Pikovice 2013 už jenom vzpomínkou. Tak ahoj v roce 2014

 

Nádraží Braník
Nádraží Braník

Ráno chmurné, deštivé, zatažené a představa celodenního sezení venku moc velké nadšení neskýtala. Ale cesta do Braníku, Mekky to „Pacifického expresu Praha, Čerčany, Dobříš, Paříž“ už přece jenom ukazovala vlídnější tvář“. I s babičkou funící lokomotivou.

 

Déšť ustal a už v Davli občas na nás mrklo sluníčko. Přesto příjezd do Petrova a příchod přes Sázavu do Pikovic vyvolával spíše chmury, než nadšení. Nikde ani noha, foukal studený vítr, vše přikryté plachtami a nejlépe „ranní nadšení“ vystihovala mládež u pivních píp, kdy mezi sebou špičkovala při obsluze „jediného žadatele o pivo“, „jak se kšefty točí a jaká je to dřina“. Jak hluboce se mýlili.....

 

První tři skupiny nesměle začaly:

Nikoliv špatnou hudbou, ale ještě se ladil zvuk, obecenstvo bylo v několika jedincích, obloha pořád zamračená a stále ten mrazivý vítr, který chtěl shodit i podium. (Takže spíš shoda náhod) Potvrzením budiž i fotky, dávány sem chronologicky, zaměřené i na oblohu.


11:00 - 11:30 Kamarádi Staré řeky
11:45 - 12:15 Scarabeus
12:30 - 13:30 Hop Trop

 

A pak to přišlo. Vyjasnilo se, pozvolna se zaplnilo prostranství, zahodily se deštníky i  trička a pikovickým kaňonem a údolím se nesl už jenom zpěv a hudba, občas přerušená ržáním koní, či příjezdem nablýskaných  džípů. Od folku až po military country.


13:45 - 14:45 Pacifik
15:00 - 16:00 Spirituál kvintet
16:15 - 17:15 Poutníci
17:30 - 18:15 Paběrky Marko Čermáka
18:30 - 19:00 Jitka Vrbová
19:15 - 20:15 Taxmeni
20:30 - 21:15 Vlak na Dobříš
21:30 - 22:00 Epy de mye

Pořadem provázel Miloš Keller a Míla Pražák

Taxmeni - Buráky - country song Mp3

Taxmeni - Dědečkovy hodiny Mp3

 

Malé zamyšlení pod pokličkou této akce, které si neodpustím: Chválit Miloše Kellera z Country radio by bylo jak nosit dříví do lesa. Ale rád bych se zastavil u „druhé postavičky“ Míly Pražáka, majitele Dronte. Hluboká poklona nad odvahou a snahou, s kterou se do této akce pustil. Nesehnal dalšího sponzora a vše hradil ze svého... V době, kdy mají Bursíkové, Liškové a Zelení plná ústa ekologie, v době, kdy fotovoltaika ožebračuje celý národ o  miliardy a peníze ukrývá na různých Panenských ostrovech. A zde, v Pikovicích na festival pro vodáky, trempy písniček a folku, tedy slušné lidi spjaté se skutečnou přírodou, nemůže tato banda přispět ani korunou! Jistě, tam, kde se hrabe, jsou v prvních řadách, ale tam, kde se může pomoci dobré věci, je po nich jenom smrad...

A zamyšlení druhé: není to jenom můj subjektivní názor. Stejné jsem slyšel i... Kde? Samozřejmě ve frontách na pivo a ve vlaku. Takže mluvil lid. Tento obnovený první ročník zajišťovaný mládeží a Mílou Pražákem, měl ještě lepší „ovzduší, než ty minulé. Jakoby rodinou, osobní a pohodovou posázavskou atmosférou prosycený celý den. A mládež ochotná, nekonfliktní, úžasná a snažící se každému pomoci. A bez zloby!!  Nevím, zda pořadatel, ale my nezaznamenali jediný!!! problém přes docela slušnou návštěvu a množství alkoholu, které nakonec bylo.

A to v době, kdy na nás z hromadných sdělovacích prostředků teče samá špína, urážky a skepse.

Umíte si představit, že od rána do večera přes několik set lidí neslyšíte nadávky, urážky, slovo krize, katastrofa, nic? Jen úsměvy a přátelství.

Závěr: to výše popsáno je z pohledu diváka, z pohledu konzumenta, který nemá nic společného s pořádáním, ani zajišťováním. A s hlubokou úctou k lidem, kteří nejdříve pracují a obětují se a teprve potom věří v odměnu.

 Mílo Pražáku a všem kolem: ještě jednou velký dík a za rok ahoj, jak jsi z 99% slíbil.

Předešlé - minulé ročníky

Zpráva pro přátele country: PIKOVICE 2012


Klikni na obrázek - otevře se celý. Dole by měly být popisy, ale češtinu to moc nebere.



1 Bran2 Bran3 Bran4 Bran5 Bran6 Davle, u7 Kamar8 Scarabeus9 HOP TROP10 Pikovice, obloha se protrh11 Pikovice, obloha se protrh12 Pacifik13 Pacifik14 Pacifik15 je16 Spiritu17 Posledn18 Poutn19 A u20 Za21 A z22 Jeep military v pln23 Marko 24 Marko 25 Military country - Taxmeni26 Military country - Taxmeni27 Vlak na Dob28 sva29 country nem30 country nem31 Milo

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 3 roky

Ahój, díky, budu sledovat a jak bude program, ihned budeme informovat.

Dakota
před 3 roky

Ahoj dobrá zpráva pro příznivce festivalu v Pikovicích!
Již je v přípravě 2.ročník Trampských Pikovic!
Takže určitě v sobotu 24.5.2014 - AHOJ V PIKOVICÍCH

Alena Opeltová, propagace Čakovice
před 3 roky

Ahojky, v roce 2012 jsme propagovali v Globusu. Jak to bude vypadat letos? Buete mít zájem o spolupráci, nebo jste to již probírali s některým z ředitelů?

Petr Pokorný
před 3 roky

Ahoj a děkuji moc, předám co nejdříve a zde dám vědět.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...