Hyde Park: k aféře miliardář Babiš versus Balšínek

 

Máme skutečně věřit, co povídá lídr a majitel politické strany Babiš v hromadných sdělovacích prostředcích? Vynechme způsob vyjadřování, osobní animozity a atak Babiš - Balšínek. Ale zamysleme se, všeobecně, o co zde běží.

 

V 16.45 minutě Hyde parku  Hyde Park ČT24: 28. 6. 2013 — iVysílání — Česká televize  jakási dáma se ptá, jak je možné, že majitel nesmí zasahovat ve své firmě, co udělá  s redaktory, kteří píší pro lobistické skupiny a Babiš jako majitel nesmí nic a oni mohou vše. Buď ona dáma je duševně mimo, nebo je Julie Mervátová - prý soukromá podnikatelka - členka strany! Proč?

Za prvé papouškuje slova miliardáře Babiše a za druhé: redakce nemůže být podřízená majiteli! Proto je to ještě zatím Sedmá velmoc světa! Byť se to dnes snaží už znásilnit kdokoliv!

Věří vůbec někdo, že miliardář a úspěšný podnikatel vůbec nerozumí ekonomice jednoho podniku, nechápe strukturu a nepochopí systém? Blbost. Prostě je to jenom televizní póza a reklama!

Jak skutečně funguje (má fungovat) redakce a novinářský zisk?

Napadne někoho, že čtennost deníků je bezpředmětná, protože zisk dělají přílohy se svojí skrytou a podpásovou reklamou? Byť jsou na křídovém papíře, kvalitní tisk a přesto přílohy (zdánlivě prodávané pod cenou, třeba Ona Dnes) dělají základ tržby. Zajímavé, co? Proto se už neudává počet tisků, ale kolik lidí je údajně čte. A nevěřím, že pan Babiš, který koketuje s nákupem médií dlouho, toto neví.

Nezávislost podle pana Babiše

Jestliže by měl být novinář naprosto nezávislý, musí být miliardářem a mít to relativně jako koníčka. Tudíž Babiš, Berlusconi a další by museli (ne mohli) ale museli totálně sponzorovat svoje redakce! A jediné omezení v kodexu by bylo: Fakta, tudíž ověření! Nic víc! Protože pokud kritizujete svého inzerenta, buď zkrachujete, nebo jste odepsaní! a pokud pan Babiš jako politický lídr toto neví, co potom jako politická strana v mediálním světě pohledává? Ale pan Babiš toto určitě ví a...Proto ten strašný konflikt, který čtenářům otevírá oči!

BALŠÍNEK: Turbulence

Nevědí, s kým mají tu čest, stěžoval si Babiš na LN....

ČT: Tomáš Němeček odchází z Lidových novin

Vraťme se k výše, že toto nemohou být podřízení

Je jasné, že z výše popsaných důvodu nemůže fungovat princip zisku, věrohodnosti informace a nadřízenosti zaměstnance co psát a otisknout! Nikdy, nikdy nemůže existovat věrohodnost informace, pokud zaměstnanec drží loajalitu se zaměstnavatelem u Sedmé velmoci. Dejme si školní, učebnicový imaginární příklad:

Představme si, že pan Babiš třeba krade, nebo vyplácí mzdu 11000 čistého za měsíc

Jeho zaměstnanec novinář to napíše.

Má být odměněn, nebo vyhozen, když jeho etickým kodexem je psát pravdu?

 

Toto fakt pan Babiš a ona rádobypodnikatelka zastávající se rozprášení redakce nevědí?

Chápete tu absurditu? Velkopodnikatel, lídr strany a totálně loajální (neloajální) tiskové monstrum, které bude závislé (nezávislé) na kom?

Výsledkem je nakonec systém, který je všeobecně znám

Rupert Murdoch zkouší zmírnit dopady aféry s odposlechy v News of ...

Brooksová a Coulson v odposlechové kauze neuspěli s odvoláním ...

Na místě šéfredaktora Balšínka bych se majitele Babiše zeptal:

Na likvidaci nepohodlných není třeba osobní angažovanosti. Dokonce to ani kvalitní ekonom nemusí být. Na to stočí jeden poskok - nýmand, chcete li hochštapler typu Matějky od Viktora Koženého z Harvardských  fondů a kouzelné slůvko"restruktualizace" a Balšínkové mohou kráčet k Neumětelům... A manipulace s diváky o vertikálním a horizontálním řízení, nebo dokonce hraný zděšený výkřik, že vlastník Agrofertu do své firmy ani nesmí.

Ale!!

Jak sepsat etický kodex redakce versus ziskovost, když existuje skoro přímá úměra: čím kvalitnější redakce, nebojící se nikoho, tím méně inzerentů, tím menší zisk a neexistuje firma, která by na zákaznících či zaměstnancích nechtěla vydělat jako třeba Olma s platy obyčejných lidí 11000 čistého?

A jak eticky a dokonce právně ošetřit, aby se redakce nedostala do střetu zájmů jako Nova s jejím "potravinovým inspektorem" , kdy redaktor Hruška zásadně ukazoval konkurenční firmy, které Nově neplatily, zatímco finančně zainteresované ne a kterou má nyní RRTV v hledáčku podvodů:

Proč váš inspektor nechodí do Penny Marketu a Billy? ptá se Novy ...

Jak budou psát Lidové noviny či Mf Dnes o Olmách, Agrofertech  vlastního zaměstnavatele? Jako v Itálii, kdy Berlusconi prosperuje, zatímco Itálie chátrá? Nebo dokonce jako magnát Murdoch se svými podvody?

Co poradí poradce Hvížďala?

P.S. Skutečně sponzoruje Babiš 5+2, nebo je to placeno skrytou reklamou? Pokud dostane dotaci 7% a toto by dostal stát, místo ztráty 2,5% za kvartál by byl v plusu 4,5% a rekordman Evropy! A jak chce zvýšit občanům peníze, když říká, že jeho podniky prostě v době krize nemohou navýšit, ale jako stát by si vzal půjčku a mzdy navyšoval?

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
apolo
před 3 roky

Miliardář Babiš.Ale jak vidím,politika vynáší daleko více,než celé jeho prosperující impérium.Kdyby tomu tak nebylo,necpal by se zuby nehty do politiky.Tak že jak se na to tak dívám,tak když může mít takový Ritig doma přes 100 Kg zlata a jiní politici jsou na tom podobně a k tomu mají na dálném východě své haciendy,tak Babiš je jejich chudý příbuzný.Že se tedy cpe do politiky zbohatnout se vůbec nedivím.A vůbec nevěřím tomu,jak říká,že začínal budovat svůj podnik s 20 korunou v kapse.Vždyť i na holičství potřebuji alespoň na rozjezd 100 000 Kč.Vlastně mohl.Ale za podmínky,že vše to,s čím začínal to dostal od Klůause grátis,jako i jiní Klausovi známí.Ale za podmínky,že vše je něco za něco.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...