Třetí světová válka začala - Paul Craig Roberts (Pozor, nové)

 

Paul Craig Roberts
Paul Craig Roberts

 

Je velice absurdní si myslet, že by Paul Craig Roberts četl Pařát dnes. A pokud toto bylo napsáno 25.dubna 2016, těžko jsme to mohli být my, kdo by tento článek přečetl před několika měsíci. (Odkazy na závěr)

 

Takže jediné vysvětlení je, že vidíme stejné věci, stejné postupy a jedno jest, zda je to v USA nebo v České republice. Rozdíl je v tom, že se nenecháváme unést současnou propagandou americko-evropského mainstreamu a myslíme vlastní hlavou. A trochu "neskromnosti": byť nemáme tak excelentní vzdělání jako tento proslulý ekonom, nahlížíme do stejné kuchyně stejnými dveřmi...

 

Třetí světová válka začala - Paul Craig Roberts
25.dubna 2016

Třetí světová válka je tady. Jak dlouho potrvá, než se přesune do horké fáze?

Washington v současné době provádí hospodářskou a propagandistickou válku proti čtyřem členům z pěti skupiny zemí označovaných jako BRICS-Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Africe. Brazílie a Jižní Afrika jsou tlačeny k destabilizaci vykonstruovanými politickými skandály. Obě země jsou přitom obsazeny Washingtonem financovanými politiky a nevládními organizacemi (NGO). Washington připraví skandál a vzápětí vysílá své politické agenty NGO do ulic proti vládě a ti chodí v čele protestů.


Washington toto zkusil zinscenovat i proti Číně v Hong Kongu jako "studentský protest" a doufal, že protest se rozšířil do celé Číny, ale tento systém selhal. Washington se pokusil o totéž i proti Rusku s organizovaným protestů proti znovuzvolení Putina a znovu selhal.

Chce-li destablilzovat Rusko, Washington potřebuje větší organizaci uvnitř Ruska. Aby Washington dostal Rusko pod tlak, spolupracoval s bankami z New Yorku a Saúdskou Arábií na sražení ropy z více než 100 $ za barel na 30 $. A tím vyvinul obrovský tlak na ruské finance a rubl. V reakci na rozpočtové potřeby Ruska, Washington uvnitř Ruska tlačil prezidenta Putina na zahájení privatizace důležitých ruských hospodářských odvětví s cílem zvýšit zahraniční kapitál ke krytí deficitu státního rozpočtu a podpořit rubl. Pokud tomu Putin podlehne, přejde důležitý ruský majetek z ruské kontroly pod americké nadnárodní firmy se všemi regulačními prostředky včetně ratingu.

Podle mého názoru ti, kdo se tlačí na ruskou privatizaci, jsou buď zrádci nebo úplně hloupí, protože představují nebezpečí pro ruskou nezávislost. Jak jsem často zdůraznil, neokonzervativci svou arogancí zešíleli. Ve snaze o americkou hegemonii nad světem odsunuli stranou veškerou opatrnost ve svém odhodlání destabilizovat Rusko a Čínu.

Podřídit jejich ekonomy americkým vyškoleným v západní neoliberální tradici, aby se ruské a čínské vlády podřídily Washingtonu, je šílené. S přijetím "globalismu" a použitím amerického dolaru včetně západního platebního systému, by se otevřela odlivem a přílivem zahraničnícho kapitálu cesta  k ekonomické destabilizaci, nastěhování amerických bank a vehnáním do náručí zahraničního vlastníka by se samy ruské a čínské vlády destabilizovaly.

Pokud se Rusko a Čína neodpojí od západního systému a svých exilových neoliberálních ekonomů, budou muset jít do války s cílem bránit svou suverenitu.

Eric Draitser uvádí některé detaily Washingtonu útoku na Rusko: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-western-banks-governments-launch-full-spectrum-assault-russia-part/215761/

Útok Washingtonu na Jižní Afriku: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empires-destabilizing-hand-reaches-south-africa/215126/

Útok Washingtonu na Brazílii: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empire-strikes-back-brazil/214943/

Sloupek: útok Washingtonu na latinskoamerickou nezávislost, viz: http://www.paulcraigroberts.org/2016/04/22/washington-launches-its-attack-against-brics-paul-craig-roberts/

Zdroj:

 A Pařát dnes

3.11.2015  Rusko drtí těžbou ropy USA, i když samo těžce krvácí a struny jsou napnuty k prasknutí!

22.2.2015  Teroristická mafie z New Yorku zkouší drtit Rusko ratingem!

  • Kdo je Paul Craig Roberts?

    Paul Craig Roberts je americký ekonom a publicista. Dostal doktorát na University of Virginia, absolvoval Georgia Institute of Technology, University of California (Berkeley) a University of Oxford, kde byl členem Merton College. Je jeden ze zakladatelů Reaganomics v Reaganově administrativě. Rozhodně odmítal politiku prezidenta George W. Bushe. V zahraniční politice byl naprostým opakem neokonzervativců. Hlasoval ve prospěch zahájení nezávislého vyšetřování událostí z 11. září 2001, nesouhlasil s válkou v Iráku a vyzval členy Kongresu, aby hlasovali pro obžalobu George W. Bushe.

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Volby v USA, Evropě i v ČR. Vzpoura proti
před 6 měsíci

establishmentu.

...Mediální nálepku „populista“, „nacionalista“, „extrémista“, nebo dokonce „fašista“ tak získává každý, kdo nesouhlasí s tím, že „tak, jak je to teď, je vše v naprostém pořádku“, tedy každý, kdo nevyje s vlky umírajících médií a politických stran. Většině veřejnosti je stále jasnější, že „tak, jako je to teď, to v pořádku není“. Proto je tak nebezpečné, že na základě voleb (tedy ne kalašnikovem) se z "populistů" stanou prezidenti a z "nacionalistů" nová politická garnitura, která bude slyšet (ve jménu demokracie) na skutečné zájmy veřejnosti.
PROTIPROUD

/Patří pod Odkazy a připomínky./

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...