Záplavy a novinářská panika, či politické Haškoviny (ČSSD)

Kopíruji se vším všudy a s časem, který jsem odesílal.

 

Povodeň - názorná ukázka, jak číst situaci:
Autor: P. Pokorný Datum: 02.06.2013 15:05
 

Žádné drama není zatím. Jistě někde někdo spadne dovody. Ale: dukud defilují politici v televizích a honí si trika, není problém většího charakteru. V okamžiku, kdy nastoupí "generálové" ze záchrany, jsem ve střehu. To zmizí politici, nebo jenom chvilkově se mihnou a drží ústa. Za druhé, na mnoha místech se zvedl dost silný vítr. To je předzvěst, že tlaková níže odchází, mění se počasí a rozežene deštivou strnulost. Podle záběrů jsou pod vodou v Praze jenom náplavky, ale provizorní vedení Prahy se činí, uzavírá vše, aby vypadalo akční. Rezervy jsou obrovské. Ale nevím, jestli není přívalová vlna z Berounky. Záběhlice, co popisují dramaticky, jsou vyplaveny ob rok a Botič skáče po každé bouřce. Pouze Kampa byla uzavřena dobře. Jistě je dobře, že záchranné týmy mají pohotovost, ale zbytečná panika pro lid, kteří nebydlí u vody jako je Berounka, Botič, nebo horské bystřiny. Pokud samotní záchranáři nevystoupí  s ohrožením, tak 99% lidí může být v pohodě.

Takto by to komentoval seriózní novinář. A skutečnost?

 

Asi takhle - pohled z pozice na kopci je jiný než toho, co sedí v ďolíku.

 

Re: Povodeň - názorná ukázka, jak číst situaci:
Autor: P. Pokorný Datum: 02.06.2013 15:38

 

Ne, ale třeba u Botiče developeři prosadili sídliště Záběhlice. Pražák, který by se tam nastěhoval, by musel být blb. A tam jsou i auta pod vodou. Tam byly louky a chodil jsem se tam po deštích dívat s tátou. Nám nabízeli byt u soutoku Berounky a já si ťukal na hlavu. Něco jiného je soutěska v Ústí nad Labem a podobná místa. Já prostě popisuji seriózně. V Praze, když nebude něco dramatického, co nevíme, je ohrožené jenom místo kolem Kampy a jsou tam odsud vděčné záběry. Ale neznám přívalovou vlnu. Jenomže vzhledem k tomu, že ti, co toto měří, v terevizi nejsou, neberu to vážně. To neznamená, že nesouhlasím s pohotovostí záchranářů, ale nikoliv se stavem ohrožení, pokud se něco mimořádně nezblázní.

Takže, kdo se nastěhoval z venkovských do Záběhlic, má prostě smůlu. Jenom hlupák si nezjistí, kde bude bydlet a proč se stavěla přehrada Hostivař. Protože tam bývá sucho?

Asi Vás nechápu, ale zdá se mi, že si odporujete sám sobě si. Viz první příspěvek ve vláknu a tento poslední.


P. Pokorný Datum: 02.06.2013 16:53

Aha, dovysvětlím: Hašek a týdenní místoprimátor už zachraňují Prahu a stát. Aniž záchranáři něco vyhlásili. Ale že se připravují, je správné - viz Kampa, která je nízko historicky. Tenkrát zase Němec uklidňoval, když už teklo do bot. Ale průšvih Prahy byl v metru, že tam nebyla těsnění, nebo nezkontrolovaná a betonové dveře propouštěly. Já měl na mysli výstupy v televizi a dramatizaci. A lidé osamocení se zase třesou, i když jsou ve středních polohách. Už rozumím: prostě odmítám děsit lidi, ale říkat jim nezbytná fakta - to ano. Jak to dělají záchranáři: věcně a jasně, takže člověk má i duševní oporu. A není málo vyděšených lidí.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Občan Prahy
před 3 roky

Debil zůstane debilem a Pokorný ......každý si doplní...jste chudák.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...