Evoluční Janeček s Popelkou z nás dělá magory

          Vážený pane Janečku         

 

Nastal čas nalít si čistého vína. Velmi vážně se ptám: co tím sledujete? Moje filozofie je taková, že raději propustím tři lumpy, kterým jasně neprokáži vinu, než abych odsoudil jediného podezřelého, abych následně zjistil, že byl nevinný. Vaše filozofie a matematická analýza s amnestií prezidenta Klause je opačná.Budiž. Máte na to svobodné právo. Proto raději přejděme k hlavnímu tématu – evoluce myšlení, nepolitická politika až po změnu celospolečenského systému.

Nezlobte se, ale já Vám nevěřím.

Pokud někdo vydělá myšlením za pár let miliardy, kdy jiní mají jen tak tak na obživu, aby následně dělal iracionální a školácké (nevěřím) chyby, mě, obyčejnému člověku prostě rozum nebere. Přejděme k faktům. Matematika je o analýzách a výpočtech, což by Vám mělo být blízké.

Děláte s Pavlem Kohoutem matematické výpočty, jak zdokonalit volební systém. Probíráte se kdo co získal, jak si namastil kapsu a ze které strany je. Nic proti tomu. Je to bohulibé a pro někoho chvályhodné. Ale pro mě ne! Nezlobte se, ale já zatím nevěřím. Co za informaci získám tím, že vytuneloval a spálil zem Polívka. Že totéž udělal Fero Fenič a ještě to prodal za 25 miliónů. A otázkou je, zda se všechny převody na Febiofest dají dohledat. Že totéž udělali podle Vás kmotři z ODS. Že jim na to zvedli ruce jednou přátelé z divadla, filmu, příště z politiky. A lidé si mohou mezi sebou nadávat. Já prostě tuto ohlodanou kost neberu. Aby matematický analytický mistr začal uprostřed, nebo dokonce od paty?

Já už léta používám krásné slovo „podstata“. A předložím jasné argumenty. Měníte s Pavlem Kohoutem systém a lidé nevědí, proč jdou k volbám. Investujete a předhodíte lidem polodrby k hádkám, ale příčina je neznámá. Co za tím sakra vězí? Podle Vás by se v dohledné době mohly politické strany přetransformovat v zájmové kluby. "Každý poslanec by mohl být členem i více takových klubů“, tvrdíte.... A k čemu by sloužily?

V roce 1989 vám bylo čtrnáct let. Za komunistů zde něco takového bylo. Ostatní strany byly jenom stafáž k uzákoněné vedoucí úloze KSČ. To je váš cíl? Po roce 1989 (ani jste nebyl plnoletý) tady bylo OF. „Rozblemcaná“ parta a  žvanírna o ničem. Bezprizorní chaos, kdy jeden chtěl to, druhý ne, třetí tvrdý kapitalismus, čtvrtý socialismus s lidskou tváří. Vy nám nabízíte totéž. Proč? Před Vámi zde byla jiná parta. Strana Naděje se jmenovala. Sestry Monika Pajerová a  Kateřina. Nakonec se zjistilo, že ono sdružení Naděje, co tvrdě útočilo na Klause, bylo přilepené na dotace  včetně celé rodiny Moniky MacDonagh-Pajerové. Stačí zjistit, jak se zmanipuloval vstup do EU a jak bylo financováno ANO pro Evropu.

A Vám to není nápadné. Vám, co jste vydělal do 39 let miliardy v analytickém myšlení, zatímco jiní žijí od výplaty k výplatě. Vy jste počítal a analyzoval. To mám vážně věřit? Kdo je větší tunelář a kdo více spálil naši zem, jak vždy říkal prezident Zeman: rodina Pajerova – Monika, přilepená na dotace k reklamě Evropy, nebo její „biomasová“ sestra Kateřina k zeleným? Různí kejklíři  a komedianti jako Fero Fenič či Bolek Polívka nebo dokonce Karlovy Vary s pravicovým Bartoškou, kdy za každá Ách vysloužilé herečky zaplatí z dotací horentní sumy daňový poplatník? Či hoteloví Palasové z ČSSD nebo hoteloví kmotři ze severních Čech? Kdo to posoudí a rozsoudí? Vy, nebo někdo ještě božštější? A přitom je to legální!

Normální člověk se selským rozumem by si řekl: kde je podstata a společný jmenovatel všeho tohoto zla? To Vás v matematice neučili? Nás ano. Na základní škole.

 A v roce 2000 jsem vyslovil  poprvé na „Dni daňové svobody“ slovo

terminus technikum „PŘEROZDĚLOVAČ, zloděj obecný“!

Tehdy se lidé smáli. Dnes se podívají na Váš  portál http://fondyeu.eu a jsou zděšeni.

 

Třetí část –konstruktivní: dejte lidem víc informací.

Žádal jsem to před podpisem Lisabonské smlouvy, kdy nás rodina Pajerova za naše dotace přes EU drtila nádhernou a božskou unií. A výsledek dnes? Poslední Kypr... „Ne oni nám, ale my jim musíme dát informace jaké to je z relativně bohaté země klesnout až na dno a pak se znovu drápat nahoru,“ žádal jsem.  Neposlechli a máme to tu znova. Obdobu RVHP. Takže kde je ta podstata a hlava celého bídného systému?

Rok hledám po všech koutech cenu dotací. Prý to nejde. Dostal jsem se až na ministerstvo. Pouze jsem zatím nepožádal pana ministra Kubu. Nikoliv transfery do Bruselu a zpět. To najde lehce i dítě. FondyEI.eu ukazují počty. Počty žádostí.

   44 481 projektů za 528 034 000 000 Kč.

U každé žádosti je několik lidí. Ti pobírají peníze. Nemalé peníze. Každou žádost schvaluje několik lidí. Ti pobírají peníze. Nemalé peníze. Někde pracují, mají počítače, vytápěné budovy. Nad nimi bdí Brusel. Další lidé, překladatelé, právníci, ekonomové, kraje, úředníci a banky. I ty chtějí za služby platit. Naše peníze. A že nemalé všichni víme. Kde je, sakra, tento účet pane Janečku. Zde je ta hlava. Potom tam máme Rathy, rozkrádačky, omyly, policii, soudce, hrůza a děs. Už jste pochopil, kde je ta podstata? Ano, hlavou je „přerozdělovač“ – zloděj obecný – terminus technikum. Umíte si představit, o kolik zlodějen by bylo méně, kdyby tento systém zmizel?

A jako další, co vlastně je obsaženo v těchto žádostech? Kuličky na Sicílii?  Aquaparky, které zejí prázdnotou? Potěmkinovy vesnice a šílené vany v Praze na Smíchově, kdy nikdo neví, kam s nimi a co s nimi?

A nejen informace o dotacích. Třeba i obyčejné zadlužení a jak se s ciframi mává. Jak se přou lidé. Zadlužil více ten, co při 7% vzestupu udělá dluh 100 miliard a nebo ten, co udělá stejný při světové krizi. Je to na matematického mága, který tím vydělal miliardu, snad složité?

Nezlobte se, ale to, co je pro každého sedláka normální, Vám dělá strašné potíže. A já, Petr Pokorný, normální občan, žijící za normální peníze, já, prostý občan mám uvěřit, že to děláte poctivě?

Dejte lidem víc informací.a můžete zahodit celý supernový volební supersystém.

Klidně nabídnu své služby. Zatímco vás nikdo nezná, moji zárukou je čest. Celé okolí ví, že jsem neprodejný. A kontrolou účet, na němž, narozdíl od Vašeho, se změna nějakého miliónu, abych potvrdil lež, pozná. Mohu pokládat otázky od veřejnosti a kontrolovat. Odmítám 99 iniciativ podepsaných pod Popelkou a jinou fraškou po třech stále stejných jménech od doby ANO pro Evropu. S tou komedií na mě nechoďte. Pokud máte zbytečné peníze, dejte věrohodné a překontrolovatelné informace a lidé se mohou rozhodnout. Ty informace musí být jasné a se zárukou. Ale odmítám být loutkou, se kterou si budete hýbat, jak vás napadne!

 Zde máte inspiraci a můžete konat!

Mám totiž podezření, že náklady na obsluhu evropských finančních manévrů jsou vyšší, než výše peněz transportující se do Bruselu a zpět!

 

Petr Pokorný            

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Český Honza
před 4 roky

nemohu než plně souhlasit! Zvlášť, když mám nějaké poznatky ohledně neziskovek pro handicapované - dojení dotací ze všech stran z MPSV včetně fondů EU a blahobytný život jejich představitelů. To by bylo na celý článek a ostatně Monička Pajerová se také na handicapovaných pěkně přiživovala.

XXX
před 4 roky

Přeji úspěch a dejte vědět.

Ježek
před 4 roky

Jéžíšíkriste,pane Pokorný,já jenom doufám,že si to ten zrzavý bazmeg přečte,ale že by cosi přiznal,tak o tom vážně pochybuji,ale dám to dál.Děkuji,lépe bych to nenapsal.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...