Stejně chcípnete Ukrajinci, Syřani a Afričani, tak už lékaře nepotřebujete. Váš přítel Czechia...

 

Univerzita Karlova v Praze. Sobotka tleská, další lékaři pro USA!
Univerzita Karlova v Praze. Sobotka tleská, další lékaři pro USA!

 

Jak pomoci chudým státům, jako jsou USA či Německo? A další legitimní otázka: na čem bohatnou státy viz USA a Německo? No přece na nás a nejenom v proudu dividend, kdy je vše v zahraničních rukách.

 Divné: u nás studuje už skoro každý a přitom nemáme lékaře, zubaře, zdravotní sestry, kvalitní frézaře, svářeče, inženýry... Není to záhada?

Pokud se usmíváte nad zvláštním používáním chudí a bohatí, tak si dejte odpověď na položenou otázku kdo komu vlastně pomáhá, když další doložitelný postup se děje nejen kolem nás, ale i u nás?

Jak vlastně vyhodnotit situaci, kdy bohaté státy nemají peníze na vzdělání svých dětí, v USA roste kriminalita a vraždy přímo vertikálním tempem a my jim máme posílat lékaře, zubaře, programátory, strojaře, frézaře či třeba zdravotní sestry?

Mají v USA už jenom samé dementní děti? Mají ve Velké Británii a Německu už samé dementní děti? Proč tyto obory nestudují jejich děti a potřebují lékaře, zubaře či zdravotní sestry z "plebejských, rozvojových" států?

Vzdělání je strašně drahé, korporativně pláčí USA, Kanada, Německo, Velká Británie a Rakousko. My, chudé západní státy, na to prostě nemáme, a proto vás, východní státy, snažně prosíme, abyste nám zajistili tento personál. My vám za to pošleme jaderné bomby a rakerové základny, hlásá prezident Obama společně s Merkelovou.

 

Vážně je to normální?

Kdo koho tedy dotuje, vážené supervelmoci (na papíře)? Kdo je vlastně ten chuďas a kdo boháč? A pokud to není v onom bohatý a chudý, tak co to tedy je? Vydírání? Vykrádání?

Navíc! Znepokojující stav odhalil průzkum zdravotnických zařízení ve Spojených státech. Podle nové studie je každé třetí úmrtí pacientů označeno jako chyba lékařského personálu. Autoři výzkumu ze zdravotnického týdeníku BMJ zjistili, že každoročně z důvodů chyb umírá přes 250 000 lidí. Zakladatelé studie si ale myslí, že smutné číslo bude ještě mnohem vyšší. Nejsou do něj započítané údaje z pečovatelských domů a domácích péčí, uvádí zpravodajská stanice CNN.

Studie provedená lékaři na univerzitě Johns Hopkins ukázala vysoké číslo oproti minulým rokům. V roce 1999 vydal Lékařský institut vysoce kvalifikovanou studii, ve které se dostali k číslům 44 000 až 98 000 úmrtí, způsobené chybami zdravotnického personálu, řekl Makary pro CNN.

 

Zákon padajícího exkrementu pokračuje!

Nám slabším ukradnou lékaře, za které našim univerzitám nezaplatí. Prý v našem komunistickém systému je vzdělání zadarmo, stále tvrdí i v roce 2016 tyto vysoce vzdělané kapacity ze západu. Takže my se chováme stejně jako dobyvatelé západu. Sebereme ještě slabším jejich lékaře, zubaře a další lidi se vzděláním, a oni mohou chcípnout.

 

Že to není pravda? Ale je!

Ministr Mládek: Pilotní projekt „Ukrajina" byl schválen

Dne 10. května 2016 byl schválen návrh na úpravu Pilotního projektu „Zvláštní postupy pro vysoce kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny“, jehož cílem je, na základě dosavadních zkušeností, rozšířit možnosti společností nabírat zaměstnance vytvářející vysokou přidanou hodnotu!

„Jsem rád, že se podařilo schválit návrh na úpravu projektu, který rozšíří jeho využití tak, abychom mohli do České republiky dostat vysoce kvalifikovanou pracovní sílu, která na českém trhu práce není. Věřím, že úprava projektu jej zatraktivní pro zaměstnavatele a povede k jeho vyšší užitečnosti a využitelnosti,“ uvedl ministr Jan Mládek.

Ministerstvo průmyslu a obchodu je nadále zodpovědné za příjem a administraci žádostí o zařazení do projektu, s výjimkou žádostí podaných zdravotnickými zařízeními. Všechny informace jsou k dispozici i na internetové stránce ZDE.

 

Takže USA nemají na vzdělání peníze, tak nabírají (kradou) bez zaplacení lidí z Německa a v menší míře z celého světa.

Německo nemá peníze na vzdělání lékařů, tak nabírá (krade) bez zaplacení vzdělané lidi všech profesí od nás.

My peníze na vzdělání máme, ale protože musíme posílat vzdělané lidi do celého západního světa, musíme si vypomoci ze států arabských, afrických, či třeba Ukrajiny. Ten systém vážně nemá chybu.

Pak příjdou USA, že nám zaplatí a nabídnou raketovou základnou a Dragouny. U nás se tomu říká výpalné. Prostě jsou to naši noví bratři.

 

Úžasné! Pak příjde 4442 neziskovek, žádá z Evropské unie 24 miliard jako dotace na sociální začleňování, že pro 400 000 nezaměstnaných nemá práci. Pak příjde Dienstbier a žádá další miliardy na sociální začleňování, protože pilotní projekt, který trvá deset let, vykazuje stále větší procento sociálně nezačleněných než na začátku a města urychleně bourají domy, aby spekulanti tyto Dienstbierovy a Hate Free Culture lidi tam proboha nenastěhovali!

Americko - Dientsbierové perpetuum mobile skutečně nemá chybu! Vážně neplacení za vzdělání je "svoboda pohybu lidí a zboží"? Neplatilo toto nepsané pravidlo za bolševika, které se USA vzorově naučily: co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není? Nic nebrání našim lékařům, hokejistům, inženýrům, ekonomům, aby do USA svobodně odešli. Zaplaťte, co jsme do nich vložili, zaplaťte ztráty, pokud odejdou a my si vychováme další. To je tržní, to je demokratické, to je i normální. Ale jít do kostela, třikrát se pomodlit jako prezidenti USA a pak jít rabovat a zabíjet, jak si po válce zvykly i vlády USA?

Ne, toto není demokracie a svoboda, ale příliš se toto rabování neliší od "indiánských dob", kdy civilizace znamenala vyhlazení původních obyvatel Ameriky a ještě na to byli generálové hrdí.

To není svoboda, ale zločin a měl by následovat trest!

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
novota
před 6 měsíci

A ten plat je čistá mzda nebo hrubá ?? A asi se pán na kole projížděl po hybernské...

opus111
před 6 měsíci

Průměrný plat se vždy uvádí hrubá mzda.

novota
před 6 měsíci

Čssssd prosazuje pro lidi co vyšší daně ,cenzuru, zradu na vlastním národu, inkluzi , aby tady vznikl národ z iq 80 - texaskýho pastevce...a nám se dobře žije, když nám půjčují...a preference klesají všem to uvidíme v říjnu...

bývalý osvč
před 6 měsíci

A zapoměl jsem na tyhle. Co jména to hvězda. http://neovlivni.cz/skryte-tvare-voleb-k...

bývalý osvč
před 6 měsíci

Socdemák mi radí jak podnikat tak to je legrace. Ti jsou schopni jedině okrádat a rozdávat. Stačí napsat jejich jména Rath, Palas, Gross, Wagner, Svoboda atd. Vaše věc je server p.Paroubka jejich bývalého předsedy a tento server sledovali chovancovi soudruzi z vnitra.

opus111
před 6 měsíci

Pane, ČSSD není žádný sbor andělů, ale oproti te pravicové svoloči mohou klidně nosit svatozář. Pamatuji si dobře jak v roce 2012 -2013 nebylo dne, aby na stránkách deníků nebyl nějaký průšvih ODS.

Naštěstí lidé už pochopili že pravice jako je ODS nebo TOP09 je obrovský omyl a jejich preference prudce klesají.

V ČSSD se bohužel najdou i lidé, kteří nedělají čest této straně. Ale ČSSD vždy především prosazuje dobré zákony pro lidi, aby se lidem lépe žilo.

Zatímco pravice lidi vždy jen ruinuje.

bývalý osvč
před 6 měsíci

A další socdemák prozřel. To je legrace on musí uveřejňovat své úvahy na serveru bývalého předsedy. Takže nakonec to budou jen velké firmy, které u nás zůstanou. http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domac...

opus111
před 6 měsíci

Jak vidím odkaz na parlamentní listy, tak už to ani nečtu. Naprosto neobjektivní madiální žumpa.

Pár článku jsem přečetl, co tady dal odkazy novota a totální katastrofa.

Kdyby byla velká nazaměstnanost tak by řvali, když je 100% zaměstnanost tak taky řvou.

Průměrný plat v průmyslu je 30 000Kč, ale všichni jsme prý v chudobě. :)

Někdo se asi zbláznil. :)

Ještě napište, že vše je zfalšované, také dobrá sranda. :)

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Milý, drahý opusi, souhlasím, že názor má být tolerován, neb svoboda nemá ohebné paragrafy. Na druhou stranu nevím co si počít s lidmi, kteří tvrdí, že slunce je zelené a tráva modrá? Má se rozdávati pár facek, nebo ignorovati?

opus111
před 6 měsíci

Já udávám jen ověřené údaje, vždy si vše ověřuji.

Pokud jsem uvedl, že v průmyslu je průměrný plat 30 000, tak to není můj výmysl, že slunce je zelené, je to prostě údaj ČSÚ.

Pokud tomu někdo nevěří, tak s tím já už nic neudělám, někteří lidé jsou prostě nevěřící Tomáši a budou tvrdit, že vše je zfalšované. Takovým není pomoci.

Dneska jsem se byl projet na kole, všude na zahrádkách narváno, lidi mají peníze. Tisíce lidí super kola za desítky tisíc, super oblečení, nacvakávací boty atd.

Tak mi nevykládejte, že lidi nemají peníze.

bývalý osvč
před 6 měsíci

Proto jsem s tím také skončil po 20 letech...http://www.podnikatel.cz/clanky/tahle-ze... jenomže to těm odborářským bossum nikdo nevysvětlí.

opus111
před 6 měsíci

Každý končí jen kvůli vlastní neschopnosti.

Všechno ostatní jsou jen výmluvy.

bývalý osvč
před 6 měsíci

Novota sleduji tvojí při s tím socdemáckým trollem z hybernské . OKD začal Klaus a spol. a bohužel socdemáci to totálně dorazili a ještě z toho měli prospěch a mají ho až do dneška.

opus111
před 6 měsíci

Předně, nerozumím, proč bych měl být troll?

Jen proto, že píšu své vlastní pohledy, tak podle toho jsem troll? Snažím se ověřovat si skutečnosti a průběžně se vzdělávat a proto jsem troll? Takto vy si představujete svobodu slova, že když má někdo fundovaný jiný názor, tak ho onálepkujete v osobní rovině jako trolla?

A můžete mi napslatv čem to údajně Sobotka dorazil?

Pokud vím, tak v roce 1997 už bylo OKD pod kontrolou většinvého podílu Karbon Invest.

Sobotka prodával již jen menšinový podíjl 48% akcií, kdy stát již nemohl v OKD vůbec nic prosadit.

Bkala si koupil podíl v Karbon Inbvest dávno potom.
TAK můžete mi napsat včem to Sobotka v roce 2004 dorazil?

Navíc, Sobotka nechal vypracovat dodatek ke smlouvě, kdyby byla zjištěna nedovolená podpora státu, tak by smlouva byla neplatná. TO nevíte?

Představte si situaci, že by vláda ten menšinový podíl neprodala. Teďby měli na krku 48% dluhů OKD, aniž cokoliv mohli na tom ovlivnit.

Jen tady pomlouváte Sobotku, aniž byste k tomu měl sebemenší důvod!

bývalý osvč
před 6 měsíci

Novota máš pravdu Sobotka jako ministr financi zvedl povinné daně všem OSVČ a Ti se mu odvděčili , že to položili a ten to hned vrátil zpět. A největší škůdci OSVČ jsou od socdemáku odborářští bosové , kteří nikdy nedělali a jenom kecají a neví co to je si vydělávat na sebe a navíc neumí ani spočítat jejich odvody- viz Středula nějak tak se jmenuje.

opus111
před 6 měsíci

Píšete opět nepravdy. Minimální dań se platila v letech 2004-2007. To znamená, že minimální daň nezrušil Sobotka, ale zrušily ji pravicové vlády a byla to obrovská chyba.

Tímto si pravice ještě více podtrhla příjmy do státní kasy a v souhrnu vygenerovala pravice za sedm let vládnutí státní dluh ve výši 1 bilión korun.

OSVČ jsou sice z pohledu celkového výběru daní naprosto zanedbatelný subjekt, ale jde o princip.

novota
před 6 měsíci

A opět bude babiš se socany zvyšovat daně , aby to nedopadlo jako za finacministra soboty . Ten to také udělal a během 3 měsíců mu 300 000 OSVČ skončilo a šli na pracák.Jak to dopadne teď...a jak rychle to finacninistr vracel zpět..http://pravyprostor.cz/babis-zvysime-ti-...

opus111
před 6 měsíci

Pravý prostor, další mediální škvár.

Napíšou, že se dělá nějaká analýza výběru daní a už to vydávají za rozhodnotí zvyšovat OSVČ daně.

A už vůbec nechápu, proč novota do toho tahá ČSSD?

Za vlády ČSSD v letech 2003-2006 se OSVČ neobyčejně dařilo a jen namátkou, v roce 2005 se vybralo na daních přes 26 miliard korun od OSVČ.

Pak pravicové vlády manipulovaly s paušály a s daněmi a dopracovaly to do stavu, že v roce 2013 se vybralo od OSVČ již jen 2,7 miliardy korun, což je naprosto skandální!

Tak jak může někod psát, že Sobotka někomu zvyšoval daně nebo bude zvyšovat daně?

OSVČ jsou na tom co se týče daňové zátěže naprosto nejlépe jak kdy byli a situace je je již nakloněna zcela v neprospěch zaměstnanců a je třeba s tím něco dělat.

Výběry daní OSVČ:

Rok V mil. Kč
2004 24 040
2005 26 583
2006 17 854
2007 17 003
2008 17 749
2009 5 565
2010 7 987
2011 2 939
2012 3 261
2013 2 700

novota
před 6 měsíci

Kdo půjde do teplákůůů http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... + sobota a kalda...

opus111
před 6 měsíci

Josou to jen bláboly novinářských neumětelů, kteří ničemu nerozumí. Nikde neuvádějí nic konkrétního, vše je v rovině spekulací.

Že se jedná o bláboly mne s konečnou platností přesvědčilo konstatování, že prý Sobotka nevýhodně privatizoval OKD.

Sobotka OKD neprivatizoval. OKD byly zprovatizovány již v roce 1997, kdy Karbon Unvest měla v OKD již majoritu.

Parlamentí listy, jen další mediální škvár. :)

novota
před 6 měsíci

Nejlepší statistik byl přece Churchill....

opus111
před 6 měsíci

„Traue keiner Statistik, die du nicht selber gefälscht hast.”

Věřím jen té statistice, kterou jsem sám zfalšoval. (Winston Churchill): výrok je připisován anglickému státníkovi na základě jeho obecně známého skepticismu vůči statistikám, ačkoliv jeho skutečným původcem je německá válečná propaganda. Podle některých pramenů je autorem dokonce sám Goebbels, přičemž cílem oné propagandy byla důmyslně vykonstruovaná diskreditace Churchillovy osoby. I když samotný výrok nutí k zamyšlení a není prost myšlenky, neměl by být připisován osobě Winstona Churchilla.

Takže jsem se v novotném nezmýlil, nakonec přeci jen sáhnul k nepřekonatelnému argumentu: "Vše je zfalšováno" :))

Goebels je jak vidět novotného velký vzor! :)

Už by si novotny měl s tim flejmem skončit a napsat něco rozumného, pokud jsi vůbec toho schopen. :)

novota
před 6 měsíci

Největší cenzoři jsou u sobotkova tisku ...

novota
před 6 měsíci

BBBSB tohleto by mělo platit pro všechny, ale socani s burešem to dávají jenom někomu...a hlavně by to měl nasadit na koalici a strany v parlamentu...

novota
před 6 měsíci

Statistika je jiná věc než skutečná realita ...70% národa na průměrnou mzdy nikdy nedosáhne...protože pracují za 12000 kč čistého...to by musel sobota na českou správu sociálního zabezpečení a tam to zjistí...jak to je...

opus111
před 6 měsíci

Průměrnou mzdu a více má zhruba jedna třetina pracujících.

Medián je zhruba o 4 tisíce nižší, to jest nyní v průmyslu kolem 26 000,-Kč a na medián a více dosáhne 50% pracujícíCH.

Stále je to násobně více než vaše tvrzení, že všichni dělají za 10 000,-kč.

A navíc, mzda se stále zvyšuje, takže Okamura je lhář a populista.

Statistika naopak věrně odráží makroekonomickou realitu.

Teď už vám zbývá jen prohlásit, že vše je ZFALŠOVANÉ! :)

novota
před 6 měsíci

A socani budou s burešem zavádět cenzuru...http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=16588... a už se nedozvíme jak dopadlo okd za financ. ministra soboty...

opus111
před 6 měsíci

Cenzuru už zavedli tisíckrát větší na různých "vlasteneckých, svobodných, pravda" a dalších podvodných alernativách. Čím větší podvodník, tím více se zaštiťuje pravdou, láskou, vlastenectvím, svobodou.

opus111
před 6 měsíci

A je to tady!

Průmysl - březen 2016
Růst produkce a zaměstnanosti pokračoval

Průměrný evidenční počet zaměstnanců*) v podnicích s 50 a více zaměstnanci v průmyslu se v březnu 2016 meziročně zvýšil o 3,5 %.

Průměrná hrubá měsíční nominální mzda těchto zaměstnanců v březnu 2016 meziročně vzrostla o 5,1 % a činila 29 891 Kč.

Tak proč Okamura lidem populisticky lže, že nikdo nemá v peněžence více, když v průmyslu pracují milióny lidí a
za březen 2016 průměrná mzda v průmyslu dosáhla 30 000,-Kč? Proč Okamura lidem lže?

https://www.czso.cz/csu/czso/cri/prumysl...

novota
před 6 měsíci

Po zavedení socany , ano ,lidovci EET bude stát pivo v restauracích... 68kč a teď stoji 34kč ......a stát ještě bude muset zvednout daně, aby mohl zaplatit ty , kteřé restaurace a hotely propustí. A hlavně výtoč piva stále klesá , protože lidé ke zvyšujícím se nákladům na potraviny, bydlení a dalších věcí tak přestávají chodit a bohužel raději kupují ve slevě plastové patoky..vidím to i ve své restauraci ... Dopadne tak, že se tady likviduje postupně střední třída a bude to tady vypadat jako v 90 letech za Jelcina kdy budou jenom bohatí a chudí..Dneska se tomu říká babišův balkanský buzerační socialistický bordel../BBBSB/ ...

opus111
před 6 měsíci

Tak už je mi vše jasné, bojíš se EET, protože budeš muset makat poctivě a vše přiznat, jinak by ti Babiš zavřel hospodu. Zaměstnance bys chtěl vyhazovat na hodinu a to doslovně. Zvýšení minimální mzdy ti taky nevoní, protože už budeš muset číšníkům platit více. Takto už zcela vše vysvětluje, proč hájíš pravici, abys mohl dál parazitovat na obyčejných lidech a na státu.

novota
před 6 měsíci

Co chcete po socanském odborářském bossovi, který nikdy nepracoval a jen vymýšli blbosti pro koho, když člověk něco potřeboval tak ho vždy podrazili jak za komančů tak i v dnešní době..kolik je u nich lidí každý normální na ně kašle. Stačí navštívit ten jejich barák na žižkově a hospody poblíž v pracovní době..http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zaos...

opus111
před 6 měsíci

Důstojné, ale rychlé vypovězení pracovního místa.

Tak si to představuje pan Dlouhý, zaměstnanec USA banky Goldman Sachs, zaprodanec, který má na svědomí právě těch 44 000 bytů OKD, které už v roce 1990 převedl na akciovou společnost OKD.

Takže ze dne na den vás budou moci vykopnout z práce, ale udělají to s grácií, třeba vám sám šéf firmy zamává na cestu a popřeje mnoho úspěchů ve frontě na ÚP.

To jsi tedy hluboko klesl Novoto, jestli komunistický propěchář Dlouhý, který byl u komunistů jen z prospěchu, pak otočl o 180 stupňů a zaprodal se USA, jestli tento člověk, zrádná elita, je tvůj vzor.

novota
před 6 měsíci

Po zavedení socany , ano ,lidovci EET bude stát pivo v restauracích... 68kč a teď stoji 34kč ......

opus111
před 6 měsíci

Pivo čepované 12 stojí ve většině restaurací v ČR od 25 do 30Kč, ale to není podstatné.

Zavedením EET se může cena piva paradoxně i snížit, jelikož zloději odpadnou z trhu a ti poctiví budou mít větší tržby, takže budou moci jít s cenou dolů nebo to nechají na stávající výši.

Náklady na provoz EET pro hospodského jsou vzhledem k marži a množství prodaného piva naprosto zanedbatelné.

novota
před 6 měsíci

Jak to bylo z důchody a OKD http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ka... a montovny za 10000 kč čistého jedou...a přes města přechází fronta....

opus111
před 6 měsíci

Proč Okamura neříká pravdu? Proč tvrdí, že lidé nic nepoznali v peneženkách? Proč tady někteří přizvukují, že všichni dělají jen za 10 tisíc v montovnách?

Tak se podívejme na realitu v sektoru stavebnictví:

Průměrná nominální mzda těchto zaměstnanců meziročně vzrostla o 7,3 % a činila 30 336 Kč.

30 336 / 100 * 92,7 = 28 121Kč

Jak vidíme tak v sektoru stavebictví si zaměstnanci v průměru meziročně přilepšili o 2 015 Kč a to i přesto, že v prvním čtvrtletí 2016 stavebnictví zpomalilo.

https://www.czso.cz/csu/czso/sta_cr

http://www.kurzy.cz/zpravy/399317-cr-sta...

Ale nejde ani tak o to jestli berou více nebo méně, kdybych chtěl být populista, tak si vyberu údaj z prosince 2015, kde byly mzdy na 35 000Kč.

Jde o to, že je to třikrát více než nám tady vnucuje Novota a dále, že ty mzdy skutečně rostou a ne jak balamutí Okamura, že to nikdo v peněžence nevidí.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Ach jo, to jsou hlouposti. Ani medián to nemůže spočítat, natož průměrná mzda. Dokonce i tam, kam se nastěhoval Bakala (Modrava) a všem se dramaticky zvýšil plat. Na papíře. A stejně tam není započítáno, že sice si mnozí lidé koupí víc, ale šunty, které mají (pračka, televize apod) omezenou dobu, kdy jsou funkční. Jak se toto dá přepočítat? Nijak. Ale odhadem se dá logicky odvodit, že 10% lidí se má dramaticky lépe, dalších 20% se má lépe, 50% + - stejně a 20% dramaticky, ale skutečně dramaticky hůře. Ale lze doložit, že těch deset procent žije na úkor 50% plus cca 15% dramaticky zoufalých. 5% jsou nenapravitelní lemplové - nemakačenkové v každém režimu.

opus111
před 6 měsíci

To co jste teď předvedl jsou absolutní demagogie.

Absolutně nejvíce si polepšili právě lidé s nejnižšími příjmy, kdy za poslední asi 2,5 roku se minimální mzda zvýšila o 25%, to jest o 2000,-Kč!

Proč zmiňujete medián apod, když jsem jasně uvedl, že segment stavebnictví a konkrétně nominální průměrnou mzdu.

Uvedl bych i průměrnou mzdu celkem nebo medián, ale zatím není na stránkách ČSÚ k dispozici, a já nemám ve zvyku si vymýšlet nesmysly. Vždy si data ověřuji.

Je logické, že v absolutní hodnotě roste více lidem s vyššími přijmy. Ale procentuélně všem zhruba stejně, s tím rozdílem, že tentokráte díky ČSSD nejvíce narostla i v absolutní hodnotě mzda těm s nejnižší mzdou.

A povídačky o šuntech jsou už úplně mimo mísu.

Srovnejte si moderní LCD televizor s elktronkovou černobílou bednou někde v roce 1970, kdy navíc je ten moderní televizor 20x levnější než před 40 lety. Tak proč bych měl sušit TV více než 5 let, když za deset let bude technologie někde úplně jinde.

Před 25 lety se lidem ani nezdálo, že budou mít doma všecho možné, DVD přehrávače, kvalitní jízdní kola, před domem nové nebo ojeté zahraniční auto, digitální fotoaparáty, mobily, počítače a kdoví co ještě všechno.

Pane Pokorný s tím vašim příspěvkem jste těžce ujel! Navíc jste uhnul mimo téma.

Já jsem reagoval, že Okamura nemluví pravdu, když tvrdí, že lidé nevidí v peneženkách více peněz a současně jsem reagoval, že "novota" si vymýšlí, když tvrdí, že všichni dělají za 10 000 v montovnách.

V těch montovnách dnes mají klidně i přes 30 000 měsíčně, viz Škodovka, která uvádí pro rok 2016 nárust průměrné mzdy na 33 000,-Kč a pro rok 2017 dalších 5% více.

Doposud jste ani vy ani novota nedoložili rozložení příjmů u těch 220 000 lidí, kteří za poslení 2,5 roku získali končně opět práci.

Úroveň diskuse prakticky na všech alternativách ukazuje v jak desolátním stavu je úroveň mediálního povědomí, jak jsou lidé zdevastovaní propagandou, sami si nic neověřují a papouškují jen hloupisti z maistreamu nebo alternatuivních zdrojů.

80% postižených neustále na dislkusích opakuje bláboly o Sobotkovi a jeho údajné privatizaci OKD, různé hlouposti o příjmech, kvalitě, že si poslanci zvýšili platy o 20 tisích a sposty dalších pitomostí.

Stav národa je doslova otřesný. Jak mainsteram tak alternativy páchají doslova mdiální genocidu národa.

Dnes žvanila v Událostech opět nějaká prolhaná Petruška, že prý krymší tataři kolaborovali jen 5-6% s Němci. Opak je pravdou 95% těch krys kolaborvalo s Němci. A ta vlna lží se valí na lidi z obou stran dnes a denně, to špatně dopadne.

Alternativy by tady měly být od toho, aby ty lži napravovaly a přitom alternativy tvoří jen další lži a demagogie. Je mi z toho zle!

To je Tydÿt
před 6 měsíci

Když si nevím rady, napíšu o Skodovce. A co jinde? A s platem patnáct hrubého mají na nové levné televize za patnáct? Hrabe?

opus111
před 6 měsíci

Značkovou Philips LED TV ulopříčka 80cm dnes pořídíte už za 5 490,-Kč. Nebo na splátky za 275,-Kč měsíčně a za dva roky je vaše. To už si dnes může dovolit úplně každý.

http://www.levneelektro.cz/p1117871-tele...

Více se nebudu o těch TV rozepisovat, jelikož váš příspěvek je zcela mimo podstatu mého příspěvku a váš příspěvek jen odvádí pozornost od podstaty.

Podstatou bylo, že není pravda, že by všichni dělali jen za 10 000,-Kč.

Stavebnictví bere nejvíce prac sil z ÚP a ve stavebnictví je průměrný plat 30 000,-Kč. To byla podstata mého příspěvku.

A není problém se podívat i na jiná odvětví průmyslu. Ale všude to bude plus mínus velmi podobné, protože průměrný plat v ČR se blíží 27 000,-Kč. To je prostě statistická realita.

Pak už můžete argumentovat jedině jako Hlávka, že vše je zfalšované. Pak by ale další diskuse s vámi již neměla smysl. :)

opus111
před 6 měsíci

Takže Okamura chce demagogicky překrucovatt, že peníze důchodcům vláda nechtěla dát?

Tak jak to tedy ve skutečnosti bylo:

Vláda navrhovala před koncem roku 2015 přidat již v prosinci 2015 důchodcům 600Kč jednorázově! A kdo myslíte, že to zrychlené projednání zablokoval? No přeci opozice!

Následně přišla vláda s tím, že v únoru 2016 zvýší tuto částku o 300Kč tedy na 900Kč.

Do toho zpravodaj Mirolav Opálka (KSČM) navrhnul ještě o 300kč vyšší jednorázovopu výplatu a vládní koalice nebyla proti a kupodivu sněmovna to celkem jednohlasně odhlasovala.

Proč s nějakým návrhem nepřišel Okamura?

Jak může tedy Okamura tvrdit, že vláda důchodcům nechtěla nic dát?

Toto je prostě nehorázné překrucování skutečností, podvod a demagogie! Ale takový je Okamura!

opus111
před 6 měsíci

Okamura si opět těžce vymýšlí nesmysly!

Již v roce 1997 ovládala společnost Karbon Invest 52% akcií OKD a tímto byly OKD defakto již zprivatizovány, tedy dávno předtím než příšel do vlády Zeman, případně v příští vládě byl ministrem financí Bohuslav Sobotka.

Byty byly vloženy do akciové společnosti OKD již dávno v roce 1990.

Sobotka ani Zeman s Bakalou ohledně OKD nikdy nejednali a nic Bakalovi neprodávali.

Sobotka ani Zeman OKD neprivatizovali! V roce 2004 vláda ČSSD odprodala již jen menšinový podíl OKD (48% akcií) firmě Karbon Invest, se kterou v té době neměl Bakala vůbec nic společného.

http://ivanprikryl.cz/vse-o-kauze-okd-st...

Nyní po 12 letech od prodeje menšinové podílu 48% akcií OKD, kdy byl ministrem financí současný premiér Bohuslav Sobotka se jasně ukázalo, jak prozíravé bylo se tohoto menšinového balíku akcií v podstatě zbavit a tenkrát ještě za dobrou cenu 4,1 miliardy korun.

Jako menšinový vlastník totiž nemáte vůbec žádný vliv na dění ve společnosti, vždy vás ve všem přehlasují.

Navíc, když došla situace po 12 letech do současného stavu, tak by vláda nesla odpovědnost za téměř polovinu dluhů, které má nyní OKD jako celek na bedrech. Navíc by současná vláda měla v ruce naprosto bezcenný balík 48% akcií, které nejdříve spadly na hodnotu haléřů za akcii a nyní se již zcela přestaly na Burze obchodovat.

A to by teprve chytráci vyřvávali na Sobotku, protože by měli důvod.

Stačí jak chytráci vyřvávají teď, když žádný důvod vyřvávat nemají. :)

opus111
před 6 měsíci

to novota:

A čím byste jako chtěl v dnešní době krýt peníze? Snad ne jako ten ztřeštěný A.B. Bartoš, který chce zavádět zlatý standard, který jen tlumí ekonomiku?

Sobotka bydlí velmi skromně, bydlení za 7 miliónů , z poloviny kryté hypotékou si myslím, že na premira, to by mohl mít něco lepšího.

ČR se za poslední 2 roky zadlužila 4 milirdy korun a vyprodukovala za to navíc hodnoty za 400 miliard korun. To je fenomenání úspěch.

Nezaměstnanost se snížila o 34% a dále klesá.

Platy rostou ve všech odvětvích ekonomiky při nulové inflaci, tedy růst je reálný.

Na emailech od Sobotky není nic závadného, co by mělo ČSSD nebo osobně Sobotku nějak diskreditovat. Byl to jen chabý pokus o diskreditaci Sobotky, který nitkařům nevyšel.

Já bydlím v poměrně velkém krajském městě, kolem 300 000 obyvatel, a toto město se za posledních 26 let razantně proměnilo. A takto je to prakticky ve všech městech. Vaše přirovnání, jako by právě bylo po válce je naprosto nereálné.

LIberální kapitalismus to vždy vede do banktrotu. Tatcherovou v době o které píšete také museli doslova vykopat z úřadu, jinak by jim zavedla daň na hlavu.

Ty pracovní místa v montovnách za 10 000 jste stále relevantně nedoložil. Např. montovna ŠKODA má průměrný plat přes 33 000Kč. :)

novota
před 6 měsíci

Tohle se na nás připravuje http://www.novinky.cz/domaci/403703-vlad...

opus111
před 6 měsíci

A to je velmi dobře, že se to připravuje. Alespoň to značně omezí pravicové zlodějny.

novota
před 6 měsíci

Socani jako komunisti...

opus111
před 6 měsíci

KSČM podpoří vše co je dobrého pro obyčejné lidi. Ale kdyby mohli rozhodovat zcela sami, tak změní zřízení státu.

Což u ČSSD neočekávám. Ti to nemají ideově zakotveno.

Takže v tomto srovnání se velmi mýlíte.

novota
před 6 měsíci
novota
před 6 měsíci
opus111
před 6 měsíci

Jestli orientace na Euro-atlantickou alianci nebo RF, to přeci není otázka strany ČSSD, to je otázka pro voliče. Většina voličů neche orientaci na RF.

Je legrační jak všude na alternativách vyřvávají, že ČSSD nehájí zájmy občanů ČR. Ale proč by měla ČSSD hájit zájmy všech občanů ČR? ČSSD , jako každá strana hájí zájmy svých voličů. Vždyť většina voličů vůbec ČSSD nevolila.

Tak ať se 100 voličů odebeře k volbám a 80% voličů ať zvolí KSČM a uvidíte ten FIČÁK. :) To budete mít orientaci na RF raz dva.

40% voličů se vůbec nehodlá k volbách dostavit a 40% voličů volí široké spektrum jíných stran od komunistů až po ekonomického zločince Kalouska.

Já ctím pluralitu názorů a současné vidím, že to ČSSD dělá dobře, a že se ČR ekonomicky velmi daří.

Beztak k volbám ani sám nechodíte. :)

novota
před 6 měsíci

Komunisti jsou všude stejní a hlavně v rusku chodí vždy po zasedání bonzovat v moskvě americkému páničkovi. Jsou na to zvyklí od doby co gorby prodal rusko reeganovi za 44 miliard dolarů..to samé dělají socanci, když jedou žalovat reichprotektorovi na tržiště/ zadolárek/, merkelové, cestami za oceán kdy si přivezou noty a pak ohlupují občany čr...jsem zvědavý kdo zaplatí tištěné dluhy v eurech...doufám,že angličani naberou rozum a vystoupí z eu...

novota
před 6 měsíci

A topolánek to vše potvrzuje viz . český rozhlas...kdo řídí tento stát ...žádný socan , ale tržiště...a zdrádci které pak odkopnou...

opus111
před 6 měsíci

Oba vaše komentáře jsou mimo realitu.

ČSSD prosadila přes 80% jejich volebního programu a funguje to. Globalisti to věděli, že to bude fungovat a protože Zeman je gobalista, tak se ti nitkaři v pozadí hned zkraje snažili zosnovat spiknutí a odstavit Sobotku. Tím by ČSSD značně oslabili, ČSSD by toho prosadila jen velmi málo a GP by byl spokojen.

Jenže to se nestalo a naopak ĆR se ekonomicky daří. Proto GP rozjel informačí kampaň proti ČSSD, všechny ty nesmysly s OKD, že to špatně privatizoval Bakalovi, přitom Bakalovi Sobotka nic neprivatizoval a spousta jiných nesmyslů V podstatě většina lidí aniž si to uvědomuje, tak ze sebe dělá užitečné idioty.

Dokud si toto ovce neuvědmí, tak si ovce samy podříznou Sobotku a pak zase budou ovce dalších 20 let nadávat, že mají pětinové platy než v Německu a vy budete dále dávat nesmylné komentáře, že všichni komunisti jsou stejní a socan že nic neřídí. :)

Standardní situace, k tomu už není co dodat. :)

novota
před 6 měsíci

Typické socanské fráze , stačí přečíst dnešní e15..a sobota koník čsob a hlavně už vysvětlil kde vzal peníze na ten svůj byt..a co táta falbr a bývalý redaktor voa...jakto-že neodstoupili z eu , když prohlásili ,že pokud bude málo zvolených poslancu za čssd že odstoupí. Ekonomice se daří-jo , když nám na to půjčují a tisknou nekryté peníze..?? A ty pracovní místa v montovnách za 10000 kč tak to je super...prostě tudy chodil tudy krad a okrádal lidi sociální demokrat..apropo maily od sobotky a otíka jsou suprové...A vy myslíte , že budou stejné platy jako na západě ha ha pro ně jsme prostě odpad méněcená slovanská rasa..co se za těch 26 let u nás udělalo ...ve vesnicích, městech to leckde vypadá jako by přes ně přešla válka..a hlavně všude žlutá barva..Běžte se podívat i do zahraničí jmenovitě liverpool, manchester..to samé- sklady a sklady..a GP
víte co to je...v roce 1987 byl západní svět na pokraji bankrotu a akorát to oddálil revolucí v evropě a v dalších zemích...

hestroy
před 6 měsíci

Na trolla Opuse nereagovat, jen ho to podnítí k dalšímu tapetování. Je přiřazen z ČSSD na všechny alternativní weby.

novota
před 6 měsíci

To se jim bude studovat až bude amero .....a už se to blíží..

opus111
před 6 měsíci

To je takový typický křiklounský článek alternativy, pramenící z nepochopení makroekonomických souvislostí.

Autor přirovnává vzdělání k nějakému rychloobrátkovému zboží, což j naprosto chybný pohled.

Ještě by se dalo pochopit, například, kdyby ČR koupila lékaře z Ukrajiny a ten by pak odešel do USA, že by za něj USA tedy měly zaplatit.

Jenže v realitě ČR to takto není. Například mladý člověk, který v ČR studuje, získává informace od lidí, kteří za to dostávají peníze, ovšem ty peníze začleňují tyto vyučující do společnosti, tyto peníze se podílí nejen na tvorbě pracovního místa již zmíněných vyučujícíh, ale také zajišťují pracovní místa mnoha dalším lidem v řetězci příležitostí.

V cílové zemi pak mají všechny ty problémy, které původní země pořešila. Toí jest například v USA pak netvoří tolik pracovních míst pro původní obyvatelstvo, musí těm příchozím platit násobně vyšší platy než by příchozí měli v zemi jejich vzdělání. A to všechno autor článku nedomýšlí.

Alternativní weby jsou doslova zaplaveny touto křiklounskou propagandou bez sebemenší snahy reflektovat makroekonomický pohled na situaci.

Vyvalený
před 6 měsíci

Máte naprostou pravdu. Všichni bolševici říkali, že zdravotnictví a vzdělání je zadarmo. Že všichni pracují z lásky a v roce 2000 už neměly být peníze, protože všeho bude dost. No, lidi toho měli skutečně dost a komunisty vyhnali. A když je to tak logicky jednoduché, proč to nedělají USA a další? Nebo pouze vyučující v zaostalém státě je ten vyvolený a v bohatém se děti rodí už vzdělané? Kubku, haló, pracujte z lásky, nejste rychloobrátkové zboží! Socialismus klepe opět na dveře!

opus111
před 6 měsíci

Vy jste to opět uchopil ideologicky navíc opět známý komunikační faul "argumentace extrémem". Tak to se nidy nikam neposunete.

Víte, myslet si, že ČR produkuje nějaké extra odborníky, kteří potom houfně odcházejí do USA, tak to je naprosto chybný pohled.

Vezmět si příklad doktora Pomahače. Ten kdyby neodešel do USA, tak by se z něj v ČR nestal takový odborník na transplantace, jakým nyní je. V USA jsou prostě schopni produkovat úroveň vzdělání, která je řádově o level nebo i více výše než je tomu v ČR.

Ten problém, který tady nastínil autor článku není ideologický, ale převážně makroekonomický. ČR je zemí, která vyváží vzdělání. Je to obrovský průmysl, který dává práci desítkám tisíc lidí. Investice do vzdělání, amám na myslí investice jak státu tak těch studentů, se výraznou měrou podílí na tvorbě HDP. Jen se zeptejte nějakého vysokoškoláka, jestli měl studia zdarma. Okamžitě vám řekne, že nikoliv. že buď měl dostatečně solventní rodiče, kteří jej mohli držet na VŠ nebo musel makat brigády nebo obojí. Nebudu se rozepisovat, za co všechno musí vysokoškolák zaplatit.

A to všechno dává práci jiným lidem. A co myslíte, že by se stalo, kdybychom vzdělávání omezili co do počtu stedentů? No spousta lidí na to navázaných by přišla o práci a makroekonomické ztráty jsou pak ve stovkách miliard korun a násobně převýší finance státu vložené na tvorbu těch 50 doktorů, kteří každý rok odejdou dále studovat nebo rovnou pracovat do zahraničí.

Opět připomínám. Ten fenomén není ideologický, je převážně makroekonomický.

A jestliže se autor článku pozastavuje, že pak kupujeme zbraně z USA, tak zkuste navrhnout ať je kupujeme z RF, tam přeci mají ještě lepší zbraně, mnohem levnější a navíc jistě nebudou proti.

Ale to byste viděl, jaká by se strhla světonázorová bitva, jak by vám spílali do rusofilů apod.

Petr Pokorný
před 6 měsíci

Nesmysl: OECD přesně vyčísluje "vykrádání mozků". A pokud není OECD makroekonomie, tak už se mohou všichni odstěhovat na pískoviště a počítat bábovičky. Liberalizace není Matka Tereza. A vzdělání má obrovské náklady, navíc spojené s třetinou života. A jenom minimum něco pro společnost tvoří. Ostatní se vezou. Humanitární vědy a těch je jak hub po dešti tvoří co?

opus111
před 6 měsíci

Že OECD vyčísluje "vykrádání mozků", tak to ještě neznamená, že vy jste nějaký "fenomén " uchopil makroekonomicky.

Používáte známý komunikační faul "odvolávka na autoritu".

Navíc vykrádání mozků není přesně ten fenomén, který popisujete. Většina těch lékařů jde jen za vyšším platem, ne že by byli nějaké super kapacity již tady v ČR. Těmi kapacitami se stávají až po studiích a praxi v USA. Potom doktor Pomahač zavítá do ČR a učí ty techniky moderní chirugie v českých nemocnicích.

Takže tak nějak.

Ano, vzdělání jsou náklady. A kde se ty náklady točí jako finance? No přeci v té zemi, kde se to vzdělání tvoří. Což zajišťuje oběh financi a tvoří pracovní místa.

Vše souvisí se vším a liberasti vždy jen przní ekonomiku. Pak to tak vypadá, že vždy po vládách liberální pravice dochází k hlubokým ekonomickým propadům a ČSSD to po nich musí dávat dohromady.

LIberasti vždy končí krachem protože amputovali (zcela záměrně) sociální rozměr makroekonomie. Nechtějí uvažovat o skutečných příčinách nezaměstnanosti a už vůbec ne o řešení například v podobě "nepodmíněného základního příjmu".

Chápu, že autor článku ještě nedokročil do tohoto stupně poznání sociálně makroekonomických souvislostí.

Liberálové jsou vždy jen dva druhy lidí. Buď jsou to ekonomičtí zločinci, nebo ještě nepochopili souvislosti.

Smutné je, že mnozí liberálové z nepochopení páchají ekonomické zločiny, dlážděné dobrými úmysly.

hestroy
před 6 měsíci

Opus chodí po alternativních webech a tapetuje tyhle svoje hovadiny pořád dokola. Na Zvědavci museli vymazat půl diskuse, která byla zaplevelená jeho partajní agitkou. Je to hnus, že se ten člověk nestydí.

opus111
před 6 měsíci

Od toho jsou pane diskuse, aby tam někdo mohl vyjádřit svůj názor. Chápu, že vy byste názor, který nesouzní s vašim viděním světa klidně demokraticky odstřihnul.

A neřekl bych, že museli něco vymazat. Jen admin se domníval, že je to téma mimo námět článku. Já jsem nikde netapetoval, jen jsem vždy reagoval na jiné reakce. Mé příspěvky jsou vždy originální, nikdy nic nekopiruji.

Legrační je, že po smazání, tam zůstalo sedm příspěvků a nikdo stejně nic k tématu nenapsal. Tak to už tam mohl admin tu hodnotnou ekonomickou diskusi nechat, nic by tím nezkazil. A nebo možná jo, není žádoucí aby někdo chválil ČSSD? :)

A rozhodně bych neřekl, že to co píšu jsou hovadiny. Píšu holá ekonomická fakta, která jasně ukazují, že ekonomika si vede velmi dobře. Ve včerejších Udalosti Komentáře všichni přizvaní ekonomové potvrdili, že je tomu tak, zvláště rok 2015 byl velmi silný. Ale co je nejpodstatnější, všichni se shodli, že to je přičiněním dobré rozpočtové politiky současné vlády. Nikoliv jak podsouvá Kalousek, že je to díky předešlé pravicové vládě.

Komentátor Borek chtěl rozehrát známou písničku, proč tedy vláda nedělá úspory pro budoucnost a bylo mu vysvětleno, že máme nejnižší procentuální zadužení k HDP v EU, za dva roky se snížilo o 5% a současně, že schodek se snižuje.

Zajímalo by mne, proč se Borek nezeptá Kalouska, proč v době údajné krize vytvářel nadstandardní rozpočtové rezervy a tím ještě více dusil ekonomku. Za toto jednání by měl být Kalousek trestně stíhán.

Jasně se na tom růstu podepsují investice a růst domácí spotřeby, částěčně také růst salda (díky intervencím ČNB).

A pokud se voliči nezblázní a nepustí k veslu zase neodpovědnou liberální pravici, která by zase vše přenastavila k cestě do propadu, tak nás mohou čekat dlouhé a hezké časy.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...