Tisíc malých bolestí

Václav Vlk st.

Tak se kdysi říkalo českému vozidlu Škoda 1000 MB, což bylo na svoji dobu docela moderní, výkonné, pohodlné vozilo s malou spotřebou. Sedačky to mělo normální a ne jak to dneska dělá Škoda, že je to jako dřevěná vana s vystouplými tvrdými okraji, která dle názoru odborníků "báječně drží tělo řidiče při jízdě prudkými zatáčkami". Což svědčí o tom že ty sedačky navrhuje magor, co si myslí, že každý z nás je závodní jezdec, co jezdí "šotolinové vracečky" na rallye smykem. Zatímco my jezdíme do práce, na chatu anebo na dovolenou. Jinak jsou dnešní škodovky spolehlivá auta, prostorná, úsporná a tak vůbec.

 

Sdělit všem bojovníkům za takzvanou "občanskou aktivitu" kritizující "zaostalé Čechy", že "občanskou aktivitu" tady máme už 150 let. A na jejich rady nejsme zvědaví. U nás je v každé vesnici spolek hasičů, fotbalisti hrají za Sokol, pořádají plesy a zábavy, čistí obce a udržují pořádek a nepotřebují na to netahavé radily, co v životě nedrželi v ruce motyku ani lopatu, o hasičské proudnici ani nemluvě. Spolky turistů u nás jsou starou tradicí, starají se o přírodu i krajinu a dělají to víc než sto let aktivně a dobře, ovšem jsou trnem v oku agresivním milovníkům zákazů vstupu tam anebo onam, a příznivcům vyloučení lidí z krajiny do jakýchsi "koridorů". Hasiči, sokolové, turisté, vodáci, sportovní fandové, zahrádkáři a další, to jsou skuteční "občanští aktivisté" a ne milovníci lýkožrouta a zakázaných zón.

Exekuce se rozmohly jako ekonomický mor a je nutno jim zákony rychle přistřihnout křídla, než vyrobí vekou skupinu lidí v neřešitelných situacích. Ti pak volí totalitní nebo populistické strany a nelze se jim divit. Nechá-li je stát oškubat a okrást – dluh, který vyroste z 20 tisíc na milion a dotyčnému pak seberou dům nad hlavou –, pak to není "zákon", ale obyčejná zlodějna.

Celé najdete zde: POLITIKA: Tisíc malých bolestí

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...