemohlo být za další tři roky na nule?

Zavedoou EET a a pravicoví zloději budou hned muset platit daně. :)

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 6 měsíci

Nejsem vyštudovaný ekonom, mám horko těžko maturu a to ještě na večerní škole při zaměstnání, takže si dovedete představit tu úroveň. Jako laik se zajímám o veřejné dění a to zase amatérsky. Pohybuji se v podstatě tedy v oblasti "dojmů" a "spekulalcí". Jsem si toho vědom a proto se neodvažuji svoje vidění světa pokládat za to jediné správné a navíc neměnné.
Po prolistování Ekonomie od Samuelsona je mi docela sympatický jeho názor na Smíšenou ekonomii, tady se asi od VK odkláním. Jsem pro kapitalismus, ale ne v dnešní podobě. Považuji se za celkem solidního člověka, takže je pro mě nepřijatelné souhlasit se zadlužováním. Už jenom nad pojmem "kvalifikované uvolňování peněz" se mi otvírá kudla v kapse. /Z Keynese se bere jenom polovina jeho známé zásady.../
Možná, že ale v řadě věcí bychom se bez problémů shodli.

opus111
před 6 měsíci

Souhlasím, že není problém, aby se dva přemýšliví lidé na něčem shodli.

"Názor" může být často jen nedostatek informací. Chápu, že mnoho lidí vůbec nemá představu o tom, jak v bankovně kreditním systému vznikají peníze. Vždy jsou v primární fázi peníze uvolňovány do oběhu přes obligaci. Tedy někdo se zaváže je také splácet. Často jsou pak tyto peníze zatíženy také úrokem a pak už většinou ani tak nejde o splácení té jistiny ale hlavně mamonit na tom úroku.

Co se běžně neví, že peníze uvolňované obligaci se po splacení anulují (možno říci likvidují), přestávají existovat. Pokud z nějakého důvodu nedojde ke splacení obligace, například zanikne věřitel nebo dlužník, nebo dojde ke konsolidaci například odpuštěním dluhu, objevuje se ekonomický termín "nově vytištěné peníze", kdy se již tyto peníze po splacení neanulují a zůstávají v ekonomice.

Reálná ekonomika je pak konglomerátem všeho výše uvedeného, v EU navíc ještě vstupují do hry dotace a výsledkem je neskutečný finanční propletenec, ketrý však není chaotický a má svá pravidla.

Přesto se dá z podstaty věcí zcela jasně definovat, že dluhy nikdy nemohou být splaceny, jelikož všechny peníze vznikly jako dluh a po splacení všech dluhů by peníze zanikly, což je naprosto nepředstavitelné a ekonomicky neuskutečnitelné.

Řešením bývají také různé devalvace měn a předeším války, kdy v masovém měřítku mizí věřitelé i dlužníci. Obvykle pak nastupují masívní inflace, jelikož v ekonomice najednou zůstává obrovské množství "nově vytištěných peněz".

Je to velmi zajímavé a obsáhlé téma, jen jsem dal malou ochtnávku.

Samozřemě provokatér gogo nemá o těchto informacích ani páru, ale jistě přispěje nějakou "zásadní provokací". :)

J. Kulheim, něco o rozpočtech, z diskuse na NP
před 6 měsíci

Autor: J. Kulheim Datum: 3.4.2016 10:14

Nejsem ekonom. Vycházím z toho, že dluhy se platit musí. Hospodaření vlády nejlépe ukazují rozpočtové dluhy, které jsou následné součástí státního dluhu. Výkonnost ekonomiky není lineární, ale probíhá v cyklech. Proto i příjmy SR jsou v jednotlivých letech různé. Proto jsou období, kdy je nevyhnutné, aby si „stát“ peníze půjčil.

Bilance státních rozpočtů ČR rok výsledek rozpočtu (v mld. Kč) růst HDP kdo byl premiérem-Václav Klaus (ODS) 1993 +1,1 miliard Kč; 1994 + 10,4;..1995 +7,2 , 1996 -1,6; 1997 – 15,7;... 1998 -29,3; Toš.+Zeman 1999 -29,6, Zeman- 2000 – 46; 2001-67,7; 2002 – 45,7; Špidla 2003 -109 Vladimír Špidla (ČSSD), Stanislav Gross (ČSSD) 2004 -93,7; Stanislav Gross (ČSSD), Jiří Paroubek (ČSSD -2005 -56,3 Jiří Paroubek (ČSSD), Mirek Topolánek (ODS) 2006 -97,6 ; Mirek Topolánek (ODS) 2007 -66,4; 2008 -19,4 ; Mirek Topolánek (ODS), Jan Fischer (nestr.) 2009 -192,4; — —- –2010 -156 ; Petr Nečas (ODS) 2011 -142,8; 2012 -101 ;ČSSD dělala strukturální deficity.

gogo
před 6 měsíci

Ty cisla mluvi naprosto jasne. Jeste lepe je to videt v grafu na Wikipedii. Nejvetsi schodky byly vytvoreny v dobe, kdy ministrem financi byl Dluhos Sobotka a Mira Kradousek.

opus111
před 6 měsíci

Já jsem jasně napsal, že největší schodky udělal Kalousek, 160 miliard ročně v průměru.

Sobotka 90 miliard v průměru. Což je oproti Kalouskovi jednak velký rozdíl a dále co je nejpodstatnější, že Sobotka za ty peníze vygeneroval zisk ve výši 200 miliard ročně.

to je to, co ti gogo stále nedochází

opus111
před 6 měsíci

ODS už navždy zůstane stranou zlodějů a podvodníků a nic na tom nezmění ani ten Vámi protěžovaný Zeman.

ODS stála u zrodu všech privatizačních křiváren. Například v současné době tolik propírané kauze OKD. Za kteréhopak premiéra se rozjela privatizace OKD? Kdopak dal 40% akcií do kupónové provatizace? 3% obcím a 3% RIF? Ano, správně, za Václava Klause! A kdypak Fond Národního Majetku v tichosti provedl snížení majetkového podílu v OKD a vzdal se tímto majority v OKD? Ano, správně, za ministra financí Kočárníka a premiéra Václava Klause. A pak nějaký Češka v roce 1996 poslal právníky Patria Finance (Bakalovi koně) za obcemi, aby prý od nich koupili ty akcie pro stát, ale ti se jen zasmáli a koupili je pro Bakalu? A kdopak byl ve vedení státu? Ano správně, Klaus a Kočárník.

ODS volí jen lidé bez vědomostí nebo lidé bez svědomí.

gogo
před 6 měsíci

Opusi, piše se "Bakalovy koně"

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 6 měsíci

Jenom k tomu Romanovi Češkovi: https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_%C4%...
Opusi111, můžete mi sdělit, komu jste dával hlas Vy? ODS jsem volil s jednou "nevěrou" ve svobodných polistopadových volbách nepřetržitě. Jsem hrdý na to, že provokativně říkám: Václav Klaus je můj guru a kotva. Jenom za bezproblémové rozdělení Československa by si zasloužil vyznamenání: Zasloužil se o stát.
Příznivci KDU-ČSL jsou největší nenávistnící vůči VK a ODS.
Ekonomická transformace proběhla víc jak úspěšně. Porovnejte náklady naše s náklady v bývalé NDR. Jedná se o biliony korun a to až do dnešních dnů. Přitom po sjednocení přišly ze západního Německa soudci, policisté atd. Zákony se nemusely pracně vytvářet.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 6 měsíci

Po Listopadu jsem řadu měsíců diskutoval na Václavském náměstí u sochy sv. Václava. Vzpomínám na tu dobu jako na nejkrásnější chvíle mého života. Dočkal jsem se svobody. Přibližně 50 let byl blokovaný demokratický rozvoj společnosti. Byl zázrak, že v naší zemi se podařilo VK založit ODS. V materiálech CEPu se lze dočíst o průběhu transformace.
V diskusích U koně, jsem hovořil s mnoha lidmi. Naučil jsem se tam ctít názory druhého - nemám klíče od pravdy.
Abych zjistil jaké "oponent" měl politické názory, ptal jsem se, koho volil. A hned bylo jasno. Neměl jsem důvod se stydět za mou volbu, nikdy jsem se s ní netajil. A právě ten "úhel pohledu" je rozhodující. Ano, nejsem objektivní, jsem přeci "klausovec" :-)... Nacházel jsem argumenty PRO Klause. 25.9.2009 vyšel článek v Lidových novinách od Luboše Palaty s názvem "Východní, stále jiné Německo". Dočetl jsem se, že "Celkem už západní část Německa do té východní investovala 1,2 bilionu eur. Západní Němci dokonce platí na své východoněmecké spoluobčany speciální a třeba říci velice neoblíbenou speciální daň."
Opus111 by si měl v archivu LN vyhledat onen článek a hned by po srovnání asi viděl všechno z jiného "úhlu pohledu". Dočetl by se tam i otřesné informace v odstavci "Vymírající země"...
Nám pomáhal bohatý strýček?

Doga Malor
před 6 měsíci

"Vymírající země"... Byl jste v poslední době někdy ve šluknovském výběžku třeba v obci Dolni či Horní Poustevna nebo Lobendava. Tak toje mrtvá zona až na slovenské romy a Hočíminovy bojovníci stěch má Fricek radost.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Na Poustevnách bývalo nádherně, dnes neznám.

opus111
před 6 měsíci

Demografická křivka v ČR nejlépe dokresluje katastrofální ekonomiku Václava Klause potažmo ODS. S příchodem VK se začalo rodit významně méně dětí, ze 130 000 na 80 tisíc dětí ročně v průběhu 10 let od roku 198. S přichodem vlád ČSSD se vždy počet nově narozených dětí začal zvyšovat a trvalo to celou dobu 8 let vlády ČSSD, pak přišla k veslu opět pravice a opět se začal sedm let snižovat počet nově narozených dětí. S příchodem roku 2014 opět počet narozenýczh dětí narůstá.

Ve zcela opačném gardu běží vývoj počtu sebevražd. Za vlád pravice vždy počtů sebevražd přibývá, i když objektivně za vlády VK to ještě není patrné protože lidé byli v očekávání něčeho lepšího a VK sliboval, že teď si utáhnou opasky a pak už to bude nádhera, bohužel nebyla, za vlád ČSD vždy počet sebevražd klesá.

V leetech 2008-2013 počet sebevražd výrazně narůstá a jednoznačně to souvsí s vývojem ekonomické suituace a dramatickém nárustu nezaměsntnanosti, kdy to Kalousek dopracoval na maximální rekord ve výši 630 000 lidí registrovaných na ÚP v lednu 2014.

Nyní po 2 letech práce nové vlády v čele s ČSSD se počet nezaměstnaných snížil o 30%.

Z těchto jednoduchých demografických údajů je jasně patrné, jak škodlivá je vláda pravice, jmenovitě ODS a TOP09 pro občany ČR!

gogo
před 6 měsíci

Ale to co rikate jsou, prosim Vas, totalni bludy. Pokles porodnosti nema s vladou ODS vubec co delat a ani s Klausem to nema opravdu, ale opravdu nic spolecneho.

Skokovy pokles fertility v 90. letech nastal ve vsech zemich vychodniho bloku. Naopak zajimave je, ze tento proces byl vyznamne uniformni, tedy fertilita poklesla ve srovnavanych zemich velice podobne. Melkeho dna bylo dosazeno v letech 1996 az 2004 a pak krivka fertility zacala opet mirne stoupat.

Vyjimku tvori napr. Ukrajina, kde byl propad daleko hlubsi a diky znacne emigraci doprovazen i hlubokym poklesem obyvatelstva. Mezi lety 1992 a 2012 doslo k poklesu z 52 na necelych 46 milionu obyvatel az na nynejsich 42 milionu.

Seznamte se, prosim Vas, se statistickymi daty nez zacnete psat uplne nesmysly.

opus111
před 6 měsíci

No to je jasné, že to tak proběhlo všude, když všude nasadili stejné zlořády jako u nás Klause, kteří devastovali ekonomiku přesně podle zadání jejich amerických páníčků.

Uveď jediný stát po východním kotrmelci po roce 1989, který začal ihned prosperovat a přesto se porodnost snižovala.

gogo, zase tady jen provokuješ

opus111
před 6 měsíci

Ekonomická transformace proběhla tak "úsěpšně", že jen v roce 1991 byla inflace 57% a v dalších letech se pohybovala ve dvojciferných číslech. Díky této obrovské inflaci lidé přišli o velkou část svých úspor, ing. Františel Nevařil to spočítal na tehdejších 400 miliard korun, což odpovídá dnešním 4 biliónům korun, coč je téměř čtyřnásobek současného ročního rozpočtu státu, dá se to nazvat Klausova krádež tisíciletí.

Ekonomická transformace byla tak "úspěšná", že zaniklo mnoho do té doby prosperujících podniků a nastal poropad HDP přes 30%, který jsme doposud produkčně nedohnali.

Ve fondu národního majetku zůstal po této "úspěšné" Klausově transformaci dluh přes 700 miliard korun, který potom musela sanovat ČSSD v letech 1999-2006.

A od roku 2007 do roku 2013 co předváděla ODS, tak to byla další katastrofa.

Takže jako provokace ten váš příspěvek dobré, jinak co jsem napsal, ODS volí jen lidé bez vědomostí nebo bez svědomí.

Opusi111,
před 6 měsíci

desítky let jsem toužil po pluralitě názorů. Představte si tu nudu, kdybychom tady všichni jenom souhlasně kývali. Za sebe říkám: Opusi, komentujte!

Zkuste se pochlapit: kterou politickou stranu nebo hnutí preferujete? Sám se přiznám, že nevím, koho budu volit, ale vím, koho volit nebudu /TOP 09, KDU-ČSL, ČSSD, Zelené, KSČM.../

gogo
před 6 měsíci

Bohuzel, vytrhavate veci z kontextu a neporovnavate s okolnimi zememi. Podle IMF a prednich ekonomu, CR prosla transformaci ve vychodni Evrope jako jedna z nejlepsich zemi. Rozpoctovy deficit napr v Polsku dosahoval 7% a sokova terapie v Rusku, rizena americkymi ekonomy, privodila 20% deficit.

Cesko melo vubec nejnizsi inflaci ze vsech zemi vychodni Evropy. Napr. inflace v Belorusku, Ukrajine, Chorvatsku, Moldavsku, Litve, Lotyssku nebo Rusku dosahla stovek procent a v Polsku, Estonsku, Slovinsku nebo Albanii inflace cinila desitky procent. Veskere obyvatelstvo techto zemi prislo pri brutalnim znehodnoceni narodnich men o vsechny sve celozivotni uspory.

opus111
před 6 měsíci

Žádný kontext, který by byl o srovnávání s okolními zeměmi vůbec nebyl. To jen provokatér gogo opět vytváří falešnou linku, která má odvést pozornost od Klausových zlodějen.

Je jasné, že také v jiných zemích měli svoje Klause, kteří plnili zadání jejich amerických páníčků. Nejvíce se vyřádili na Rusku. Naštěstí Putin jim to už zatrhnul.

A co se týče Klause a ČR, tak to co tady Klaus předvedl, byla v rámci ČR jednoznačně zlodějna tisíceletí, toto nikdy nemělo v minulosti obdoby. I komunisti s jejich měnovou reformou v roce 1953 mohou jen blednout závistí.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Prosïm, dodnes jste asi nepochopil bohužel. Čísla jsou samozřejmě plácání opozice bez znalosti fsktů. A to nejde v obyčejné diskuzi. Navíc ti, co údajně kradli tam už nejsou. Máme se pomstít Švédsku za 30letou válku v roce 2016? A v tomto záhadném světě žijete. Nebylo jiné cesty. Promiňte.

opus111
před 6 měsíci

Právě, že ta ekonomická data jsou fakta nade vše.

A pan Matuška psal, že byl věrný volič po celou dobu a ještě toho zloděje a vlastizrádce Klause obajuje, že je to jeho guru. No to je fakt výsměch všem těm lidem co přišli nenávratně o majetky, když Klaus amnestoval ty největší grázly.

Ti co kradli už tam nejsou a jsou hezky za vodou a bez trestu. A vystřídali je jiní zloději a podvodníci.

A podle vás nebylo jiné cesty, než narychlo odvolat Tluchoře a spol a povolat odsouzeného Nováka aby narychlo odhlasovali církevní prostituce? To by také bylo na dlouhou diskusi?

Opět musím opakovat, váš příspěvek jako provokace dobré, jinak kdo volí ODS je buď bez vědomostí nebo bez svědomí.

gogo
před 6 měsíci

Zase se mylite. Do roku 1997 se za vlady ODS statni dluh vubec nezmenil a v pomeru k HDP vyznamne klesal diky rustu HDP.
Naopak, nejvetsi zadluzeni CR nastartovala Socialni demokracie a zejmena pak Bohuslav Dluhos Sobotka. Za podvody s OKD, Bakalou a okradeni desitek tisic lidi na Ostravsku by mel jit po pravu na dlouhou dobu do vezeni.

opus111
před 6 měsíci

Nechápu, proč píšeš, že se mýlím, když jsem o státním dluhu vůbec nepsal?

Největší státní dluh jednoznačně sekal Kalousek, v průměru 160 miliard ročně a to ještě nic nevyprodukoval, nulový růst HDP.

Zatímco Sobotka generoval ročně dluh kolem 100 miliard, ale 200 miliard ročně rostlo HDP.

Co se týče kauzy OKD, tak vůbec nevíš o čem píšeš.

Sobotka žádné podvody s Bakalou a s OKD nikdy nedělal a do basy za pomluvy bys měl jít akorát ty.

gogo jsi jen trapný provokatér a pomlouvač.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Nezlobte se, já umím oponovat na věcné připomínky, ale na bezobsažné kolovrátkové osočování ne. Přesto děkuji za příspěvek.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 6 měsíci

Jsem doslova nadšený výběrem. Jedná se zřejmě o člověka, který nemluví vznešenými slovy o práci pro společnost. /Teď mi jde o senátorovy politické názory na řadu věcí./ Jako budoucí předseda ODS a možný premiér České republiky, by se musel poprat s problémy ne jen už na regionální úrovni, kde uspěl! Jak to řekl MUDr. Macek? "Lídr se nehledá, lídr buď je nebo není!" Půjde do toho senátor Jaroslav Zeman?

Veronika
před 6 měsíci

Zdravím vás, pane Pokorný a děkuji za váš článek a za tento vynikající tip. Vždy, když jsem četla jeho poměrně krátké, ale výstižné komentáře, jsem s každým jeho výrokem souhlasila a přála si právě takového předsedu ODS.
Myslím, že právě tento muž by mohl vyvést ODS z krize,
protože jeho zdravý "selský rozum"má to pravé cítění
normálního člověka. Moc bych si to přála a věřím , že mnoho bývalých voličů, rozladěných současným vedením
by znovu našli cestu k ODS.

Bývalý
před 6 měsíci

Přidávám se!!!!!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...