Premiéra Nečase odkrágloval Sobotka s Tejcem (ČSSD)

 

A Sobotku i s ČSSD zaříznul prezident Zeman. Takto by se dalo zjednodušeně  popsat v hantýrce neuvěřitelné politické zvěrstvo, které se událo v posledních dnech. Kdo ale kryje záda špinavé Ištvanově hře?

Přejděme nyní do seriózní analytické mluvy

 

popišme fakta a zkusme předvídat. Ač to zní „fantasmagoricky“, jednotlivá soukolí začínají do sebe zapadat. Že o čtvrtý rok vládnutí je v opozici eminentní zájem snad nikdo nepochybuje. Tři roky vláda škrtí rozpočty, snižuje rychlost zadlužení a čtvrtý rok, kdy by měla sklízet, co zasela (v dobrém, či špatném), a podle plodů dostat odměnu, je jí úroda ukradena. Co se vlastně kolem dělo? Rok a půl běží kampaň „Evolucionářů“, do které Janeček vložil obrovské peníze. Rok a půl běží přísně utajená operace jakéhosi moravského ambiciózního Ištvana na odposlech premiéra, vládnoucí strany ODS, sjezdu ODS včetně dalších ministrů, kamuflovaná akcí „kmotr Rittig a Janoušek“. Rok a půl se roztáčí kolotoč žalob na vládnoucí stranu ODS. Je to jenom náhoda?

A nyní to nejzajímavější: kdo dal podnět k celé akci? Kdo spolupracuje s miliardářem Janečkem? Kdo hlásá, že strany už se mají zlikvidovat a má se nastolit jiný společenský řád?

A další zajímavost. V té době se roztočil kolotoč žalob z centra ČSSD směrem jak k Ústavnímu soudu, tak ke klasické justici. A opět v těchto obviněních pouze členové vládnoucí strany. A zatímco některé jsou smeteny ze stolu, objevují se další a další žaloby! Bylo by dobré vědět, kdo tento kolotoč rozjel a kdo tyto všechny žaloby podával! Když se podíváme jenom z veřejných zdrojů, jsou jména stále titíž: stačí si je najít. A figurují i v puči na ÚSTR, kde je obsazena nejvyšší funkce bez výběrového řízení – tudíž další korupční kauza – osobou, která je přítelkyní jiné dámy. Opět lze dohledat.

 

Přepadení vlády, které se asi dostane do učebnic jako černý den justice

Jak je možné, že nikdo z těch, co měli hlídat vládní činitele, nezachytil tajnou operaci na likvidaci premiéra? Byli do toho zapojeni všichni?  A co o tom ví ti nejvyšší jako Bradáčová či Zeman? Jak je možné, že tak velký odborník, který sesadí vládu (Ištvan) neví, co má dát za podklady soudcům rozhodujícím o vazbě? Jak je možné, že se přepadne vláda, která údajně korumpuje v miliónech a miliardách, aby nakonec tři týdny nikdo nevěděl, co se vlastně vyšetřuje a zda nakonec není zločinec ten, co sám nechává zatýkat? A z komedie „Nagyová“ se udělá intimní monstrproces, zesměšní se premiér, takže vše je jakoby věrohodné...

Ústavní soud se začne obsazovat dalšími přáteli prezidenta Zemana a kdo nebude hlasovat podle not ČSSD, musí z kola ven. Senát nezajímá, zda Ústavní soud bude soudit podle Ústavy, ale zda budou hlasovat podle stranických not!

A oklikou k ČSSD. V den přepadení vlády partou Ištvana začne jásat levicová strana, jak jí manévr na pád vlády vyšel. Pravicové strany jsou rozloženy a před nimi jsou dveře do vlády dokořán. A zatímco současná vláda těžce prošla obdobím děsivé evropské a americké krize, počítá natěšená strana, že smetanu oživení, které už je na obzoru, slízne sama. Její děsivý omyl se ukazuje vzápětí, když prezident Zeman si začne dělat v úřadě co chce a vládu si najmenuje pouze podle přátelství kámošů. A najednou má ve vládě ochotníky z ČSSD a strana relativně konsolidovaná se začíná otřásat. Hašek z ČSSD je zděšen a jeho křídlo začíná zvažovat podporu prezidentově nikým nevolené partě – vládě divných ministrů.

A otázky zní: skutečně Janeček vyhodil oknem tolik miliónů, aby se o pokračování nezajímal?

Kdo je oporou Ištvana v této prapodivné kauze?

Nebylo úkolem po rozložení ODS rozložit i ČSSD,  zlikvidovat stranický systém a vládu obsadit kamarády prezidenta?

Má se stát Ústavní soud garantem likvidace parlamentní demokracie? 

A najednou se dozvíme od předsedy Ústavního soudu, bývalého komunisty a kamaráda prezidenta Zemana Rychetského, že…. Je Zeman sice neortodoxní, ale může si dělat co chce, protože nikomu nepodléhá, není nikomu podřízený, tudíž si mohou poslanci svůj poslanecký mandát naložit třeba do lihu. Proti Zemanovi prostě zakročit nemohou ani kdyby zešílel!

 

A perlička na závěr: v den, (včera) kdy skončila stará vláda a je kompletně nová, spisy  konečně předá po obstrukcích Ivo Ištvan nadřízenému krajskému soudu. Je to fakt jenom náhoda?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
apolo
před 3 roky

Myslím,že by stálo u lidí za zvážení,jestli ne dát při volbách hlasy KSČM.Je to jediná strana,co tu za posledních 22 let nic nerozkradla.Záleží ji na obnovení tohoto státu a na potrestání všech zločinců,hlavně politických zlodějů,ekzekutorů a korupčníků.80% národa se má daleko hůř jak za totáče.Lidé tu umírají mrazem,hladem,nedostatkem léků,lékařskou dostupností,nekvalitním alkoholem a potravinami,taky vraždami.Mnozí řeší svou bezvýchodnou situaci sebevraždou.

antiapolo
před 3 roky

Ty jsi ale pako. Ve všech příspěvcích.

apolo
před 3 roky

Tak napiš,co je tu napsáno špatně,vymyšleně,nebo lživě.Napiš svůj názor,ať se taky pobavím a můžu reagovat.Takovou blbůstku,co jsi napsal spastí každý hlupák.

apolo
před 3 roky

Myslím,že by měl být opět zaveden trest smrti.Vždyť tu se v podstatě nemá nikdo čeho bát.100% prokázané vraždy a jiné věci by se trestaly smrtí.Zrovna tak politici za obrovské zlodějiny.A nejen politici,ale i kmotři se stát.zástupci a policajty,co by kryli krádeže a korupci.Už dnes by se jich našlo tak 20.

apolo
před 3 roky

O pravicové vládě zastoupené ODS,TOP09,LIDEM a KDU-ČSL,co by stranou,kam vítr,tam plášť se píše jen v tom NEJ,NEJ,NEJ,NEJPEPŠÍM.Ale že se tu kradlo už za bílého dne,to snad nikdo nevidí?Nebo nechtěl vidět.Je dobře,že jsou v kytkách.Vždyť ODS v čele s Klausem a vlastizrádcem Havlem převzali stát v roce 89 bez dluhů a s majetkem v hodnotě 850 miliard Kč.Za 5 let vše rozkradli a udělali dluh ve výši 1,5 miliard.Takto hospodaří pravice.Dnes je dluh 1,8 bilionu korun.Proč?Krade se o sto šest a předražují zakázky až trojnásobně.Přichází doba zúčtování.Je jasné,že se pravice nechce vzdát.Nechtějí do basi a musejí splácet obrovské půjčky a hypotéky.

apolo
před 3 roky

Bylo načase-odstavit Nečase a další.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...