Mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings chválí Orbána a zvyšuje rating. (Zajímavé)

 

Viktor Orbán
Viktor Orbán

 

Před čtyřmi lety nám masmédia sdělovala, že Maďarsko, a s ním Orbán, jde ke dnu a strašné dluhy s ním zametou, neb opozice nepřipustí další zhoršování. Zhoršování?

Sice si to většina pamatuje, dokonce i jak údajně žebral Orbán o peníze, byť nic takového se nestalo, ale raději si alespoň na jednom příkladu ukažme, jak s námi masmédia manipulovala, protože "pochybovači" se vždy někde najdou...

Důkaz

Kam vede Maďarsko Viktor Orbán? — Události — iVysílání — Česká ...

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328..


Útoky na Orbána se nesly a doposud nesou ze všech stran. Lidé už si zvykli, že Maďarsko se hroutí, protože nějak odmítlo poslouchat Brusel, MMF a ECB. A bylo na tom skutečně špatně, když ho Orbán přebíral.

Pamatujete?

Maďarskem zmítá politický skandál. Způsobilo ho nedělní zveřejnění audiozáznamu projevu premiéra Ference Gyurcsányho z květnového zasedání Maďarské socialistické strany. Předseda vlády na záznamu tvrdí, že se jeho vláda posledními roky "prolhala".
V dubnu se ještě Gyurcsány radoval z volebního vítězství. Teď mu jde o křeslo. Ilustrační foto

V dubnu se ještě Gyurcsány radoval z volebního vítězství. Teď mu jde o křeslo. Ilustrační foto | foto: Reuters

"Lhali jsme ráno, lhali jsme večer," řekl 26. května premiér a šéf Maďarské socialistické strany (MSZP) svým spolustraníkům na uzavřeném jednání poslaneckého klubu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/lhali-jsme-a-nic-nedelali-pobouril-madary-premier-fbc-/zahranicni.aspx?c=A060918_112144_zahranicni_miz


A jak si najednou poradit s ránou do zad (ale komu?):

Mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings zlepšila hodnocení úvěrové spolehlivosti Maďarska o jeden stupeň.

Maďarský rating se tak poprvé od roku 2012 vrátil ze spekulativního do investičního pásma. Fitch poukázala mimo jiné na vysoké přebytky běžného účtu maďarské platební bilance, klesající zadluženost a příliv peněz z Evropské unie. Agentura předpokládá, že státní dluh Maďarska se do roku 2017 sníží na 73,2 % hrubého domácího produktu ze 75,3 % v závěru loňského roku.

"Přísnější rozpočtová politika je spojená s postupným poklesem vládního dluhu z vysoké úrovně," uvedla Fitch. Návrat ratingové známky do investičního pásma je podle agentury Reuters vnímán jako vítězství maďarského premiéra Viktora Orbána, který se často dostává do sporů s Evropskou unií v důsledku své neortodoxní politiky zahrnující například vysoké zdanění bankovního sektoru.

 

Pro pochopení, stejně se například zneužilo u Ruska: úvěrový rating je základním vodítkem pro investory. Země s vysokým ratingem si tak zpravidla mohou půjčovat peníze za nižší úrok. Pokud se rating nachází ve spekulativním pásmu, nemohou do dluhopisů dané země investovat velcí institucionální investoři, například penzijní fondy.

Neměli by lháři v masmédiích konečně přestat lhát?

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
opus111
před 6 měsíci

to Petr Pokorný:

Já jsem vám netvrdil, že v USA nebo někde jinde mimo ČR krize nebyla, o tom řeč nebyla. Ja jsem se jasně vyjadřoval k situaci v ČR. Takže vaše osobní rovina opravdu není na místě.

Takže nějaké vaše odkazy na krachující banky v USA v roce 2005 jsou naprosto mimo mísu. V roce 2005-2006 byl v ČR velmi silný růst HDP a žádná krize v ČR nebyla, přestože v USA padlo mnoho bank. Vy situaci v ČR ignorujete.

Odkazy na pády bank dáváte zcela zbytečně, o tom jsem já s vámi vůbec nekomunikoval.

Všichni totiž tvrdí, že v ČR se zhoršily hospodářské podmínky v roce 2009 z důvodu, že prý silně poklesl export z ČR a protože my jsme silně proexportní ekonomika, tak proto prý tady byla krize.

Jenže jak mohl poklesnout export, když exportní saldo bylo v roce 2009 dvojnásobné oproti roku 2008? A korunu nikdo nedevalvoval v té době.

To přeci nedává smysl!

No a paní doc Švihlíková těm číslum opravdu rozumí a doložila, že tu krizi v ČR způsobil Kalousek s jeho restriktivní politikou, kdy omezil silně koupěschpnou poptávku.

V současné době také nijak závratně neroste export, myslím tím fyzický export, roste jen saldo, protože ČNB provedla intevenci a na kurzových rozdílech vyrostlo saldo.

Růst HDP v ČR byl v roce 2015 tažen především investicemi z fondů EU a také domácí spotřebou.

Nikoliv, že se to vládě jen tak přihodilo.

Pokud vám nejsou jasné tyto jednduché souvislosti na základě znalosti skladby HDP výdajovou metodou, pak je jasné že si celkový obraz nemůžete vytvořit a navíc když se manipulujete nějakými pomyslnými nulovými rovnicemi.

Prostě otevřte mysl a začněte o tom problému přemýšlet a nenechte se ovládat mediálními manipulacemi. Tak se nikam neposunete v poznání.

opus111
před 6 měsíci

ČR se bude velmi dlouho potýkat s giganticým navýšením státního dluhu o 800 milird, které způsobila nezodpovědná pravicová vláda, ve které převážně účinkoval ministr Kalousek, který se choval jako totální ekonomický zločinec, kdy zadlužoval stát v průměru 160 miliard ročně, kdy navíc nesmyslnými restrikcemi zcela zastavil růst HDP a ještě k tomu zcela zločinně v období poklesu HDP (který sám způsobil) vytvářel nedměrné rozpočtové rezervy. Posledně zmíněné se už dá hodnotit jedině jako ekonomická diverze.

Kalousek to je Jánošík naruby. Chudým bral (zvyšoval DPH), aby současně bohatým dával (snížení daní bakám a korporacím).

Naštěstí již přišla vláda ČSSD, která nastartovala hospodářský růst, růst platů, snižuje se prudce nezaměstnanost a současně se nezvyšuje zadlužení státu a snižuje se každým rokem deficit. Do dvou let by ČR mohla mít i vyrovnaný rozpočet, což by byl naproto fenomenální úspěch, kdy již vláda fenomenálně snížila nezaměstnanost o 34% a dále nezaměstnanost klesá.

Vykulený
před 6 měsíci

Vy to v hlavě nemáte v pořádku. A za další dva roky doženeme a předeženeme USA!

opus111
před 6 měsíci

Nevím, proč ta osobní rovina?

Proč nepředložíte data a fakta, pokud nesouhlasíte?

Těžko můžeme v nejbližší době dohonit USA, které už teď mají dluh přes 100% HDP a stále jej navyšují, protože zbrojí proti celému světu jak šílení.

Evidentně máte zkreslený pohled na realitu, pane Vykulený.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Pane "opus111", nevybírejte si rozinky, protože jste tím nudný. Už jsem vám jednou napsal, že vytrhnout z kontextu je špinavý podvod pseudopolitiků. Nedáte li k sobě ekonomickou situaci států, kam se vyváží, bankovní sféru, která posiluje v okamžiku krize a dělá si polštář, pokud by západní banky krachovaly ( a krize byla obrovská) a devalvaci Singera, který tím podporuje export jste buď mimoň, lhář, nebo podvodník. Nezlobte se, ale Pařát dnes je zárukou solidnosti a takový zůstane, dokud budu za něj zodpovídat já!
I když je výpočet složitější, alespoň jednoduchou formou jak spočítat bylo zde - a nehledejte tam mouchy, je to skutečně pouze jednoduchá ukázka, jak se dobrat k pravdě směrem k veřejnosti. Nic víc. A vzhledem k tomu, že nevím, zda tomu rozumíte a chcete lidi balamutit, nebo pouze kopírujete nějaké žvásty, jsem vám dal na výběr tři možnosti. Zde systém jednoduchého výpočtu a ještě jednou zdůrazňuji - jednoduchého, lidem uchopitelného: http://www.paratdnes.cz/2012/03/Kdo-nejv...

opus111
před 6 měsíci

Celá vaše tabulka ohledně toho, kolik by prý mělo být výběru při daném růstu HDP je jeden velký manipulační nesmysl. Výběr daní se neřídí jen podle toho kolik vám roste HDP.

Například výběr korporátních daní má dvouletý cyklus, který souvisí s režimem odpisů. Pikud ekonomka rostě, tak soukromý sektor masivně invetsuje a náslděn se to obkejví v odpisech a výběr daní se tím sníží.TA ekonika je skutečně složitější než si sám připouštíte. Rovněž Topolánkův Batoh zasáhl do Struktury výběru daní takovým způsobem,že podmínyk už jsou nesrovnatelné.

Prostě ten váš systém pomyslé nuly a pomyslného výběru je nesmysl.

Je třeba brát jen skutečný schodek a kolik následně vláda zadlužila.

U vlád ČSSD to vždy bylo plus mínus v korelaci, zatímco Topolánkova vláda v roce 2008 měla velmi nízký schodek 19 miliard, přesto nepochopitelně zadlužili stát o 96 miliard. Nač si asi vytvářeli polštář se můžeme jen domnívat.

Takže s těmi plusy a mínusy si můžete pohrávat jak chcete, ale já na ty vaše manipulace nenaletím.

Stejně jako nedávno manipulovali v ČT, že prý v roce 2009 byla krize a jako důkaz že prý bylo nejnižší saldo 155 miliard.

Jenže já jsem se podíval na vývoj salda a zjistil jsem, že v roce 2008 bylo saldo ještě o polovinu nižší a žádná krize nebyla.

Takže to jsou všechno mediální manipulace, pesně v tom sytlu jak jste to sám sestavil v tabulce.

Krizi vyrobil v ČR Kalousek, který zavedl s Tolopánkem Batoh, podtrhnul si příjmy a následně ještě začal lidem omezovat výplaty, ať už důchodcům nebo zamětnancům a navíc zvýšil daně.

Dalo by se o tom napsat mnoho a vůbec mi nemusíte věřit. Ale doc Ilona Švihlíková, která je extrémně dobrý a vzdělaný ekonom, došla ke stenému závěru.

Nesnažte se manipulací omluvit ty pravicové ekonomické zločiny, pane Pokorný.

Kdo kryje přestupníka, sám se stává přestupníkem.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Promiňte, ale jste hlupák a už nebudu reágovat. Každý si může ověřit tuto vaší větu: Jenže já jsem se podíval na vývoj salda a zjistil jsem, že v roce 2008 bylo saldo ještě o polovinu nižší a žádná krize nebyla.
Krize byla od roku 2005 a vyústila v ropce 2009 - 10.
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j...
A zde:
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j...
A zde: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j...
Takže si přečtěte, jak to souvisí s vývozem a vážně na vaše další kraviny reágovat nebudu. Nechám to na jiných! Ámen.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...